Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Kamešs iesit spēka golu, kompensācijas laiks samazina "Riga" cerības

Emils Ozerinskis

Kamešs iesit spēka golu, kompensācijas laiks samazina "Riga" cerības
Vladimirs Kamešs. Foto: Zigismunds Zālmanis

UEFA Eiropas līgas play-off kārtas pirmajā spēlē Latvijas čempione "Riga" ar rezultātu 1:3 piekāpās dāņu "Kobenhavn". Labās cerības pirms atbildes spēles sabojāja kompensācijas laikā ielaistie vārti.

Ar skaistiem vārtiem šajā spēlē izcēlās Vladimirs Kamešs, kurš ar spēku apturēja pretinieku aizsargu un raidīja stipru sitienu. Garastāvokli rīdziniekiem sabojāja tiesneša nepelnīti piešķirtā pendele dāņu otrajos vārtos, bet kompensācijas laikā "Riga" tika sarūgtināta ar 1:3 zaudējumu.

Pēdējo reizi Latvijas klubiem Eirokausu grupu turnīrā izdevies spēlēt 2009./2010. gada sezonā, kad UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā bija iekļuvusi "Ventspils". Kopš tā laika nevienai Latvijas komandai nav izdevies pietuvoties tik tuvu šim sasniegumam kā to izdarījusi pašreizējā Latvijas čempionvienība "Riga". Ja divu spēļu summā rīdziniekiem izdosies uzveikt "Kobenhavn", tad Latvijas futbolam pēc desmit gadu pārtraukuma izdosies atgriezties uz lielā klubu futbola skatuves.

Dānijas galvaspilsētas stadions var uzņemt 38 tūkstošus līdzjutēju, taču pret Latvijas čempioniem saprotams, ka tribīnes nebija pārpildītas, taču centrālie sektori joprojām bija gana piepildīti, radot lielā futbola atmosfēru, kas pie Virslīgas skatītāju skaita pieradušajiem rīdziniekiem varēja prasīt nelielu adaptācijas laiku.

Dānijā "Riga" galvenais treneris Mihails Koņevs spēlei nebija pieteicis abus savus iepriekšējo Eiropas kvalifikācijas kārtu varoņus Kamilu Biliņski un Romanu Debelko. Ukrainim gan piespiedu kārtā bija jāpaliek malā sakrāto kartiņu dēļ. Par spēlētāju uzbrukuma smailē tika izvēlēts brazīlis Rožeru, kurš vairāk līdz šim spēlējis komandas vidējā līnijā. Savukārt aizsardzības centrā nebija Herdi Prengas, kura vietu ieņēma Elvis Stuglis.

Pati spēle sākās ar "Kobenhavn" spiedienu, pirmajās septiņās minūtēs mājiniekiem divas reizes no labām pozīcijām sitot pa rīdzinieku vārtiem, kur gan precīzi spēlēja Roberts Ozols. Lielais dāņu spiediens turpinājās un noveda pie likumsakarīga vārtu guvuma. Mača 18. minūtē Viktors FIšers ielauzās rīdzinieku soda laukumā caur kreiso malu un sita bumbu vārtu tuvajā stūrī, raidot bumbu garām šajā situācijā ne visai veiksmīgu pozīciju ieņēmušajam Ozolam. Rezultāts 1:0. "Riga" uzbrukumi pirmajā puslaikā ilgi nekādu rezultātu nedeva. Taču vienīgo īsto iespēju "Riga" lieliski izmantoja. Rožeru ar labu augsto piespēli atrada Vladimiru Kamešu, kurš uz pretinieku aizsardzības robežas izrāvās izgājienā pret vārtsargu. Kamešs fiziski ar ķermeni piesedza bumbu no aizsarga un spēcīgi raidīja bumbu zem vārtu pārliktņa, liekot kapitulēt Stenam Grītebustam. Pateicoties tam komandas pārtraukumā devās pie neizšķirta rezultāta - 1:1.

Ejot pārtraukumā mājinieku līdzjutēji neapmierinātību izrādīja ar svilpieniem. No septiņiem vārtu četrstūrī raidītajiem sitieniem tikai viens "Kobenhavn" komandai bija rezultatīvs. Savukārt "Riga" izmantoja savu vienīgo iespēju, realizējot vienīgo vārtu gūšanas epizodi visā pirmajā spēles pusē.

Otrajā puslaikā "Riga" cerības izskatījās pavisam labas, taču 61. minūtē mača soģis nolēma uzdāvināt mājiniekiem 11 metru soda sitienu. Pēc rikošeta bumba skāra Stefana Paniča plecu, par ko tiesnesis piešķīra nepelnītu pendeli. Ozols uzminēja Pjerosa Soteriu izdarītā sitiena virzienu, taču bumbu "Riga" vārtsargam apturēt neizdevās un Latvijas čempione nonāca iedzinējos ar 1:2. Desmit minūtes vēlāk pa vārtu stabu trāpīja uz maiņu nākušais Oļegs Laizāns. Lielas uzslavas par savas komandas glābšanu pelnījis Ozols, kurš pēdējās desmit minūtēs atvairīja ļoti bīstamu Muhameda Darami sitienu. Noslēdzošajās piecās pamatlaika minūtēs spiedienu uz pretinieka vārtiem veica Latvijas čempioni, iespiežot pretiniekus aizsardzībās. Labākā iespēja izlīdzināt rezultātu bija Denisam Rakelam, bet viņa sitiens pāri vārtsargam nebija pietiekami spēcīgs, lai mainītu mača rezultātu. Kompensācijas laika pēdējā minūte sabojāja "Riga" cerības, jo Darami trešo reizi raidīja bumbu rīdzinieku vārtos, atnesot "Kobenhavn" panākumu ar 3:1.

Interesanti, ka šajā spēlē neviens no spēles dalībniekiem nesaņēma brīdinājumus dzeltenās kartītes formā. Spēles lielāko daļu izteikts pārsvars bija Dānijas čempionvienībai, kura veica desmit sitienus vārtu četrstūrī, kamēr rīdziniekiem tādi kopumā bija trīs.

Atbildes spēle norisināsies 29. augustā Skonto stadionā. Lai iekļūtu grupu turnīrā Latvijas čempionvienības labākās cerības mājās ir ar 2:0 uzvaru. Panākums ar 3:1 dotu iespēju noskaidrot uzvarētāju pagarinājumā vai pēcpēles sitienu sērijā. Savukārt ielaižot Skonto stadionā divus vārtus, objektīvi "Riga" cerības tiktu samazinātas līdz ļoti lielai fantastikai.

"Kobenhavn" - "Riga" 3:1 (1:1)
Vārti: Fišers 18', Soteriu 62' (11m), Darami 90'+3 - Kamešs 41
Kobenhavn: Grītebusts, Bartolecs, Papajannopoloas, Nelsons, Bengstons, Holse (Santoss 46'), Zeka, Stēge, Felks (Darami 79'), Soterlu, Fišers.
Riga: Ozols, Pētersons, Černomordijs, Stuglis, Rugins, Fjodorovs (Višņakovs 85'), Paničs, Brisola (Laizāns 68'), Šapars, Kamešs, Rožeru (Rakels 68').
Galvenais tiesnesis: Bass Nijhuis (Nīderlande)

Statistika:

Sitieni: 14:5
Sitieni vārtos: 10:3
Stūra sitieni: 8:1
Aizmugures: 2:1
Pārkāpumi: 7:13

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com

1 2 3 85 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2019-08-22 22:41, pirms 5 gadiem
Pēdējais gols bija lieks.. Veiksme arī šodien nebjja sabiedrotā. Nekas, tāpat pēc nedēļas tiekamies Skonto!

  +2 [+] [-]

, 2019-08-22 22:41, pirms 5 gadiem
Vismaz zinām to, ka Rīgā atpakaļceļa vairs nav un jāiet uz pilnu banku! Cerība vēl noteikti ir, manuprāt.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-22 22:42, pirms 5 gadiem
Nereāli žēl. Izbraudīju futbola vakaru , bet tā uzburtā pendele , tad stabs pēc Laizāna sitiena un ielaistie vārti pašās beigās , kad sākām spiest :/ žēl , bet tāds ir futbols , nekas nav beidzies un pēc nedēļas uz stadionu!!!

  -2 [+] [-]

, 2019-08-22 22:42, pirms 5 gadiem
Žēl, ar pāris momentiem šoreiz bija par maz.. ar 2:0 Rīgā pietiks

  +1 [+] [-]

, 2019-08-22 22:43, pirms 5 gadiem
Nu, rezultāts ir likumsakarīgs. Varēja, protams, izspiest suliņu un dabūt 2:2, bet nekas, ticu, ka Skonto stadionā gūsim uzvaru

  +4 [+] [-]

, 2019-08-22 22:44, pirms 5 gadiem
Ajj cik žēl, ka tā.. Bet ticu Rīgas komandai. Nākamnedēļ VISI UZ STADIONU!!!

 +16 [+] [-]

, 2019-08-22 22:45, pirms 5 gadiem
vienalga kā beigsies šis duelis jebkurā gadījumā paldies FC Rīga par šo sezonu!

 +14 [+] [-]

, 2019-08-22 22:45, pirms 5 gadiem
Gods un slava FC Riga! Lai arī zāģis, tomēr cienījams.

  +9 [+] [-]

, 2019-08-22 22:46, pirms 5 gadiem
Nu tāda roka, s... tiesnesis.ticu ka spēj Rīga mājās uzvarēt,kaut ar 2:0

  +8 [+] [-]

, 2019-08-22 22:46, pirms 5 gadiem
Nuja,paši vainīgi beigās.bet kopumā normāli spēlēja. Šķiet petersons nedaudz krita ārā,daudz neabdomīgu lēmumu. Pendele apšaubāma!

 +12 [+] [-]

, 2019-08-22 22:49, pirms 5 gadiem
NEVEIKSME. Strīdīga pendele, štanga, Rakels nepārcēla, piedevām vēl pēdējā sekundē golu dabon iekšā.. Dāņi bija labāki, bet ne pelnījuši uzvarēt ar divu golu starpību.

Pēc nedēļas uz SKONTO stadionu. Šitie dāņi nekas traks nav, tik tas nosaukums un mūsējiem vienkārši nav ko zaudēt. 2:0 vai 3:1 un pendelēs Ozols nokārto visu!!!

  +3 [+] [-]

, 2019-08-22 22:50, pirms 5 gadiem
Nākamnedēļ visi uz Skonto stadionu!!!! Rīgai vēl ir cerības ! Pret C zvezda Izbraukuma dāņi neizskatījās labi, gribētos teikt pat ļoti slikti. Nakama spele Copenhagen ir pret 4vietas ieguveju Danija( Nebus viegli )zinot ka viņiem ir sastāvā lieli robi. Pat ja Rīgai neizdosies tikt tālāk , viņi ir pelnījusi mūsu atbalstu nākamajā spele !

  +5 [+] [-]

, 2019-08-22 22:53, pirms 5 gadiem
Žēl par rezultātu, pēdējais gols bija lieks. Veiksmes gadījumā varēja būt pat neizšķirts. Ar labu atbalstu Skonto stadionā varbūt būs iespējami brīnumi!

  +2 [+] [-]

, 2019-08-22 22:56, pirms 5 gadiem
Kamešs malacis - daudzi būtu izvēlējušies krist pēc kontakta ar aizsargu, bet viņš kārtīgi nocīnījās, atgrūda viņu un iesita. Laizāna sisto bumbu dāņu vārtsargs ar pirkstu galiem mazliet aizskāra, citādi varbūt būtu bijis gols. Pirmajā puslaikā mūsējie bija pārāk pasīvi, daudz deva bumbu atpakaļ, kad varēja doties uz priekšu. Kopumā neslikta spēle, peramie zēni nebijām.

  -4 [+] [-]

, 2019-08-22 22:56, pirms 5 gadiem
Regulāri skatos 3 futbola turnīrus -Latvijas virslīgu, Anglijas premjerlīgu un Čempionu līgu plus EČ un PČ. Šādus 11 metrīgos par spēli ar plecu kaut kā nebiju manījis. Gan jau tiesnešiem ir precīzi izskaidrots no kuras vietas futbolā sākās roka.
11 metri , Laizāna stabs, pēdējā minūte, vēl varētu minēt Rakela mēģinājumu pārmest vārtsargama(atkārtojumā labi redzams - tas bija ļoti reāli iespējams)

     [+] [-]

, 2019-08-22 22:57, pirms 5 gadiem
P. S Rakels, Kamešs- kurš ir kurais? Copy paste

     [+] [-]

, 2019-08-22 23:00, pirms 5 gadiem
Pendele varbūt arī strīdīga bet bumba trāpīja pa roku virs elkoņa, tuvāk plecam. Un bija arī mērķtiecīga kustība ar roku.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-22 23:02, pirms 5 gadiem
Finklijs15 rakstīja: P. S Rakels, Kamešs- kurš ir kurais? Copy paste
Kamešs tievais, Rakels ''resnais''

  +3 [+] [-]

, 2019-08-22 23:03, pirms 5 gadiem
Kā man te patīk krist dažiem uz nerviem: pie reizes pateikšu, ka Sūduva pret ungāriem ir ārkārtīgi tuvu EL grupu turnīram! Lai vismaz viņiem izdodas! Tad noteikti uz kādu spēli Marijampolē būs jāizlaiž

  +2 [+] [-]

, 2019-08-22 23:04, pirms 5 gadiem
kopumā laba spēle, zēl ka rezultāts ir tāds kāds ir. Pašam nesanāks, bet aicinu visus kuri var un tiek, ceturdien nebezdēt dīvānos, bet gan Skonto plastmasas krēslos.

     [+] [-]

, 2019-08-22 23:06, pirms 5 gadiem
Izzīsta pendele
Slēpts komentārs: aldens

     [+] [-]

, 2019-08-22 23:07, pirms 5 gadiem
Pendele iedota nepareizi, bet cik kļūdas piespēlēs, nevar iedot normāli precīzu piespēli, tak profesionāli futbolisti, to es nesaprotu, pats esmu futbolu nospēlējis n-tos gadus kā amatieris, bet tik tizli atdot piespēles kā mūsu futbolisti katru dienu trenējoties, mani izbrīna..

     [+] [-]

, 2019-08-22 23:09, pirms 5 gadiem
Žél, ka ne 1:2, bet pie veiksmes varéja bût 2:2, pat ñemot vérā, ka pendele bija strîdîga, vairåk tas bija plecs, ne roka.
Kãpéc tik daudz vãrti futené krït pédêjås minûtés??
Tad vél tås izstieptås kompensãcijas minûtés?!
Atceros kad tådas vispãr nebija un goli pédéjãs minûtés bija retums!
Músdienu futbolistiem laikam nervi śvakãki, ka nespéj saglabåt skaidru galvu lîdz spêles beigãm!?

  +1 [+] [-]

, 2019-08-22 23:15, pirms 5 gadiem
Paldies par spēli rīdziniekiem, bet skumīgi, ka ielaidām pēdējā spēles brīdī-tur aizsargiem bija j;anospelee precīzāk....cerības uz otro spēli vērtēju kaaa 20-80

  +3 [+] [-]

, 2019-08-22 23:24, pirms 5 gadiem
Nu reti netaisnīgs rezultāts... 😡 No pirksta izzīsts pendelis, štanga, plus vēl tas neloģiskais gols pēdējā pusminūtē... Jācer, ka veiksmes limits vēl nav izsmelts.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-22 23:26, pirms 5 gadiem
jeepis59 rakstīja: Pendele iedota nepareizi, bet cik kļūdas piespēlēs, nevar iedot normāli precīzu piespēli, tak profesionāli futbolisti, to es nesaprotu, pats esmu futbolu nospēlējis n-tos gadus kā amatieris, bet tik tizli atdot piespēles kā mūsu futbolisti katru dienu trenējoties, mani izbrīna..
Nevar viennozīmīgi teikt, ka pendeli iedeva nepareizi- ļoti tuvu plecam, bet nevajadzēja izdarīt šo kustību ar roku bumbas virzienā

     [+] [-]

, 2019-08-22 23:31, pirms 5 gadiem
denebs rakstīja: Nu reti netaisnīgs rezultāts... 😡 No pirksta izzīsts pendelis, štanga, plus vēl tas neloģiskais gols pēdējā pusminūtē... Jācer, ka veiksmes limits vēl nav izsmelts.
Neloģiskais gols!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-08-22 23:37, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Regulāri skatos 3 futbola turnīrus -Latvijas virslīgu, Anglijas premjerlīgu un Čempionu līgu plus EČ un PČ. Šādus 11 metrīgos par spēli ar plecu kaut kā nebiju manījis. Gan jau tiesnešiem ir precīzi izskaidrots no kuras vietas futbolā sākās roka.
Nu, es to ķermeņa daļu, pa kuru Paničam bumba trāpīja, vienmēr esmu uzskatījis par roku nevis plecu. Tiesnešiem ir savas nianses pēc kā viņi vadās, bet man ir viedoklis, ka soda laukumā nav ko vicināties ar rokām gaisā, tas vienmēr ir risks nopelnīt pendeli. Protams, ir gadījumi, kad roka atrodas dabiskā stāvoklī, distance ir pārāk tuva, lai laicīgi noreaģētu utt., bet šis neizskatās pēc tāda gadījuma, par cik Paniča roka tieši cēlās gaisā, līdz aizskāra bumbu.

     [+] [-]

, 2019-08-22 23:43, pirms 5 gadiem
Atvainojiet bet es to dāņu trešo golu vērtēju kā meistarīgu izspēli, daži domā savādāk...

  -2 [+] [-]

, 2019-08-23 00:01, pirms 5 gadiem
Deportivo rakstīja: Nu, es to ķermeņa daļu, pa kuru Paničam bumba trāpīja, vienmēr esmu uzskatījis par roku nevis plecu. Tiesnešiem ir savas nianses pēc kā viņi vadās, bet man ir viedoklis, ka soda laukumā nav ko vicināties ar rokām gaisā, tas vienmēr ir risks nopelnīt pendeli. Protams, ir gadījumi, kad roka atrodas dabiskā stāvoklī, distance ir pārāk tuva, lai laicīgi noreaģētu utt., bet šis neizskatās pēc tāda gadījuma, par cik Paniča roka tieši cēlās gaisā, līdz aizskāra bumbu.
Piekrītu. Kustība ar roku bija apzināta. Formāli iespējams tiesnesim ir taisnība un futbolistam tā nevajag riskēt. Vienkārši neatceros, ka par šādu pārkāpumu sodītu.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-23 00:02, pirms 5 gadiem
Neesmu baigais futbola lietpratējs, bet, manuprāt, beigās mazāk vajadzēja savā soda laukumā tamborēt savā starpā īsās piespēlītes, riskējot bumbu pazaudēt... Kāpēc nevarēja ik pa brīdim bumbu tālu pāri centra līnijai aizsist - kamēr lido, kamēr dāņi savāc bumbu un atnāk atpakaļ uzbrukumā, aizsargi varētu ievilkt elpu... Bet tas, protams, pavisam subjektīvi un varbūt ne tā. Kopumā jau mūsējie sitās godam.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-23 00:02, pirms 5 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Atvainojiet bet es to dāņu trešo golu vērtēju kā meistarīgu izspēli, daži domā savādāk...
Tieši piespēle bija ļoti augstā līmenī.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-23 00:04, pirms 5 gadiem
spēli neredzēju. kur var apskatītties higlightus
1 2 3 85 komentāri