Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Savainojumu māktā Madrides "Real" viesos pret bīstamo "Atalanta"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Savainojumu māktā Madrides "Real" viesos pret bīstamo "Atalanta"
Zinedins Zidāns sarunā ar Madrides "Real" futbolistiem. Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēles iestartēs arī Spānijas čempione Madrides “Real” un Anglijas līdere “Manchester City”, kam pulksten 22:00 pretī stāsies attiecīgi Bergamo “Atalanta” un Menhengladbahas “Borussia”.

Madrides “Real” uz Itāliju devusies ar pamatīgiem caurumiem savainojumu dēļ. No aprites izkrituši komandas kapteinis Serhio Ramoss, bez kura aizsardzības līnija nevieš lielu pārliecību, un Marselu, bet vēl lielākas problēmas ir uzbrukumā. Traumēti ir Karims Benzemā, Edens Azārs un Rodrigu, tāpēc nedēļas nogalē aizvadītajā spēlē Spānijas čempionāta ietvaros centra uzbrucējs bija Marianu. Viņš pēdējos vārtus guvis novembrī, bet pirms tam nebija iesitis kopš marta. “Real” gan tāpat izcīnīja uzvaru ar 1:0, vienīgos vārtus iesitot balsta pussargam Kazemiru.

“Gribam spēlēt tāpat, kā esam to darījuši vietējā čempionātā. Ir labi spēlēt dinamiski, un gribam, lai tas turpinātos. Skaidrs, ka mūsu mērķis ir spēlēšana finālā. Šobrīd ikviens mačs ir kā fināls, jo īpaši play-off stadijā. Mums pretī nāk komanda, kas paveic ļoti konkrētus uzdevumus. Komanda, kas labi uzbrūk un ir fiziski spēcīga,” preses konferencē teica Zinedins Zidāns. “Atalanta” sevi pierādījusi kā vienu no labākajām uzbrukuma komandām Eiropā, un svētdien tika iesistas četras bumbas “Napoli” vārtos. Laukuma saimnieku galvenais uzdevums gan varētu būt “Real” atstāšana sausā, tādējādi palielinot savas cerības uz labvēlīgu rezultātu divu spēļu summā.

Grupu turnīrā bija četras komandas, kas sešu spēļu laikā nepiedzīvoja nevienu zaudējumu, un divas no tām astotdaļfinālu fāzi sāka ar uzvaru izbraukumā - Minhenes “Bayern” iepriekš nezaudējušo komandu duelī ar 4:1 sakāva Romas “Lazio” (grupu turnīrā divas uzvaras un četri neizšķirti), bet Londonas “Chelsea” ar 1:0 pieveica Madrides “Atletico”. Šovakar cīņā iesaistīsies ceturtā komanda - “Manchester City”. Premjerlīgas līdere uzvarēja piecās no sešām spēlēm, vienīgais izņēmums bija 0:0 viesos pret “Porto”.

Pretī stāsies visnotaļ ciets rieksts, jo Menhengladbahas “Borussia” 2021. gada ievadā pamanījusies pieveikt gan “Bayern”, gan Dortmundes “Borussia”. Tiesa, iepriekšējās trīs spēlēs vienības kontā ir neizšķirts un divi zaudējumi, neizmantojot iespēju pietuvoties Bundeslīgas Top4. “Borussia” šī būs debija Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā.

“Esmu ļoti priecīgs, ka puišiem ir iespēja piedalīties šādā mačā. Ceru, ka pēc spēles viņi būs tikpat labā noskaņojumā, cik bija Madridē pēc tam, kad kvalificējāmies. Ja ir viena lieta, kas “Manchester City” ļoti nepatīk, tad tā ir spēlēšana bez bumbas. Mums jāspēlē drosmīgi un ar kaisli. Manā rīcībā ir komanda, kas ir uz to spējīga,” teica Marko Roze. Jau tagad zināms, ka viņš pēc sezonas pametīs Menhengladbahu, lai pievienotos Dortmundes “Borussia”. Rozes komanda grupu turnīrā guva 16 vārtus, atpaliekot tikai no “Bayern”, kamēr “City” varēja lepoties ar labāko aizsardzību - tikai vieni ielaisti vārti sešās spēlēs.

UEFA Čempionu līga, 1/8 fināli

Pāris1. spēle2. spēle
Barcelona – PSG1:410.03.
RB Leipzig – Liverpool0:210.03.
Porto – Juventus2:109.03.
Sevilla – Borussia D'2:309.03.
Atletico – Chelsea0:117.03.
Lazio – Bayern1:417.03.
Borussia M' – Manchester City24.02.16.03.
Atalanta – Real Madrid24.02.16.03.