Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Koņevs: "Spēlētāji pierādīja, ka ir īsti mužiki"

Koņevs: "Spēlētāji pierādīja, ka ir īsti mužiki"
"Riga" futbolisti priecājas par vārtu guvumu Kopenhāgenā. Foto: EPA/Scanpix

Futbolā galvenais ir rezultāts nevis parādītā spēle, tomēr Latvijas čempiones "Riga" galvenais treneris Mihails Koņevs pēc UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtas pirmās spēles izteicis pateicību saviem spēlētājiem par parādīto sniegumu.

"Riga" ceturtdien Kopenhāgenā ar 1:3 piekāpās Dānijas grandam "Kobenhavn", trešos vārtus sāpīgi ielaižot pašās kompensācijas laika beigās. Atbildes spēle, kurā noskaidrosies vienība, kas sasniegs grupu turnīru, pēc nedēļas notiks "Skonto" stadionā.

"Spēlējām ar ļoti spēcīgu pretinieku, spēcīgākais , kas mums līdz šim bijis. Izpētījām, kā viņi veido uzbrukumus, gatavojāmies, ka būs jāaizsargājas un jāveido ātri pretuzbrukumi. Bija skaidrs, ka mums diez vai izdosies pozicionāla spēle," pēcspēles preses konferencē pauda Koņevs. "Šādos mačos svarīgs ir rezultāts nevis spēle, bet es ģērbtuvē pateicos puišiem, teicu, ka viņi ir īsti mužiki [vīri - no kr. val], parādīja, ka mums ir komanda. Viņi bija pacietīgi un pirmajā puslaikā sagaidīja iespēju, bet otrajā puslaikā mums bija trīs simtprocentīgas iespējas."

"Par tiesneša piešķirto 11 metru soda sitienu nerunāšu, bet, kad bumba trāpa pa plecu šādā spēlē… Žēl, ka neizturējām un ielaidām trešo golu… Tomēr intriga vēl nav mirusi, Rīgā izliksim visus spēkus, cenšoties mainīt situāciju. Tomēr atkātoju, ka pateicos puišiem par vīrišķīgu spēli, ka laukumā bija komanda," saka treneris. "Pēc otrajiem vārtiem mums bija labi momenti. Būtu bijusi pavisam cita spēle, ja tos realizētu. Pie 1:2 nenosēdāmies aizsardzībā, gājām uz priekšu, vēlējāmies izlīdzināt. Savukārt trešie ielaistie vārti gan bija nevajadzīgi - uzbrucējs izgāja labi un bija grūti tos novērst."

"Ilgi domājām, ko likt uzbrukumā [diskvalificētā Romāna] Debelkas vietā. Brizola ar Rožeru pirmajā puslaikā nospēlēja labi, bet otrajā pagura, līdz ar to laukumā devās rezervisti un viņi izveidoja ļoti labas iespējas," stāsta Koņevs.

Runājot par Herdi Prengas palikšanu rezervē, Koņevs nenoliedza, ka tas noticis viņa pēdējās spēlēs pieļauto daudzo kļūdu dēļ. "Devām viņam saprast, lai viņš tiek ar sevi galā, ka viņš komandā nav neaizstājams. Aizvadīju pārrunas, cerēsim, ka puisis to ņems galvā. Viņš nav slikts aizsargs."

"Kamešs pirms spēles bija ļoti maz trenējies ar mums, jo spēle seko viena pēc otras, tāpēc bija grūti novērtēt viņa spēļu formu. Mums vajadzēja ātru uzbrucēju, kurš var izskriet, bija izvēle starp viņu, Rakelu, Višņakovu. Kamešs nospēlēja lieliski un galvenais, ka izturēja visu maču. Tagad mums ir līdzvērtīga maiņa šajā pozīcijā," priecājas treneris.

Savukārt, runājot par to, ka otrajā puslaikā ilgāku laiku laukumā bija deviņi Latvijas futbolisti, Koņevs pauda, ka neskaita, kuri ir vietējie futbolisti, bet kuri leģionāri. "Spēles laikā izveidojās situācija, ka vajadzēja veikt tieši šīs maiņas. Tāpat laukumā varēja iziet, piemēram Šaričs. Tomēr priecē, ka mums ir vietējie futbolisti, izlases treneris var redzēt šo spēlētāju īstās sejas. Latvijas čempionāts nav tik viegls, to redzam pēc Prengas - ja nespēlē ar pilnu spēku, uzreiz pieļauj kļūdas. Es pat neskaitīju cik daudzi Latvijas futbolisti bija laukumā."


Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.