Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Verati iesit savos, ''Arsenal'' un PSG aizraujošā cīņā uzvarētāju nenoskaidro

Verati iesit savos, ''Arsenal'' un PSG aizraujošā cīņā uzvarētāju nenoskaidro
Edisonam Kavani neiztur nervi un viņš iesit Āronam Remzijam
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas A grupas spēlēs Londonas ''Arsenal'' savās mājās cīnījās neizšķirti pret Parīzes ''Saint Germain'' 2:2, savukārt ''Ludogorets'' un ''Basel'' vārtus neguva (0:0).

Pirms spēles

Londonas ''Arsenal'' un Parīzes ''Saint Germain'' savā pirmajā savstarpējā mačā uzvarētāju nenoskaidroja (1:1) un līdz šai spēlei A grupā ar vienādu punktu skaitu ieņēma attiecīgi pirmo un otro vietu. Londonas komandas lazarete joprojām ir ļoti kuplā skaitā, jo savainoti ir Denijs Velbeks, Pers Mertesakers, Lukass Peress, Čuba Akpoms, Hetors Beljerins un Matjē Debušī. Arsēns Vengers, salīdzinot ar iepriekšējo spēli, izmainīja spēlētāju taktisko izvietojumu, pamatsastāvā smailes uzbrucēja pozīcijā laižot Žirū, nevis viltus devītnieku Aleksi Sančesu, kurš darbojās malējā flanga uzbrucēja postenī. Tāpat spēli sāka talantīgais Nigērijas flanga uzbrucējs Alekss Ivobi un rezervē palika viens pasaules ātrākajiem futbolistiem Teo Volkots.

Arī Parīzes ''SG'' rindās ir vairāki savainotie. Šovakar mačam netika pieteikti Anhels Di Marija, Leivins Kurzava, Havjers Pastore, un Seržs Orjē, kurš saņēmis aizliegumu iebraukt Lielbritānijā ( https://sportacentrs.com/futbols/ei... ). Orjē vietā šovakar darbojās Tomā Menjē, kā arī centra pussargs Blēzs Matuidī spēlēja flangā.

Londonas ''Arsenal'': Ospina – Gibss, Koscelnijs, Mustafi, Dženkinsons (Oksleids-Čemberleins 81') – Kokelins (Volkots 80'), Remzijs – Ivobi (Džaka 78'), Ezils, Sančess – Žirū

Parīzes ''Saint Germain'' Areola – Maksvels, Silva, Markinjoss, Menjē – Mota, Krihovjaks (Ben Arfa 76'), Verati – Matuidī, Kavani, Moura (Hesē 89')

''Arsenal'' demonstrē neizteiksmīgu sniegumu un realizē vienīgo sitienu pa vārtiem

Spēle sākās ar uzmanīgu futbolu abu komandu izpildījumā, taču Francijas čempione lēnām pārņēma iniciatīvu savās rokās, uzbrūkot un bumbu kontrolējot biežāk. Kādā no epizodēm ''Arsenal'' no vārtu zaudējuma izglāba Kierans Gibss, kurš atradās īstajā vietā un laikā, pie pašas vārtu līnijas atvairot vāju Tjagu Silvas sitienu. PSG turpināja kontrolēt bumbu un guva likumsakarīgus vārtus, kad teicamu piespēli cauri diviem pretinieku spēlētājiem izpildīja Tjagu Mota, bumbu uztvēra Blēzs Matuidī, kurš to padeva tālāk soda laukuma dziļumā Edisonam Kavani un Urugvajas uzbrucējs bija nekļūdīgs – 0:1.

Pēc zaudētajiem vārtiem spēle kļuva ātrāka, dinamiskāka un pat mazliet agresīvāka. ''Arsenal'' joprojām bija pamatīgas problēmas tikt pie labām sitiena pozīcijām. Londonas komandas līderi izveidoja labu epizodi, kad radošais Mesuts Ezils veica viltīgu piespēli Sančesam, kurš, veicot mānķustību pret Gžegožu Krihovjaku, tika nogāzts no kājām, par ko mača galvenais arbitrs piešķīra 11 metru soda sitienu – 1:1. Pendeli realizēja Žirū, noslēdzot puslaiku ārkārtīgi veiksmīgi, jo tas bija vienīgais ''Arsenal'' sitiens pirmajās 45 minūtēs.

Verati iesit savos vārtos, Moura trāpa gan pa pārliktni, gan vārtos

Otrā puslaika sākumā riskanti nospēlēja Koscelnijs, kurš laicīgi neatdeva piespēli, un viņam bumbu atņēma Lukass Moura, pret kuru Francijas izlases aizsargs pārkāpa noteikumus. Moura pats izpildīja tālu brīvsitienu un darīja to ar gandrīz perfektu precizitāti, sitot bumbu pa vārtu pārliktni tuvu devītniekam! Nedaudz vēlāk PSG piedzīvoja reti neveiksmīgu epizodi. ''Arsenal'' uzbruka un bumba lidoja Markinjosa virzienā, kurš sita bumbu prom, tomēr tā atsitās pret Marko Verati un neveiksmīgi ielidoja savos vārtos – 2:1.

PSG uzreiz devās ātrā uzbrukumā, kad pretinieku soda laukumā izmisīgi pārkāpumu simulēja Kavani, taču Fēlihs Brihs visu redzēja un nepiešķīra nepamatotu 11 metru sitienu. PSG ar visiem spēkiem devās uz priekšu, jo vairs nebija, ko zaudēt, turklāt rezultātu izdevās izlīdzināt! Pēc stūra sitiena ar galvu ne pārāk bīstami sita Moura, taču Ivobi neveiksmīgi ar galvu pamainīja bumbas lidojuma virzienu un tā ielidoja vārtos - 2:2. Kavani uzreiz aizskrēja pretuzbrukumā, mēģinot bumbu vārtsargam pārmest pāri, taču Alfonse Areola to noķēra. Kavani uzreiz radās vēl viena iespēja, kad viņš ar galvu pavisam nedaudz aizsita garām, par ko ļoti pārdzīvoja. Atlikušajā laikā rezultāta izteiksmē nekas vairs nemainījās, un mačs noslēdzās ar nemainīgu rezultātu.

UEFA Čempionu līgas A grupa, 23. novembris

DuelisRezultātsVārtu guvēji
Arsenal – PSG2:2 (1:1)Žirū 45' (11m) Verati 60' (s.v.) – Kavani 18' Moura 77'
Ludogorets – Basel0:0 (0:0)

A grupa

VKomandaSUNZVAP
1.Arsenal532014:511
2.Saint-Germain532011:511
3.Basel50232:82
4.Ludogorets50234:132

     [+] [-]

, 2016-11-23 23:39, pirms 7 gadiem
Arsenal spēlētājs arī iesita savos. Priekš kam jāizceļ Veratti?

     [+] [-]

, 2016-11-23 23:41, pirms 7 gadiem
Veratti ļoti labi spēlēja, o.g. bija tīrākā haļava. Kopumā laba spēle, PSG bija pelnījuši uzvaru

     [+] [-]

, 2016-11-23 23:42, pirms 7 gadiem
Vuguls komentēja, nu nopietni?

     [+] [-]

, 2016-11-23 23:45, pirms 7 gadiem
Moura ļoti labs 2.puslaikā.

     [+] [-]

, 2016-11-23 23:59, pirms 7 gadiem
Nebiju gaidījis tik vāju sniegumu Arsenal izpildījumā. Ja šādi spēlē, kāda var būt runa par 1.vietu grupā?

     [+] [-]

, 2016-11-23 23:59, pirms 7 gadiem
Dailisans rakstīja: Vuguls komentēja, nu nopietni?
Jā, Vuguls. Neapmierina viņš?

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 00:13, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nebiju gaidījis tik vāju sniegumu Arsenal izpildījumā. Ja šādi spēlē, kāda var būt runa par 1.vietu grupā?
Arsenal jau peedeejaas speelees izskataas mazliet izlaidushi gaisu-pret Totenham,MU

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 00:18, pirms 7 gadiem
Kavanni savā elementā, tik daudz iespēju, bet knapi iesit vienu golu..

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 00:52, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: Arsenal jau peedeejaas speelees izskataas mazliet izlaidushi gaisu-pret Totenham,MU
Tieši tā! 2 sitieni pret Spurs, 1 pret MU un 1 pret PSG. Skatos, ka līdz ar Kasorlas savainošanos spēle galīgi pajukusi. Jāskatās, kas būs svētdien pret Bournemouth, jo tā gan ir must win spēle.

     [+] [-]

, 2016-11-24 01:22, pirms 7 gadiem
sabikas rakstīja: Kavanni savā elementā, tik daudz iespēju, bet knapi iesit vienu golu..
arsenal neviena izdevība, bet iesit divus

  +2 [+] [-]

, 2016-11-24 13:47, pirms 7 gadiem
hulkman rakstīja: Tieši tā! 2 sitieni pret Spurs, 1 pret MU un 1 pret PSG. Skatos, ka līdz ar Kasorlas savainošanos spēle galīgi pajukusi. Jāskatās, kas būs svētdien pret Bournemouth, jo tā gan ir must win spēle.
nevar saprast, priecāties par to, ka ar visu bezzobaino spēli izdodas tikt pie punktiem pret spēcīgiem pretiniekiem, vai ne. Jo citus gadus ar laba snieguma demonstrēšanu un dominēšanu laukumā bieži vispār nācās palikt bez punktiem šādos mačos.