Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Jelgavas" vārtsargs Bogdanovs: "Cik tad var veikties..."

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

"Jelgavas" vārtsargs Bogdanovs: "Cik tad var veikties..."
Marks Bogdanovs
Foto: Ivars Veiliņš, www.jelgavasvestnesis.lv

Diemžēl arī futbola klubam "Jelgava" neizdevās pārvarēt UEFA Eiropas līgas 2. kvalifikācijas kārtas barjeru, tomēr jelgavnieki ir vienīgie no Latvijas, kas starptautiskajā arēnā šosezon guva uzvaru. Par šodienas panākumu pret "Molde" (2:1) sīkāk sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja vārtsargs Marks Bogdanovs.

"Par uzvaru prieks ir tikai tādā ziņā, ka tas bija pirmais panākums Eirokausos kluba vēsturē. Protams, gribējās iesist trešos un tikt tālāk, taču tāds ir futbols - kā sanāca, tā sanāca," pēc mača atzina "Jelgavas" vārtsargs Marks Bogdanovs. "Pirmajā spēlē "Molde" bija galvastiesu pārāka par mums, taču nerealizēja daudz momentu, kas arī bija mūsu nopelns. Šoreiz viņi mūs iespieda pirmās desmit minūtes, iesita golu un nosēdās, kas bija viņu lielākā kļūda - varējām sasparoties. Tas izdevās, guvām divus vārtus, un pretiniekiem sāka rasties problēmas - ja mēs būtu iesituši trešos, tālāk tiktu mierīgi, taču nesanāca."

Lai arī jelgavnieki otrā puslaika vidū bija ļoti tuvu trešo vārtu guvumam un vienā uzbrukumā pamanījās divreiz trāpīt pa norvēģu vārtu stabu, Bogdanovs neuzskata, ka var sūdzēties, ka fortūna pagriezusi muguru: "Cik tad mums var veikties... Abus vārtus guvām ne bez veiksmes - laikam Dieviņš pateica, ka arī pašiem kaut kas jāizveido. Tas neizdevās, lai gan bija pat divi momenti, kad bumba pie vārtu līnijas vien bija. Taču - trīs vārti ar veiksmes palīdzību - tad jau sāktu teikt, ka mums kāds šamanis stāv blakus."

"Šīs divas spēles bija sarežģītākās manā karjerā - ne meistarības, bet koncentrēšanās ziņā. Nevienu brīdi nedrīkstēja atslābināties. Protams, ja mēs Latvijā čempionātā katru sestdienu spēlētu tādā atmosfērā tik daudz skatītāju priekšā - starp citu, ļoti liels paldies viņiem! -, tad līmenis augtu katru dienu. Nevis tā, ka tikai pāris spēlēm pret "Skonto" un Liepāju konkrēti jāsavācas. Esmu ļoti gandarīts, ka bija iespēja piedalīties Eirokausu mačos, man pieredzes ziņā tas dod ļoti daudz. Uzskatu, ka sevi labi parādīja vairāki komandas spēlētāji, kuri var tiekties tālāk," atzīst 23 gadus vecais vārtsargs, kurš, starp citu, ir viens no retajiem "Jelgavas" futbolistiem, kuram citas nodarbes un peļņas avota bez futbola nav.

"Esmu jauns vārtsargs, man ir aģents - ja kaut kur izdosies aizbraukt, uz ko ceru, tad būs labi. Koncentrējos tikai futbolam un gribu spēlēt! Eju uz treniņiem un arī atsevišķi darbojos, bet citi strādā, kas nav noslēpums. Katram savs ceļš - ja man būtu 30 gadu un ģimene, arī es paralēli strādātu, taču pagaidām tik daudz naudas nevajag - varu atdoties tikai futbolam. Ja neizdosies, nebūs nekā traka!" vārtsargs ir optimistisks. Lai izdodas!

 +37 [+] [-]

, 2010-07-23 01:27, pirms 14 gadiem
Ceru,ka būs Vaņina mantinieks izlasē

 +13 [+] [-]

, 2010-07-23 01:48, pirms 14 gadiem
puslaiks rakstīja: Ceru,ka būs Vaņina mantinieks izlasē
izkonkurēs Vaņinu, tici man. viņš ir monstrs.

 +21 [+] [-]

, 2010-07-23 02:00, pirms 14 gadiem
termometrs rakstīja: izkonkurēs Vaņinu, tici man. viņš ir monstrs.
zinu.esmu i redzējis kā viņš spēlē,i pašam bijusi tā laime spēlēt pret viņu pāris reizes,bet zinot Starkovu un viņa mīlestību pret "vecajiem" bukiem(skontiešiem),tad kādu laiku vēl būs jāpagaida,drošvien izsaukums uz izlasi.kaut uz pārbaudes spēlēm,jo labi zinām,ko pārbaudes spēlēs Starkovs liek vārtos

  -2 [+] [-]

, 2010-07-23 02:02, pirms 14 gadiem
termometrs rakstīja: izkonkurēs Vaņinu, tici man. viņš ir monstrs.
ili ja durak ili lizhi nejedut , ty 4e byk teotraljnij !!!

vanins ir jau cita limenja

 +17 [+] [-]

, 2010-07-23 02:12, pirms 14 gadiem
puslaiks rakstīja: zinu.esmu i redzējis kā viņš spēlē,i pašam bijusi tā laime spēlēt pret viņu pāris reizes,bet zinot Starkovu un viņa mīlestību pret "vecajiem" bukiem(skontiešiem),tad kādu laiku vēl būs jāpagaida,drošvien izsaukums uz izlasi.kaut uz pārbaudes spēlēm,jo labi zinām,ko pārbaudes spēlēs Starkovs liek vārtos
njā, tieši Starkovs var izrādīties par lielāko problēmu šajā ziņā.

Pirce,
kamon, es jau nerunāju par rītdienu vai nākamo nedēļu. Vaņins ir lielisks, neapšaubāmi, bet nekāds svētais jau arī viņš nav. turklāt 30 gadi jau, bet Bogdanovs progresē ar katru spēli.

  +5 [+] [-]

, 2010-07-23 08:29, pirms 14 gadiem
Pirce rakstīja: ili ja durak ili lizhi nejedut , ty 4e byk teotraljnij !!!

vanins ir jau cita limenja
nu ti sam uze otvetil kto ti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2010-07-23 08:50, pirms 14 gadiem
Lillebaks "droši" kļudījās vismaz trīs reizes. Bogdanovs bija labāks. Uzvara vārtsargu duelī.

  +4 [+] [-]

, 2010-07-23 09:58, pirms 14 gadiem
sasperjods rakstīja: Ar tādu spēli kā vakar Bogdanovs nekur tālāk netiks
piedodiet ļoti nedroša spēle
es gan domāju otrādāk

  +4 [+] [-]

, 2010-07-23 10:47, pirms 14 gadiem
puslaiks rakstīja: zinot Starkovu un viņa mīlestību pret "vecajiem" bukiem(skontiešiem)
Ne Vaņins, ne Bogdanovs nekad nebija saistīti ar ''Skonto''.
Romanovs (izlases trešais vārtsargs) kādreiz spēlēja ''Skonto'' otrajā komandā (''Skonto/Metāls'').

  +6 [+] [-]

, 2010-07-23 10:48, pirms 14 gadiem
Bogdanovs ir laba līmeņa vārtusargs...un ar Vaņinu viņam pat ir līdzīgs spēles stils! Varu apgalvot ja tā turpinās būs Latvijas izlasē! Un Starkovs dos viņam iespēju...nekur neliksies

  +3 [+] [-]

, 2010-07-23 10:51, pirms 14 gadiem
1 rakstīja: Ne Vaņins, ne Bogdanovs nekad nebija saistīti ar ''Skonto''.
Romanovs (izlases trešais vārtsargs) kādreiz spēlēja ''Skonto'' otrajā komandā (''Skonto/Metāls'').
es takš zinu! tu neuztvēri domu - Starkovs izlases vārtos arī pārbaudes spēlēs vēl pārbauda Koļinko un tas tā turpināsies,kamēr viņam,tiešām, smiltis sāk birt pa pēcpusi laukā. Un tā kā Vaņins ir neapšaubāms izlases nr.1. pagaidām,tad Markam vnk nav cerību vēl sezonas 3 tikt izsauktam uz izlasi,ja vien Koļinko netaisīsies beigt karjeru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-07-23 13:42, pirms 14 gadiem
Spēlēdams FK Jelgava sastāvā, Bogdanovs šogad ir ļoti progresējis, tomēr līdz izlases līmenim vēl tāls ceļš ejams. Taču, ja turpinās strādāt tikpat nopietni, tad pēc pāris gadiem -- kāpēc gan nē?! Lielākā daļa vārtsargu (izņemot atsevišķus "brīnumbērnus") savu briedumu sasniedz ap 30 gadiem, tāpēc 24 vārtsargam vēl ir jaunība.

  +5 [+] [-]

, 2010-07-23 18:02, pirms 14 gadiem
Bogdanovs ir labs vartu virs.Bet visticamak,Starkovs uz izlasi bidis Kasparu Ikstenu no Skonto.Mums ir daudz labu vartsargu.Daudzi spele arzemes,ari mazak pazistami.Bet sarezgiti tikt izlase,ja Vanins spele laba kluba,pie tam spele atzistami,tad kolinko speles tikmer kamer Starkovs bus treneris un Ramanovs ari ir labs.
Tiesam sarezgiti tikt izlase,ja nu vienigi uz treninnometni,bet ne vairak,jo vartos vienlaicigi var spelet tikai viens cilveks.
Varbut ar savu labo speli nakamsezon speles arzemes?Redzes