Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A grupa: "Juventus" zaudē arī Grieķijā, turīniešu situācija kļūst sarežģīta

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

A grupa: "Juventus" zaudē arī Grieķijā, turīniešu situācija kļūst sarežģīta
"Olympiakos" līksmo par gūtajiem vārtiem pret "Juventus"
Foto: AP/Scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgā A grupas centrālajā spēlē Grieķijas "Olympiakos" savā laukumā ar 1:0 pārspēja Turīnas "Juventus", prestižākajā Eiropas klubu turnīrā sagādājot Itālijas čempionei otro zaudējumu pēc kārtas. Otrajā mačā Madrides "Atletico" pēc sausa puslaika ar 5:0 sagrāva Zviedrijas "Malmö".

Pēc divām kārtām A grupā izveidojās interesanta situācija - visām četrām komandām pa uzvarai un pa zaudējumam. Tai pašā laikā noteikti nevar teikt, ka visas komandas atrastos turpat, kur pirms sākuma - ja pēc 1.kārtas aizvadītās ČL sezonas finālistes "Atletico" situācija šķita slikta (zaudējums tiešajai konkurentei "Olympiakos"), tad pēc 2.kārtas viss apgriezās kājām gaisā. Proti, "Atletico" pārspēja "Juventus" un pirms šodienas Spānijas čempione bija vienīgā, kas vēl nav spēlējusi ar potenciālo pastarīti "Malmö". Savukārt "Olympiakos" pēc negaidīta zaudējuma Zviedrijā savas pozīcijas stipri pabojāja. Ja "Atletico" šodien pret "Malmö" bija liela favorīte, tad stratēģiski svarīgākais mačs risinājās Grieķijā, kur "Olympiakos" tikās ar "Juventus" - tieši no šīs spēles bija atkarīgs, kā attīstīsies turpmākie notikumi grupā.

"Olympiakos" arī šodien pierādīja, ka izteikti labāk spēlē mājās nekā viesos. Mājās pārspēja "Atletico", viesos zaudēja "Malmö", bet šodien pret "Juventus" atkal rādīja labu sniegumu, spēlējot mājās. Grieķu čempione regulāri apdraudēja Turīnas kluba vārtus, divreiz bīstami sita argentīnietis Alehandro Domingess, bet 36.minūtē "Juventus" vārti tika uzlauzti - laba kombinācija, teicama Kostas Mitroglu atspēle nedaudz atpakaļ un neatvairāms Šveices futbolista Pajtima Kasami sitiens vārtu stūrī (1:0). "Juventus" 1.puslaikā tā arī ne reizi nesita bumbu vārtu četrstūrī, tiesa, vēl pie 0:0 netika ieskaitīti Karlosa Tevesa vārti (aizmugure).

60.minūtē "Olympiakos" bija ārkārtīgi tuvu, lai pārsvaru palielinātu - atkal izcils Domingess, forša piespēle Kasami, taču pirmo vārtu autors šoreiz aizripināja bumbu minimāli garām tālajam stabam. "Juventus" beidzot prata atbildēt, taču Alvaro Morata no izcilas pozīcijas spēcīgi uzsita bumbu "Olympiakos" vārtsargam. Vēlāk divreiz bīstami sita Tevess, taču katru reizi "Juventus" kaut kas pietrūka - ar 18 sitieniem izrādījās par maz, lai gūtu kaut vienus vārtus. "Olympiakos" izcīnīja uzvaru zelta vērtē - 1:0.

"Atletico" 1.puslaikā spēlēja krietni labāk nekā "Malmö" (sitieni kopā 13:4), tomēr tādu pavisam labu momentu nebija daudz. Jāatzīmē Saula neieskaitītie vārti (aizmugure), Antuāna Grīzmana sitiens no distances pa pārliktni un Ardas Turana bīstamais sitiens gar pašu vārtu stabu īsi pirms pārtraukuma. Zviedriem bija labi izpildīts brīvsitiens zem pārliktņa, "izvilka" "Atletico" vārtsargs. Katrā ziņā spāņu komanda riskanti atlika uzvaras nodrošināšanu uz 2.puslaiku.

Riskanti "Atletico" atbalstītāji varēja justies tikai pārtraukumā, jo jau 48.minūtē ilgi gaidītā vadība tika iegūta - madridieši kombinēja "Malmö" soda laukumā, līdz nesen Rīgā vilšanos piedzīvojušais Turans eleganti iemeta bumbu Kokem, kurš atklāja rezultātu (1:0). "Atletico" pret pieticīgo pretinieku, protams, neapstājās un 61. un 63.minūtē no 1:0 panāca 3:0. Vispirms vārtu guvējs Koke piespēlēja vārtu priekšā, kur precīzs divcīņā ar aizsargu bija Mario Mandžukičs, bet vēl pēc brīža ar bumbu lieliski izrīkojās Grīzmans - pēc francūža sitiena un trāpījuma pa "Malmö" vārtsargu bumba uzlidoja augstu gaisā, taču piezemējās tieši vārtos.

Pašās beigās "Atletico" iesita arī ierasto golu no stūra sitiena, turklāt vārtu guvēja lomā arī ierasta persona - centra aizsargs Djego Godins. Bet punktu pielika Alesio Čerči - vispirms no sirds uzšāva pa vārtu stabu, bet uzreiz ar otru mēģinājumu trāpīja. 5:0 "Atletico" uzvara, visi vārti 2.puslaikā.

UEFA Čempionu līga, A grupa, 3. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Atletico - Malmö5:0 (0:0)Koke 48'; Mandžukičs 61'; Grīzmans 63'; Godins 88'; Čerči 90'
Olympiakos - Juventus1:0 (1:0)Kasami 35'

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Olympiakos32014:46
2.Atletico32018:36
3.Juventus31022:23
4.Malmö31022:73

  -1 [+] [-]

, 2014-10-22 23:47, pirms 9 gadiem
par ko te brīnīties nav Itālija, kad Juventusam uzvara vienmēr būs nodrošinata, te izpaužās viņu patiesais spēks-Hose impotence!

     [+] [-]

, 2014-10-23 01:54, pirms 9 gadiem
The Emirates rakstīja: par ko te brīnīties nav Itālija, kad Juventusam uzvara vienmēr būs nodrošinata, te izpaužās viņu patiesais spēks-Hose impotence!
Olympiakos vienmeer ir bijis liels speeks savaas maajaas,taa kaa Juves zaude nekaads paarsteigums nav,Spaanijas chempionus Atletico ar savaa laukumaa pieveica,vot izbraukumaa gan ies daudz smagaak
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-10-23 10:16, pirms 9 gadiem
Zaudējums Grieķijā, protams, nav nekāds pasaules gals. Neviens negaidīja vieglu pastaigu pret Grieķijas milžiem viņu mājās. Uz otro raundu jāsaņemas un jāuzvar visas atlikušās spēles. Lai veicas!
Forza Juve! Forza Italia!

     [+] [-]

, 2014-10-23 16:17, pirms 9 gadiem
Nu

     [+] [-]

, 2014-10-23 16:21, pirms 9 gadiem
Nu es jau nu neuzskatitu ka situacija butu baigi sarezgita, jo Olympoacos nav nekads speks izbraukuma, kamer cik es atceros, sajas divas sezonas majas ir uzvarejusi daudz CL komandas - Benfiku, PSG, Man Utd, Atletico un nu ari Juvi.
Taka apsaubu ka Olympiacos gus pt pret Juvi vai Atletico, kamer vieniga izbraukuma spele CL Juvei ir pret Mallmo.