Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" garantē vietu ČL astotdaļfinālā, "Atletico" uzvar Romu un saglabā cerības

Rolands Eliņš

"Chelsea" garantē vietu ČL astotdaļfinālā, "Atletico" uzvar Romu un saglabā cerības
Antuāns Grīzmans
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas agrajā mačā „Chelsea” viesos ar 4:0 pārliecinoši pieveica „Qarabag”, kas Londonas klubam garantēja vismaz otro vietu grupā. Vakara otrajā duelī Madrides „Atletico” ar 2:0 apspēlēja "Roma" un saglabāja nelielas izredzes tomēr iekļūt astotdaļfinālā.

„Chelsea” maču iesāka visai pieticīgi un gandrīz piedzīvoja spēcīgu šoku – 13. minūtē ātrajā uzbrukumā „Qarabag” izspēlēja līdz Mičela sitienam soda laukumā, un viņš no lieliskas situācija sita spēcīgi pa vārtu pārliktni. Arī atkārtotais sitiens vietējai komandai nesanāca, un Tibo Kurtuā vārti palika neieņemti.

No viena grāvja pavisam ātri spēle ieleca otrā – pēc piecām minūtēm Viljans ielauzās soda laukumā un tika pagrūsts no muguras. Tas noveda pie „Qarabag” sliktākā iespējamā scenārija, proti, pendeles, ko realizēja Edens Azārs, un noraidījuma, ko saņēma „Qarabag” kapteinis Sadigovs.

„Chelsea” līdz ar to ieguva visas priekšrocības un vairākumā uzbruka jau daudz pārliecinošāk. Otros vārtus tā spēja gūt pirmā puslaika izskaņā, kad tika veikta skaista izspēle, kurā Azārs atspēlēja uz aizmuguri tieši pa skrējienam brīvajam Viljanam, kurš nekļūdīgi sita stūrī.

Otrajā puslaikā lielu jautājumu par spēles uzvarētāju vairs nebija, un „Chelsea” spēlējoties izniekoja daudzas vārtu gūšanas iespējas, cenšoties nevis vienkārši nogādāt bumbu vārtos, bet gan paveikt to skaisti. Trešie vārti gan tāpat tika gūti – to paveica Sesks Fabregass ar vēl vienu realizētu 11 metru soda sitienu. Fabregasam tas bija atkārtots sitiens, jo pirmais netika ieskaitīts „Chelsea” spēlētāja pāragras ienākšanas soda laukumā dēļ.

85. minūtē savu rēķinu palielināja Viljans, kurš pēc reida laukuma centrā izpildīja tālsitienu no apmēram 22 metriem un precīzi trāpīja gar pašu vārtu stabu, panākot 4:0. Pēc tam vēl rezultātu palielināt vajadzēja Alvaro Moratam, kurš izniekoja slīpu izgājienu viens pret vienu.

Līdz ar šo uzvaru „Chelsea” garantējusi savu vietu astotdaļfinālā, jo kļuvusi neaizsniedzama Madrides „Atletico” vienībai. Savukārt „Atletico” savas izredzes saglabāja dzīvas pret „Roma”, uzvarot to ar 2:0, taču tāpat būs neparocīgās pozīcijās pirms pēdējās kārtas, jo „Roma” pēdējā kārtā savā laukumā uzņems „Qarabag”, kamēr Madridi gaidīs tikšanās ar „Chelsea”. Lai "Roma" nosargātu savu otro vietu, tai nepieciešama uzvara vai arī jācer, ka "Atletico" neuzvarēs "Chelsea".

„Atletico” mačā savā laukumā pirmajā puslaikā bumbu kontrolēja krietni vairāk, bet bez īpaša efekta. „Roma” aizsardzībā turējās pārliecinoši, lai gan vienreiz bumba pabija tās vārtos, taču vārtu guvums netika ieskaitīts mirkli iepriekš notikuša „Atletico” pārkāpuma dēļ.

Otrajā puslaikā „Atletico” turpināja vairāk uzbrukt, bet 66. minūtē pie vārtu guvumu gandrīz tika „Roma” – Radža Naingolans ar tālsitienu pārsteidza Janu Oblaku, bet trāpīja pa vārtu stabu. Taču drīz pēc tam „Atletico” tomēr uzlauza viesu aizsardzību, izspēlējot sekmīgu ātro uzbrukumu, kurā Korrea no gala līnijas paspēja izdarīt centrējumu uz soda laukuma vidu un tur brīvs bija palicis Antuāns Grīzmans, kurš skaistā sitienā škērītē panāca 1:0. Tas bija pirmais Grīzmana vārtu guvums kluba sastāvā kopš septembra beigām.

„Roma” nemaz tik spilgti nemetās uzbrukumos, kā to varbūt varētu gaidīt pēc nonākšanas iedzinējos mača otrajā pusē, turklāt Brunu Peresa otrā brīdinājuma dēļ nokļuva arī mazākumā. „Roma” drīz pēc tam arī iekrita pretuzbrukumā - aiz aizsardzības līnijas īstajā brīdī ieskrēja Kevins Gamero, kurš pēc Grīzmana piespēles palika viens pret vārtsargu, apspēlēja viņu un no asa leņķa trāpīja vārtos.

C grupas piektā kārta

KomandasRez.Vārtu guvēji
Qarabag-Chelsea0:4 (0:2)Azārs 19` (11m) Viljans 36` 85` Fabregass 73` (11m)
Atletico-Roma2:0 (0:0)Grīzmans 69` Gamero 85`

C grupa

VKomandaSUNZVP
1.Chelsea531115:710
2.AS Roma52218:68
3.Atletico51314:36
4.Qarabag50232:132

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +1 [+] [-]

, 2017-11-22 21:03, pirms 6 gadiem
Tiesnesis noraka Qarabagam visas iespējas, uzreiz dodot sarkano kartiņu par pirmo pārkāpumu pret Willianu. Nu nezinu, vai tur tiešām vajadzēja to sarkano dot...bet jebkurā gadījumā pārliecinoša Chelsea spēle.

     [+] [-]

, 2017-11-22 21:14, pirms 6 gadiem
VIDEO: Quarabg - Chelsea: https://skaties.lv/sports/futbols/c...

     [+] [-]

, 2017-11-22 21:14, pirms 6 gadiem
Tā sarkanā kartīte sākumā bija nedaudz dīvaina, vai tiešām tur bija jādod sarkanā...

     [+] [-]

, 2017-11-22 21:30, pirms 6 gadiem
šodien Akinfējevs paveica brīnumu un nosargāja savus vārtus neskartus pirmo reizi 11 gadu laikā

  -1 [+] [-]

, 2017-11-22 21:30, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: šodien Akinfējevs paveica brīnumu un nosargāja savus vārtus neskartus pirmo reizi 11 gadu laikā
Vispār tā nav pirmā reize , bet nu labi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-22 21:51, pirms 6 gadiem
azerus jau noraka uzreiz sākumā red card un 11m
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-22 22:01, pirms 6 gadiem
izredzētais rakstīja: Vispār tā nav pirmā reize , bet nu labi
ČL

     [+] [-]

, 2017-11-23 00:19, pirms 6 gadiem
Griezmans beidzot atkal iesitis,bet jau vismaz tresho reizi nevar sagaidiit, kad komanda pirms speeles kopiigi nobildeejas un jau aizskrien prom

marca.com

     [+] [-]

, 2017-11-23 07:27, pirms 6 gadiem
Tiesnesis malacis! Pats nefiga neredzēja, bet kartiņu elementāri parādija...