Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Fināliste "Juventus" uzņems ciemiņus no Barselonas, milžu cīņa arī Madridē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Fināliste "Juventus" uzņems ciemiņus no Barselonas, milžu cīņa arī Madridē
Lionels Mesi un Luiss Svaress
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas 2015. gada fināla atkārtojumā Turīnas "Juventus" šovakar pulksten 21:45 savā laukumā uzņems "Barcelona", kam izbraukumā zaudēja ar 0:3. Tikmēr Madrides "Atletico", kas riskē ar netikšanu ārā no grupas, spēkosies ar "AS Roma".

Pirms diviem ar pusi mēnešiem "Barcelona" savā laukumā Itālijas čempioni sakāva ar 3:0, un divas bumbas pretinieku vārtos iesita Lionels Mesi. Spānijas grands kontrolē notikumus ne tikai valsts čempionātā, bet arī D grupā. Lai garantētu pirmo vietu, šovakar pietiks ar vienu punktu. Tikmēr Turīnas "Juventus" garantēs vietu nākamajā kārtā, ja Lisabonas "Sporting" nespēs mājās izcīnīt uzvaru.

Nedēļas nogalē komandas cīnījās ar mainīgām sekmēm. Itālijas čempione, kas atpūtināja vārtsargu Džanluidži Bufonu, izbraukumā pārsteidzoši ar 2:3 piekāpās "Sampdoria", kamēr Barselona viesos ar 3:0 sakāva "Leganes". Ar diviem vārtiem izcēlās uzbrucējs Luiss Svaress, bet Čempionu līgā viņam neveicas – sešas sausās spēles pēc kārtas, bet izbraukumā pēdējoreiz iesists pirms vairākām sezonām.

"Esam zaudējuši divus finālus, bet zinām, ka varam labāk. Lai cerētu uz uzvaru, jāparāda labākais sniegums, jo pretī stāsies talantīga komanda. Nebūs viegli, bet atdosim visus spēkus. Vēsturiski mums neklājas viegli grupā, bet pēc tam uzņemam tempu," secināja "Juventus" galvenais treneris Masimiljāno Alegri. 2015. gada finālā zaudējums tika piedzīvots tieši pret "Barcelona" – 1:3. Savukārt pērn par neveiksmi parūpējās cita Spānijas komanda – Madrides "Real".

Pirmajā tikšanās reizē divus vārtus iesita Mesi, bet vienu reizi izcēlās Ivans Rakitičs, kurš pirms dueļa pauda nožēlu par to, ka Bufons pēc neiekļūšanas Pasaules kausa finālturnīrā beidzis karjeru Itālijas izlasē. "Gandrīz vai gribētos atdot viņam savu vietu finālturnīrā, ņemot vērā, ka viņa ieguldījums futbola attīstībā ir unikāls. Viņu respektē ikviens, un redzēt viņu raudam – to nevar ietērpt vārdos. Neiedomājami, ka tāds futbolists kā Bufons nepiedalīsies Pasaules kausā."

Ja "Barcelona" viss rit kā pa diedziņu, tad citam Spānijas vadošajam klubam Madrides "Atletico" situācija ir daudz sarežģītāka – tikai trešā vieta grupā, nevienas uzvaras un tikai divi gūtie vārti. Šovakar pretī stāsies līdere "AS Roma", ar kuru viesos izdevās nospēlēt 0:0, tomēr savā laukumā neizšķirts nebūs pieņemams rezultāts. Tikmēr itāļiem pietiks ar punktu, lai tiktu nākamajā kārtā.

"Kopš septembra, kad tikāmies iepriekšējo reizi, Roma ir kļuvusi krietni labāka," nākamos pretiniekus vērtēja Djēgo Simeone, kurš apstiprināja, ka starta sastāvā dosies pieredzējušais uzbrucējs Fernando Toress. "Viņi tic tam, ko dara, un rezultāti to parāda. Viņiem būs mierīgāki nervi, jo pēdējā kārtā jātiekas ar "Qarabag", un tā būs laba iespēja iekļūt nākamajā kārtā."

"Jāatzīst, ka negaidīju, ka Madrides "Atletico" šajā stadijā būs tikai divi punkti. Taču mums jāskatās uz sevi un savu komandu. Esam spēlējuši labi, un pat varējām uzvarēt izbraukumā pret "Chelsea". Cīņa par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs turpinās," teica "Roma" galvenais treneris Eusebio Di Frančesko. Viņa komanda iesitusi četras reizes vairāk vārtu nekā pretinieki, taču Madridē galvenā būs aizsardzība un pretinieku līdera Antuāna Grīzmana, kuru piemeklējusi sausā sērija, apturēšana.

22. novembris

LaiksGrupaSpēle
19:00CQarabag – Chelsea
21:45CAtletico – AS Roma
21:45DJuventus – Barcelona
21:45DSporting – Olympiakos

C grupa

VKomandaSUNZVP
1.AS Roma42208:48
2.Chelsea421111:77
3.Atletico40312:33
4.Qarabag40222:92

D grupa

VKomandaSUNZVP
1.Barcelona43107:110
2.Juventus42115:57
3.Sporting41125:64
4.Olympiakos40133:81

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-11-22 15:04, pirms 6 gadiem
Ja Juventus šovakar uzvarēs, tad nodrošinās tikšanu 1/8 finālā, šovakar par Juventus un Sporting uzvarām šajā grupā!

     [+] [-]

, 2017-11-22 16:31, pirms 6 gadiem
Nezinu vai madridē atletiko var nosaukt par milžu cīņu, tur Roma ir stabīla favorīte un madride jau iepriekšējās spēlēs pierādīja, cik vāji viņi patiesībā ir.

     [+] [-]

, 2017-11-22 17:47, pirms 6 gadiem
izskataas ka Juventus pirms speeles savainojuma deelj pazaudeejushi Kjelini

     [+] [-]

, 2017-11-22 21:50, pirms 6 gadiem
Valverde normaali paarsteidzis ar saakumsastaavu