Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

UEFA Eiropas līgas dalībnieki nākamajās trīs sezonās saņems vairāk naudas

UEFA Eiropas līgas dalībnieki nākamajās trīs sezonās saņems vairāk naudas
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantīno
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas futbola asociāciju savienības (UEFA) ģenerālsekretārs Džanni Infantīno pastāstījis par jauno finanšu sadales sistēmu UEFA Čempionu līgas un UEFA Eiropas līgas klubiem.

Jaunā finanšu sadales sistēma tika apstiprināta UEFA vadītāju komitejas sanāksmē, kas svētdien notika Austrijas galvaspilsētā Vīnē. Tā nodrošinās ievērojami lielākus solidaritātes maksājumus, kā arī lielākus proporcionālos maksājumus klubiem, kas no 2015. līdz 2018. gadam startēs Eiropas līgas turnīrā.

"Kopumā katrai nākamajai no trim sezonām sadalei ir atvēlēti 2,24 miljardi eiro," atklāj UEFA ģenerālsekretārs. "No tiem 1,25 miljardi eiro tiks sadalīti starp UEFA Čempionu līgas dalībniekiem, bet 380 miljonus eiro sadalīs UEFA Eiropas līgas dalībnieki. Atlikums tiks novirzīts Eiropas solidaritātes paketes uzlabošanai un tekošo izdevumu segšanai, kas saistīti ar visiem UEFA organizētajiem klubu turnīriem."

Sīkākas detaļas par jauno vienošanos klubi uzzinās 31. martā, kad paredzēta Eiropas klubu asociācijas (ECA) ģenerālā asambleja.

Tāpat UEFA vadītāju komisijā tika apstiprinātas izmaiņas nolikumā, kas attiecas uz 2015. līdz 2018. gada Čempionu līgas un Eiropas līgas turnīriem. "Klubi, kas uzvarēs Čempionu līgā vai Eiropas līgā, nepievienos konkrētās valsts futbola federācijai papildus vietu nākamās sezonas turnīrā. Ar vienu izņēmumu - ja klubi, kas uzvarēs Čempionu līgā vai Eiropas līgā, pēc vietējā čempionāta rezultātiem nespēs garantēt dalību kādā no UEFA klubu turnīriem."

"Jāpiebilst arī, ka federācija ar četrām vietām UEFA Čempionu līgā var palielināt to skaitu līdz piecām, ja konkrētās federācijas klubs iepriekšējā sezonā triumfējis Eiropas līgā. Ja šis klubs jau ir kvalificējies Čempionu līgai pēc vietējā čempionāta rezultātiem, tad federācijai paliek četras vietas Čempionu līgas turnīrā. Savukārt, ja šis klubs pēc vietējā čempionāta rezultātiem ir kvalificējies Eiropas līgas turnīram, tad Čempionu līgā konkrēto federāciju var pārstāvēt pieci klubi, bet Eiropas līgā - divi nevis trīs klubi."

Izmantotie resursi:
uefa.org


, 2015-03-23 16:31, pirms 9 gadiem
Cienījams budžets, lai neteiktu vairāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-24 09:05, pirms 9 gadiem
tikai pozitīvi
spētu vēl Latvijas klubi iekļūt nākošajās kārtās
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.
Jūrmalas "Spartaks". Foto: Optibet Virslīga
5

Par mēģinājumu ietekmēt spēles rezultātu piespriež 200 stundas sabiedrisko darbu

Rīgas apgabaltiesa trešdien par mēģinājumu manipulēt ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Čempionu līgas kvalifikācijas spēles rezultātu apsūdzētajam Ruslanam Bagirovam piesprieda 200 stundas sabiedrisko darbu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.