Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA izteikusi rājienu Azerbaidžānas "Qarabağ" par militāru žestu rādīšanu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

UEFA izteikusi rājienu Azerbaidžānas "Qarabağ" par militāru žestu rādīšanu
"Qarabağ" futbolisti. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix

Azerbaidžānas čempionvienība futbolā "Qarabağ" izpelnījusies rājienu no UEFA par to, ka pēc Eiropas līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas spēles izbraukumā pret Varšavas "Legia" (3:0) vienības futbolisti un citi dalībnieki veltījuši publisku vēstījumu Azerbaidžānas armijai, kas šomēnes veic militārus uzbrukumus Kalnu Karabahā.

"Qarabağ" komandas veiktos militāra rakstura žestus UEFA izvērtējusi kā politisku vēstījumu, kas nav atļauts UEFA rīkotajās sacensībās. Rājienu saņēmuši komandas "Twitter" kontā publicētajā foto esošie 13 futbolisti, kā arī 14 vienības darbinieki.

"Qarabağ" publicētajā vēstījumā teikts: "Šo uzvaru mēs veltām mūsu varonīgajiem karavīriem! Kalnu Karabaha ir Azermaidžāna!"

Azerbaidžānas labākā komanda Eiropas līgas grupu turnīrā I apakšgrupā cīnīsies pret Telavivas "Maccabi", Spānijas "Villarreal" un Turcijas klubu "Sivasspor". Pirmo spēli "Qarabağ" aizvadīs šovakar pulksten 22:00 izbraukumā pret "Maccabi".

Karadarbība de jure Azerbaidžānai piederošajā, bet de facto armēņu kontrolētajā Kalnu Karabahas reģionā sākās 27. septembrī. Armēnija un Azerbaidžāna apsūdz viens otru karadarbības uzsākšanā. Armēnija valstī izsludināja kara stāvokli un vispārēju mobilizāciju, apgalvojot, ka Azerbaidžānai aktīvu atbalstu sniedz Turcija. Savukārt Azerbaidžānā tika ieviesta daļēja mobilizācija un daļēji arī kara stāvoklis.

Izmantotie avoti:
https://disciplinary.uefa.com/insid...

  +2 [+] [-]

, 2020-10-22 20:44, pirms 4 gadiem
Lai tinas uz savu Āzijas čempionātu

     [+] [-]

, 2020-10-23 09:24, pirms 4 gadiem
Tikai čurbani rāda militārus sveicienu ar roku pie galvas,ja tā nav apsegta.
Moja tvoja ņepoņimajet