Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Početino par izstāšanos no Eiropas līgas: "Tā nebija Allī vaina, tā gadās"

Početino par izstāšanos no Eiropas līgas: "Tā nebija Allī vaina, tā gadās"
Maurisio Početino
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubs "Tottenham" vakar izstājās UEFA Eiropas līgas 1/16 finālā, savā laukumā mazākumā nespējot uzvarēt Beļģijas "Gent" (2:2, summā 2:3). Pirmā puslaika izskaņā pie rezultāta 1:1 par rupju izklupienu noraidīts tika mājinieku uzbrūkošais pussargs Dellī Allī, taču galvenais treneris Maurisio Početino nevēlējās vainu novelt uz viņu.

"Viņš pats ir ļoti sarūgtināts un bēdīgs," sacīja Maurisio Početino. "Futbolā tā gadās. Viņš zina, ka pieļāva kļūdu, un tagad cenšas doties uz priekšu un laboties. Nākotnē mums būs jāizvairās no šādām situācijām. Nevēlos viņu attaisnot, bet neilgi pirms tam pret viņu bija atklāts pārkāpums. Taču viņš bija pelnījis sarkano kartīti, ko pats arī apzinās."

"Allī Premjerlīgā spēlē tikai pusotru gadu, un visu, ko viņš ir sasniedzis, viņš ir paveicis tādēļ, ka ir ļoti īpašs puisis," Početino turpināja, uzsverot 20 gadus vecā pussarga talantu. "Viņam ir neticams raksturs un personība, taču galvenokārt viņš ir lielisks spēlētājs. Viņš ir tāds, kāds viņš ir. Viņš futbolu spēlē ļoti kaislīgi, tādēļ tādas situācijas reizēm gadās. Šobrīd mums viņš ir jāatbalsta [nevis jākritizē]."

Pārliecinošāko uzvaru 1/16 finālā svinēja Lionas "Olympique", kas savā laukumā pat bez labākā sastāva ar 7:1 sagrāva Nīderlandes "Alkmaar", divu spēļu summā triumfējot ar 11:2. Kluba prezidents Žans Mišels Olass atzina, ka triumfs Eiropas līgā ir viens no šīs sezonas mērķiem: "Domāju, būtu lieki teikt, ka gribam uzvarēt katrā turnīrā, kurā piedalāmies. Mums ir savas tradīcijas, vēsture un pieredze Eirokausos. Kļūstam arvien spēcīgāki, un mums ir lielisks uzbrukums."

"Dzirdēju, ka Žuzē Morinju vēlas spēlēt ar mums [Mančestras "United" treneris to pamatoja ar īso lidojumu līdz Lionai – A.S.]. Tas ir labi, arī mūsu spēlētāji sapņo spēlēt pret viņiem," Olass turpināja. "Ja vēlamies palikt turnīrā līdz pat tā beigām, mums nāksies sacensties ar ļoti spēcīgām komandām. Šosezon Eiropas līga ir reāls mērķis."

Ļoti sāpīgu zaudējumu piedzīvoja Sanktpēterburgas "Zenit", kas no Beļģijas atgriezās ar 0:2, taču savā laukumā dominēja un bija vadībā ar 3:0. Tomēr pēdējo vārdu teica viesi, kas 90. minūtē guva tik svarīgos izbraukuma vārtus un iekļuva 1/8 finālā. "Pēc mača pateicos futbolistiem par parādīto spēles manieri," galvu nenokāra galvenais treneris Mirča Lučesku. "Komanda izskatījās pavisam citādi, nekā tā spēlēja Briselē. Spēlētājiem bija pašatdeve, viņu sejās bija rakstīts, ka viņi grib tikt tālāk. Un viss jau bija praktiski atrisināts – pretinieki neradīja nevienu momentu, bet viens uzbrukums pa flangu beigās pārvērtās vārtu guvumā. Diemžēl tāds ir futbols. Taču šodienas spēle vieš cerību sezonas atlikušajai daļai, kurā mums palikusi vairs tikai Premjerlīga."

Eiropas līgas 1/8 fināla pāru izloze notiks šodien plkst. 14:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
Alli not to blame for Tottenham's Europa League...
Foot - Ligue Europa - Lyon - Jean-Michel Aulas...
https://www.championat.com/football...


Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
46

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".
Dortmundiešu prieks. Foto: Ina Fassbender/AFP/Scanpix
4

Dortmunde neilgos intervālos sagrauj Simeones atlētu aizsardzību un tiek pusfinālā

UEFA Čempionu līgas pusfinālu pirmoreiz kopš 2013. gada sasniedza Dortmundes "Borussia", šovakar divos dažu minūšu intervālos uguņojot uzbrukumā un ar 4:2 pārspējot Madrides "Atlético". Summā Vācijas klubam uzvara ar 5:4.