Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

UEFA aicina līgu izspēlēšanai izmantot arī "play-off" un citus miniturnīrus

UEFA aicina līgu izspēlēšanai izmantot arī "play-off" un citus miniturnīrus
Djego Simeone. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA šodien notikušajā video konferences zvanā ar visu 55 dalībvalstu pārstāvjiem norādīja, ka līgām ir jācenšas pabeigt koronavīrusa pandēmijas pārtraukto sezonu, kaut vai izmantojot izslēgšanas spēles vai cita veida miniturnīrus, lai noteiktu Eirokausu dalībnieces nākamajai sezonai.

UEFA pieturas pie sava aicinājuma, lai klubi un nacionālie čempionāti izmēģinātu visas iespējas, kā novadīt šo sezonu līdz beigām. Tas ir svarīgi ne tikai no finansiālā aspekta, kas ir katrai līgai individuāli par TV raidtiesībām un citiem noslēgtajiem līgumiem, bet arī no sportiskās puses, proti, UEFA vēloties, lai kvalificēšanās Eirokausiem notiek tikai pēc sportiskajiem principiem.

UEFA attiecīgi aicina līgas izmantot arī tādas iespējas kā pilnas atlikušās sezonas daļas vietā domāt par citiem risinājumiem – „play-off” turnīru vai kāda cita veida miniturnīru.

Ja sezona kādā čempionātā tomēr nebūs pabeidzama, Eirokausu dalībnieces noteikts nacionālā federācija. Šeit nav noteikti konkrēti kritēriji, jo vairākās līgās ir dažādas situācijas. Premjerlīgā vēl palikušas deviņas kārtas, Itālijas A Sērijā 12, Spānijā 11, kamēr Nīderlandē un Beļģijā praktiski skaidrs, ka sezona tiks atcelta.

Kā ieteikums tiek norādīts vietu sadalījums pēc vidēji spēlē gūtajiem punktiem turnīrā, taču UEFA to atstāj nacionālo federāciju ziņā. UEFA gan dara skaidri zināmu, ka patur veto tiesības, ja uzskatīs, ka pieņemtais lēmums nav objektīvs. Paziņojumā minēts, ka „UEFA varēs atteikt federācijas izvēlēto klubu dalību Eirokausos, ja būs publiskas šaubas par šī lēmuma negodīgumu”.

Tas visplašāk varētu attiekties uz Spāniju un Angliju. Spānijas Futbola asociācija piedāvājusi, ka Eirokausu vietas sadalīs pēc kluba koeficienta, nevis vietas turnīra tabulā šosezon, kas ļautu Čempionu līgai kvalificēties Madrides „Atletico”, kas šobrīd nav „La Liga” labāko četriniekā. Tikmēr Anglijā līdzīga sistēma nozīmētu, ka Mančestras „United” uz ČL tiktu šobrīd Premjerlīgas trešās vietas īpašnieces „Leicester” vietā.

Jāpiemin, ka UEFA ieteikumi par vietu sadalījumiem attiecas tikai uz Eirokausu ceļazīmju noteikšanu. Valsts čempiones titula piešķiršana ir katras līgas un nacionālās federācijas ziņā.

UEFA arī apstiprinājusi, ka „Euro 2020” finalturnīrs, par spīti savai pārcelšanai uz 2021. gadu, saglabās savu nosaukumu ar skaitli 2020 tajā. Šāds lēmums pieņemts tādēļ, lai velti neizniekotu līdzekļus un sagatavotos materiālus, kuros jau figurē „Euro 2020” nosaukums un logo.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/med...
https://www.bbc.com/sport/football/...


"Barcelona" futboliste Karolīna Hansena uzbrukumā Bergenas "Brann" vārtiem. Foti: Joma Garcia/Zumapress.com/Scanpix
1

Lielklubi "Barcelona" un PSG dominē un sasniedz Sieviešu ČL pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas titula aizstāvēšanu sekmīgi turpina "Barcelona", kura ceturtdaļfinālā divreiz uzveica Bergenas "Brann".
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.