Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C un D grupas: Ko "Arsenal" uzdāvinās Vengeram dzimšanas dienā?

Agris Suveizda

C un D grupas: Ko "Arsenal" uzdāvinās Vengeram dzimšanas dienā?
Jubilārs Arsēns Vengers
Foto: PA Wire/Scanpix

UEFA Čempionu līgas C grupā līdere Dortmundes "Borussia" mēģinās reabilitēties pēc virknes neveiksmju vietējā čempionātā un izbraukumā viesosies pie Stambulas "Galatasaray". Savukārt Londonas "Arsenal" galvenā trenera Arsēna Vengera 65. dzimšanas dienā dosies uz Beļģiju. D grupā Lēverkūzenes "Bayer" un "Monaco" uzņems attiecīgi Sanktpēterburgas "Zenit" un Lisabonas "Benfica". Visu maču sākums plkst. 21:45.

D grupa

Dortmundes "Borussia" Čempionu līgas grupu turnīru ir sākusi ar uzvarām pār "Arsenal" (2:0) un "Anderlecht" (3:0), taču Vācijas Bundeslīgā Jirgena Klopa komandai klājas katastrofāli. "Borussia" pēdējo piecu spēļu laikā izcīnījusi tikai vienu punktu, neveiksmju sēriju turpinot arī pret "Koln" (1:2), un ar septiņiem punktiem astoņos mačos ieņem tikai 14. vietu. Līdere Minhenes "Bayern" ir jau 13 punktu attālumā.

Tikmēr Stambulas "Galatasaray" pēc daudziem spēlētājiem neveiksmīgā izlašu pārtraukuma klubu futbolu atsāka ar vēlu un laimīgu uzvaru derbijā pret "Fenerbahce" (2:1). Divus vārtus pamatlaika izskaņā guva Veslijs Sneiders, panākot 2:0. "Galatasaray" tabulā ar 13 punktiem sešos mačos ir otrajā vietā, no līderes "Besiktas" atpaliekot par punktu. Turkiem sastāvā šovakar nebūs iztrūkumu, bet "Borussia" lazaretē jau ilgstoši atrodas Nuri Šahins, Jakubs Blaščikovskis un citi.

Problēmas pēdējā laikā ir arī abām pārējām grupas komandām. Neskatoties uz pirmo vietu Beļģijas čempionātā, "Anderlecht" pēc zaudējuma "Borussia" vietējā līgā divas spēles pēc kārtas nācās samierināties ar neizšķirtu. Savukārt Londonas "Arsenal" pēdējo piecu maču laikā (visos turnīros) ir uzvarējusi tikai vienreiz un šajā nedēļas nogalē tikai kompensācijas laikā izspruka no zaudējuma "Hull" (2:2).

Lielākās bažas pirms gaidāmās spēles "Arsenal" ir vārtsargu sakarā. Diskvalifikācijas dēļ laukumā doties nevarēs Vojcehs Ščensnijs, taču viņa dublieris Davids Ospina ir iedzīvojies nopietnā savainojumā. Līdz ar to vārtos acīmredzot stāsies 22 gadus vecais argentīnietis Damjans Martiness, kurš "Arsenal" karjerā ir aizvadījis tikai divas Līgas kausa spēles (abas pirms diviem gadiem). Savukārt rezervē būs jāizvēlas starp 18 un 17 gadus veciem puišiem. No laukuma spēlētājiem londoniešiem nebūs tādu futbolistu kā Mesuts Ezils, Lorāns Koscelnijs un Matjē Debušī.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Borussia D22005:06
2.Arsenal21014:33
3.Anderlecht20111:41
4.Galatasaray20112:51

C grupa

Gan Sanktpēterburgas "Zenit", gan Lēverkūzenes "Bayer" kādu laiku nav izjutušas uzvaras garšu. "Zenit" nedēļas nogalē atspēlēja divu vārtu deficītu pret "Krasnodar" (2:2) un tika pie trešā neizšķirta pēc kārtas (vēl arī 0:0 pret "Spartak" un "Monaco"), bet "Bayer" izlaida trīs vārtu pārsvaru Štutgartē (3:3) un otro reizi pēc kārtas spēlēja neizšķirti. Iepriekš bija neizšķirts arī pret "Paderborn" (2:2). Krievijas Premjerlīgas līderei savainots ir Oļegs Šatovs, bet mājiniekiem lazaretē ir Simons Rolfess un Gonsalo Kastro.

Pretēji citām C un D grupas komandām, Lisabonas "Benfica" teicami spēlē tieši vietējā čempionātā (19 punkti septiņās spēlēs un pirmā vieta), kamēr Čempionu līgā joprojām ir bez punktiem. Portugāļiem ierindā atgriezīsies pamatvārtsargs Arturs, savukārt "Monaco" ir gaidāmas problēmas uzbrukumā – savainojuma dēļ nebūs Dimitara Berbatova, bet Antonijs Marsiāls ir zem jautājuma zīmes. "Monaco" pēc smagā sezonas sākuma pamazām uzņem tempu un, lai arī blīvajā Francijas čempionātā ieņem vien desmito vietu, no vicelīderes PSG atpaliek tikai par četriem punktiem. Interesanti, ka "Monaco" portugāļu treneris Leonardu Žardims neuzvarēja nevienā no piecām līgas spēlēm pret "Benfica" - divi neizšķirti un trīs zaudējumi.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Zenit21102:04
2.Monaco21101:04
3.Bayer21013:23
4.Benfica20021:50

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-10-22 17:52, pirms 9 gadiem
Nebūšu oriģināls- kaklasaiti uzdāvinās.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-22 19:30, pirms 9 gadiem
Labākajā gadījumā - kārtējo neizšķirtu!

     [+] [-]

, 2014-10-22 19:39, pirms 9 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Nebūšu oriģināls- kaklasaiti uzdāvinās.
Tieši manas domas :d
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-22 23:21, pirms 9 gadiem
Pašlaik izskatās ka dāvana nebūs :d

     [+] [-]

, 2014-10-22 23:39, pirms 9 gadiem
Nu daavana ir klasika..Kad negaida SURPRISE 2:1 Arsenal uzvar pedeejaas minuutees.