Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Sevilla" mēģinās nenosalt Maskavā

"Sevilla" mēģinās nenosalt Maskavā
"Sevilla" futbolisti draudzīgi iesildās treniņā Lužņikos
Foto: AP/Scanpix

Šovakar jau 19:30 UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmo spēli Maskavas Lužņiku stadionā aizvadīs ''CSKA'' un spāņu "Sevilla" futbolisti. Uzvarētājs divu spēļu summā iekļūs turnīra ceturtdaļfinālā.

Neskatoties uz pat ļoti pesimistiskajām prognozēm par laika apstākļiem šovakar Maskavā, seviļieši ir noskaņoti kaujinieciski un no aukstuma nebaidās. "Neticu, ka aukstums ietekmēs mača gaitu. Esam bijuši Krievijā arī iepriekš un tad ir bijis pat vēl aukstāks," pārliecināts ir "Sevilla" uzbrucējs Hesuss Navass, uzsverot, ka futbolista pārstāvētā komanda netaisās iesēsties aizsardzībā. "Mums jākoncentrējas uz uzbrukumu, un tad arī būs rezultāts."

"Sevilla" futbolisti bija bieži viesi dažādās Krievijas lielpilsētās 2005./2006. gada UEFA kausa izcīņā, kurā vēlāk triumfēja. Toreiz ar Sanktpēterburgas "Zenit" nācās tikties jau grupu turnīrā un vēlāk arī ceturtdaļfinālā, bet 1/16finālā nācās doties uz Maskavu pie "Lokomotiv".

No vēsturiskajiem notikumiem atgriežoties šodienā, Navass uzsver ''CSKA'' spēlētāju spēcīgās puses: "Viņiem ir individuāli spēcīgi spēlētāji, īpaši Milošs Krasičs, bet viņš noteikti nav vienīgais. Viņiem ir ļoti labi sabalansēts sastāvs - pilns ar labas kvalitātes spēlētājiem." Tai pašā laikā uzbrucējs norāda uz savas komandas mīnusiem, proti, iztrūkstošajiem spēlētājiem (Djēgo Kapela un Luisa Fabiano): "Fabiano ir ļoti svarīgs spēlētājs, un viņa klātbūtnes trūkums noteikti ir redzams. Bet komanda ir labā formā un neticu, ka viena spēlētāja nebūšana pamatīgi ietekmētu visas komandas sniegumu, pat ja tas ir tik labs spēlētājs."

Kamēr "Sevilla" sastāvā iztrūkst vadošo spēlētāju, ''CSKA'' lielākā problēma ir spēļu prakses trūkums. Kā zināms, Krievijas Premjerlīga sāksies tikai marta vidū, kas nozīmē to, ka spēlei pret "Sevilla" bija jāgatavojas vien ar pāris pārbaudes mačiem. "Pārbaudes spēles, neatkarīgi no rezultātiem, nevar salīdzināt ar īstām, pie tam tik nopietnām spēlēm," sūdzas "armijnieku" treneris Leonīds Sluckijs. "Tomēr esmu pārliecināts, ka mums nebūs problēmu ne fiziskā, ne taktiskā ziņā."

Arī "Sevilla" galvenais treneris Manuels Himenezs pauž pārliecību par savas komandas varējumu: "Vienmēr ir labi, kad komandā valda tāda harmonija. Mēs visi esam kā viens vesels un esam gatavi lieliem sasniegumiem." Jāpiebilst, ka jau bez minētajiem Kapela un Fabiano spāņiem trūks arī Sebastjans Skilači un Abdulajs Konko, savukārt CSKA rindās savainojumu guvis Alans Dzagojevs, kurš gan, lai arī nesāks maču sākuma vienpadsmitniekā, ļoti iespējams, būs rezervē.

Līdz šim Krievija bijusi veiksmīga vieta "Sevilla" vienībai - UEFA kausa čempiontitula izcīnīšanas sezonā izslēgšanas mačos piedzīvots viens neizšķirts, bet pārējās trīs reizes svinētas uzvaras. Vai tā būs arī šoreiz, kad pretī stāsies ''CSKA'', kas izkļuvusi no grupu turnīra pirmo reizi pēc četriem neveiksmīgiem mēģinājumiem?

UEFA Čempionu līga

1/8 fināls

SpēleDatumsLaiks
CSKA - Sevilla24.02.19:30
Sevilla - CSKA16.03.21:45

Izmantotie resursi:
uefa.com
skysports.com


, 2010-02-24 14:12, pirms 14 gadiem
Čaļi baigi mēģina sasildīties,tikai mazliet gejiski izskatās,bet tas laikam pofig,ka tik silti
, 2010-02-24 14:21, pirms 14 gadiem
Ceru uz CSKA
, 2010-02-24 14:22, pirms 14 gadiem
nemaz jau tik auksts tur arī nav. Tekošā temperatūra +2
, 2010-02-24 15:21, pirms 14 gadiem
wilwood rakstīja: nemaz jau tik auksts tur arī nav. Tekošā temperatūra +2
Ja tu būtu spānis..tad tev būtu auksti
, 2010-02-24 15:43, pirms 14 gadiem
Par Seviļu un labu futbolu!
, 2010-02-24 16:29, pirms 14 gadiem
šodien tv6 rāda interu-čelsi?
, 2010-02-24 16:36, pirms 14 gadiem
pins19 rakstīja: šodien tv6 rāda interu-čelsi?
Laikam,jo Krievijā spēle sākas ātrāk,pirms CL spēļu laika
, 2010-02-24 18:17, pirms 14 gadiem
wilwood rakstīja: nemaz jau tik auksts tur arī nav. Tekošā temperatūra +2
tas taČ nekā nav esmu spēlējis pie - 19
, 2010-02-24 21:49, pirms 14 gadiem
jaaaaaaaaaaaaaaa Inter
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.