Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

V. Kozlovs: "Domāju, ka "Rosenborg" mūs nenovērtēs"

Agris Suveizda

V. Kozlovs: "Domāju, ka "Rosenborg" mūs nenovērtēs"
Vladislavam Kozlovam tā Eirokausos būs jau trešā tikšanās ar Norvēģijas klubiem
Foto: Ivars Veiliņš, Jelgavas Vēstnesis

Latvijas futbola klubus Eirokausu izloze nelutināja. "Jelgava" Eiropas līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā pretī saņēma ranga ziņā spēcīgāko iespējamo pretinieku visā kārtā – Tronheimas "Rosenborg". Jelgavnieku uzbrucējs Vladislavs Kozlovs Sportacentrs.com gan atzina, ka šai izlozei tomēr esot arī savi plusi.

"Spriežot pēc visa, protams, liekas, ka mums izlozē nepaveicās," sacīja "Jelgavas" uzbrucējs Vladislavs Kozlovs. "Tagad esam tādā pašā situācijā kā 2010. gadā, kad mums pretī trāpījās "Molde". Mums toreiz nepaveicās ar izlozi un šķietami varējām pat nebraukt uz spēli – bet beigās nospēlējām labi [0:1 izbraukumā un 2:1 Slokā – A.S.]! Šajā izlozē ir arī savi plusi – domāju, ka "Rosenborg" mūs vienkārši nenovērtēs."

"Tronheimas "Rosenborg" ir laba komanda, lai mēs varētu pārbaudīt savus spēkus un paskatītos, uz ko esam spējīgi," Kozlovs turpināja. "Norvēģi spēlē spēka futbolu, ir daudz cīņas – mūs komandai tas nav nekas svešs. Gan 2010. gadā ar "Jelgavu", gan 2013. gadā ar "Ventspili" spēlēju pret Norvēģijas "Molde", un toreiz iekrita acīs tas, ka abas reizes "Molde" spēlēja ar tālajām diagonālajām piespēlēm. Tai ir ātri malējie pussargi, tā spēlē cīņas un spēka futbolu un daudz sit pa vārtiem – mums tas viss ir ļoti labi pazīstams."

"Godīgi sakot, man iekšā nav sajūtas, ka mums būtu no kaut kā jābaidās vai ka jau pirms spēles būsim zaudējuši. Skaidrs, ka "Rosenborg" ir ļoti nopietns pretinieks, bet domāju, ka nebūs nekas traks," Kozlovs komentēja jelgavnieku cerības pacīnīties divu spēļu summā. "Jelgavas" un "Rosenborg" pāra veiksminieci nākamajā kārtā sagaidīs Lietuvas "Banga" un Īrijas "Sligo Rovers" dueļa uzvarētājs.

Ne pārāk veiksmīga izloze bija arī Rīgas "Daugavai", kurai būs jātiekas ar Skotijas bronzas medaļnieci "Aberdeen". Rīdzinieku centra aizsargs Edijs Joksts gan vēl nemet plinti krūmos: "Vāju komandu Eirokausos nav, līdz ar to uz vāju pretinieku nemaz necerējām. Protams, būtu ļoti labi, ja izlozē būtu trāpījušies kaimiņi "Ekranas". Taču ar izlozi esmu apmierināts – kā jau rāda Pasaules kausa izcīņa, visas komandas prot spēlēt futbolu, tā kā ir praktiski vienalga, pret ko spēlēt. Jārēķinās, ka visas spēles būs grūtas."

Latvijas U21 izlases spēlētājs Joksts pirms pievienošanās Rīgas "Daugavai" pārstāvēja angļu klubu "Oldham Athletic", kas spēlēja pēc spēka trešajā līgā. Joksts paredz, ka "Aberdeen" varētu spēlēt tipisku britu futbolu: "Jā, domāju, ka spēles stils krasi neatšķirsies no tā, kādā tiek spēlēts "League One". Tāpēc jābūt gataviem uz ātru un spēka pilnu spēli ar daudz centrējumiem un gaisa divcīņām." Šā pāra uzvarētāja otrajā kārtā spēlēs pret Nīderlandes "Groningen".

"Spēcīgs pretinieks, būs interesanti ar viņiem cīnīties," laikrakstā "Jelgavas Vēstnesis" izlozi komentēja "Jelgavas" galvenais treneris Vitālijs Astafjevs. "Zinām norvēģu futbolu - tas ir taktisks, daudz cīņas. Viņi māk spēlēt gan pa gaisu, gan nolaižot bumbu uz zemes. "Rosenborg" ilgi bija Norvēģijas čempione, tad notika pārmaiņas, bet tagad atkal atgriežas elitē. Protams, ka viņi būs favorīti šajā cīņā, taču varam spēlēt. Pavisam noteikti nebaidāmies no pretinieka. Domāju, ka tas ir labi pirmo spēli aizvadīt viesos. Mums ir iespēja panākt to, lai Jelgavā varam izšķirt cīņas likteni. Ļoti svarīgi labi nospēlēt izbraukumā, pēc iespējas līdzīgāk, lai paliek iespējas spēlē savā laukumā."

Latvijas bronzas medaļniece Daugavpils "Daugava" no trim Latvijas klubiem Eiropas līgas pirmajā kārtā bija vienīgā izsētā un pretī saņēma Fēru salu sesto spēcīgāko klubu "Vikingur". Ja daugavpilieši pārvarēs pirmo kārtu, otrajā būs jātiekas ar Igaunijas trešās līgas komandu "Santos" vai "Tromso" no Norvēģijas pēc spēka otrās līgas. Savukārt "Ventspils" Čempionu līgas otrajā kārtā spēlēs pret Zviedrijas "Malmo". Ventspilnieki gan atteicās komentēt izlozes iznākumu, jo kurzemniekiem joprojām pastāv aizliegums runāt ar presi.

Izmantotie resursi:
Galvenā ziņa | Jelgavas Vēstnesis - portāls...

     [+] [-]

, 2014-06-23 17:53, pirms 10 gadiem
Ar nenovērtēšanu nepietiks, tur vajag brīnumu...

  +5 [+] [-]

, 2014-06-23 18:24, pirms 10 gadiem
jocker rakstīja: Ar nenovērtēšanu nepietiks, tur vajag brīnumu...
Jelgava ir tipiska cīnītāju komandu.Jelgavnieki ar savu raksturu var ierādīt vietu Rosenburgai.

     [+] [-]

, 2014-06-23 19:49, pirms 10 gadiem
Šie eirokausa mači būs kā lakmusa papīriņš,kurš parādīs,kāds šobrīd virslīgas līmenis.Protams,Norvēģijas,Zviedrijas un Skotijas augstākās līgas līmenis it kā ir augstāks,par ko nav šaubu ,droši vien, nevienam.Cik liela tā starpība,tad arī redzēsim.

     [+] [-]

, 2014-06-23 19:52, pirms 10 gadiem
SC raksta-Ventspilnieki gan atteicās komentēt izlozes iznākumu, jo kurzemniekiem joprojām pastāv aizliegums runāt ar presi.

Būšu palaidis garām,kas par aizliegumu un kurš to uzlicis?

  -1 [+] [-]

, 2014-06-23 21:11, pirms 10 gadiem
5:0

  +1 [+] [-]

, 2014-06-23 21:41, pirms 10 gadiem
Novēlu lai nav vairāk pa 3:0

  +1 [+] [-]

, 2014-06-25 01:39, pirms 10 gadiem
Daugavipils Daugavai vispār haļava.. un wtf.. Igaunijas 3.līgas komanda ir iespējamā pretiniece nākamajā kārtā.. tad nu gan

  +2 [+] [-]

, 2014-06-30 21:32, pirms 10 gadiem
Lielas izredzes jau nav, bet kaut nu izdotos. Cerams, ka būs kā Kozlovs saka - nenovērtēs un dabūs pa mizu. Lai izdodas!