Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Zenit" Eiropas līgā gatavo revanšu Seviljai, "Wolfsburg" - brīnumu Neapolē

Rolands Eliņš

"Zenit" Eiropas līgā gatavo revanšu Seviljai, "Wolfsburg" - brīnumu Neapolē
Atšķirībā no pirmās spēles, šovakar Halks komandai varēs palīdzēt
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Eiropas līgā šovakar tiks aizvadītas ceturtdaļfinālu atbildes spēles. "Zenit" centīsies atspēlēties pēc zaudējuma "Sevilla" (1:2), bet "Fiorentina" un Kijevas "Dynamo" noskaidros uzvarētāju pēc pirmā neizšķirta (1:1).

Par potenciāli sīvāko un aizraujošāko ceturtdaļfināla pāri tika uzskatīts "Napoli" un "Wolfsburg" duelis, taču šosezon ļoti nestabili spēlējošā "Napoli" viesos satrieca vācu klubu pēc pilnas programmas, triumfējot 4:1. Iespējams, īpašu motivāciju sniedza kluba prezidenta ieviestais treniņu režīms, taču skaidrs, ka "Wolfburg" šovakar priekšā grūts uzdevums, jo pat uzvara 3:0 ir viņiem nederīgs rezultāts.

"Mēs vēl neesam zaudējuši visas cerības," izteicās "Wolfsburg" treneris Dīters Hekings, "taču skaidrs, ka esam bijuši labākā situācijā. Ja mēs tiksim tālāk, tas būs brīnums. Tiesa, kurš būtu paredzējis, ka "Bayern" pēc puslaika būs vadībā 5:0 pret "Porto"? Visādi trakumi futbolā notiek."

Šī vakara "trakumos" Vācijas komandai nāksies iztikt bez Andrē Širles, Kevina de Braunes un Vierinjas, kas nekādi nevairo tās izredzes, turklāt īpaši negatīvi noskaņoti solās būt Neapoles līdzjutēji, jo "Wolfsburg" pirms došanās izbraukumā brīdināja savus fanus par šīs pilsētas bīstamību, ko itāļu mediji uztvēra kā aizvainojumu.

"Napoli" uzņēmusi patiešām labu kondīciju un pēdējās trīs spēlēs uzvarējusi ar kopējo vārtu attiecību 10:1, kamēr "Wolfsburg" joprojām ir pārliecinoša otrā Bundeslīgā. Savukārt otra šajā turnīra fāzē iekļuvusī Itālijas komanda "Fiorentina" uzņems Kijevas "Dynamo" un centīsies pārtraukt savu neveiksmju sēriju.

Taisnība, ka 1:1 izbraukumā pret "Dynamo" nav nekāda neveiksme, taču Florences komanda nav uzvarējusi jau četrās spēlēs pēc kārtas, turklāt spēlēs pret Itālijas milžiem "Juventus" un "Napoli" tā saņēma kārtīgu vietas ierādīšanu savām cerībām uz Čempionu līgu. "Fiorentina" izredzes nevairo arī senegālieša Khumas Babakara savainojums, turklāt komandai nevarēs arī palīdzēt Alberto Džilardino, kurš veiksmīgi spēlē A Sērijā, taču Eiropas līgas pieteikumā nav iekļauts. Kijevai savukārt nevarēs palīdzēt diskvalificētais Aleksandars Dragovičs, bet komandai nāksies lauzt "Fiorentina" statistiku pret Ukrainas klubiem - pagaidām Florence nav zaudējusi nevienā no deviņām savstarpējām spēlēm.

"Zenit" pirmajā spēlē Spānijā zaudēja ar 1:2, turklāt diskvalifikācijas nopelnīja Garajs un Rjazancevs, taču šovakar ierindā varēs atgriezies vairāki citi Sanktpēterburgas spēlētāji, ieskaitot brazīliešu uzbrucēju Halku. "Sevilla" ir pašreizējā Eiropas līgas čempione, un tās treneris Unajs Emerijs paudis apņēmību atkārtot panākumu arī šogad.

"Sevilla" turpina mērķēt uz Čempionu līgas vietu un pagaidām tikai par diviem punktiem atpaliek no "Valencia" Spānijas līgā, turklāt pavisam nesen atņēma punktus "Barcelona", tiesa, pirms pāris dienām viesos nespēja pieveikt "Granada". Savukārt "Zenit", neapšaubīta līdere Krievijā, nav uzvarējusi jau trīs spēlēs pēc kārtas, liekot Krievijas medijiem atkal skarbi apšaubīt galvenā trenera Andrē Vilaša-Boāša atbilstību šim amatam.

Savukārt Kijevā maču aizvadīs "Dnipro", kura centīsies salauzt "Club Brugge" pretestību. Pirmajā spēlē fiksēts bezvārtu neizšķirts, līdz ar to jau vieni beļģu vārti izbraukumā var komandai sniegt lieliskas iespējas. Latvijas līdzjutējiem īpašs iemesls just līdz "Club Brugge" vienībai, jo pēc sezonas beigies Valērija Šabalas īres līgums Čehijā un paredzēta viņa atgriešanās Beļģijas komandas sastāvā, un uzvara Eiropas līgā sniegtu iespēju piedalīties Čempionu līgā.

Eiropas līgas, ceturtdaļfināls

Komandas1. spēle2. spēle
Napoli-Wolfsburg4:123.04 22:05
Zenit-Sevilla1:223.04 22:05
Dnipro-Club Brugge0:023.04 22:05
Fiorentina-Dynamo1:123.04 22:05

Izmantotie resursi:
uefa.com
Goal.com

     [+] [-]

, 2015-04-23 13:28, pirms 9 gadiem
Wolfsburgai vairs pats Bendtners nepalīdzēs!
Bet Zenit var pacīnīties, ja Halks, Vitsels un Šatovs aizvadīs savu labāko spēli...

  +1 [+] [-]

, 2015-04-23 15:46, pirms 9 gadiem
Man patīk Sevilja, bet šodien tomēr par Zenit.
Un Wolfsburg!