Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

"Basel" izrauj uzvaru pār "United", Akinfejevam pirmā sausā spēle 11 gadu laikā

"Basel" izrauj uzvaru pār "United", Akinfejevam pirmā sausā spēle 11 gadu laikā
"Basel" futbolisti svin uzvaru pār Mančestras "United"
Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas piektajā spēļu kārtā ļoti svarīgus trīs punktus spēles beigās izrāva Šveices čempione "Basel", kas ar 1:0 apspēlēja līdz šim perfekti spēlējušo Mančestras "United". Tikmēr agrajā spēlē Maskavas CSKA ar 2:0 uzvarēja Čempionu līgā šosezon katastrofāli spēlējošo Lisabonas "Benfica" komandu.

Vakara pirmajā A grupas spēlē Maskavas CSKA futbolisti pirmos vārtus guva jau 13. minūtē, kad pēc lieliskas Bibrasa Načo piespēles izgājienā viens pret vienu Lisabonas "Benfica" vārtsargu Bruno Varelu tika izvirzīts Georgijs Ščeņņikovs, kurš šo iespēju garām nepalaida - 1:0 CSKA.

Visnotaļ līdzīgā spēlē pirmajā puslaikā vārtu gūšanas momenti bija abām komandām, tomēr rezultāts palika nemainīgs.

Otrajā puslaikā iniciatīvu laukumā pārņēma "Benfica" spēlētāji, tomēr arī šajās 45 minūtēs viesiem vārtus gūt neizdevās. Viesi gan spēja iesist, tomēr ne tajos vārtos, kuros to vajadzēja izdarīt - 56. minūtē pēc brazīlieša Žardela izmisīga izklupiena bumba no viņa otrreiz ielidoja "Benfica" vārtos - 2:0 CSKA.

Ar šādu rezultātu spēle arī noslēdzās, CSKA tajā brīdī paceļoties uz A grupas otro pozīciju. Jāatzīmē, ka šis mačs izrādījās ļoti nozīmīgs priekš armijnieku vārtsarga Igora Akinfejeva, kuram šī bija pirmā sausā spēle viņa 11 gadu laikā sakrātajos 44 Čempionu līgas dueļos.

Tikmēr vēlajā cīņā Mančestras "United" pirmajā puslaikā neizmantoja lielu pārsvaru un vairākas labas iespējas gūt vārtus, "Basel" komandai par to viesus sodot 89. minūtē, kad pēc itāļa Raula Petretas piespēles no sāna bumbu jau tukšos vārtos raidīja Mihaels Langs - 1:0 "Basel".

Uzvara šveiciešiem deva otro vietu grupā un daudz labākas iespējas iekļūt izslēgšanas spēlēs. Lai to izdarītu "Basel" komandai pietiks ar to ja Maskavas CSKA pēdējā kārtā viesos zaudēs Mančestras "United".

22. novembris

LaiksGrupaSpēleRez.Vārtu guvēji
19:00ACSKA – Benfica2:0 (1:0)Ščeņņikovs 13` Žardels (s.v.) 56`
21:45ABasel – United1:0 (0:0)Langs 89`

A grupa

VKomandaSUNZVP
1.United540110:112
2.Basel53029:59
3.CSKA53027:89
4.Benfica50051:120

, 2017-11-23 00:13, pirms 6 gadiem
Par MU jāsaka, kā vienā Tv reklāmā: "kāpēc viņi tā dara?"
Pēdējos gados vienmēr atradīs, kur izgāzties.
, 2017-11-23 08:20, pirms 6 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Par MU jāsaka, kā vienā Tv reklāmā: "kāpēc viņi tā dara?"
Pēdējos gados vienmēr atradīs, kur izgāzties.
Lai krievus atstātu aiz borta!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-11-23 10:59, pirms 6 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Par MU jāsaka, kā vienā Tv reklāmā: "kāpēc viņi tā dara?"
Pēdējos gados vienmēr atradīs, kur izgāzties.
Nu kāda tur izgāšanās? Pat ar visu zaudējumu nav reāls scenārijs, kurā MU ne tikai neizkļūtu no grupas, bet pat nepaliktu 1.vietā. Tad ir jāzaudē savā laukumā CSKA ar kaut kādiem 0:6, kas nav reāli protams.
, 2017-11-23 16:44, pirms 6 gadiem
ABa rakstīja: Nu kāda tur izgāšanās? Pat ar visu zaudējumu nav reāls scenārijs, kurā MU ne tikai neizkļūtu no grupas, bet pat nepaliktu 1.vietā. Tad ir jāzaudē savā laukumā CSKA ar kaut kādiem 0:6, kas nav reāli protams.
Vai, ja MU zaudē CSKA (ar jebkādu rezultātu) un Basel vinnē Benfica ar rezultātu, kas nodrošina viņiem labāku vārtu starpību kā MU, nav iespēja, ka MU paliek 2.?
, 2017-11-23 22:12, pirms 6 gadiem
septembris rakstīja: Vai, ja MU zaudē CSKA (ar jebkādu rezultātu) un Basel vinnē Benfica ar rezultātu, kas nodrošina viņiem labāku vārtu starpību kā MU, nav iespēja, ka MU paliek 2.?
Primāro skatās vārtu attiecību starp trim iesaistīto klubu savstarpējiem rezultātiem. Rezultāti ar Benficu tur netiek ņemti vērā. Patiesībā lai MU netiktu ārā no grupas laikam bija jāzaudē ar 7 vārtu starpību, bet lai paliktu otrie jāzaudē vismaz ar 3 vai 4 vārtu starpību. Pats skaitījis un rēķinājis neesmu, jo nešķiet reāls scenārijs.
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".