Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Ajax" puslaikā sakauj "Dynamo", "MOL Vidi" un AEK spēlē divi apšaubāmi noraidījumi

Andrejs Siliņš

"Ajax" puslaikā sakauj "Dynamo", "MOL Vidi" un AEK spēlē divi apšaubāmi noraidījumi
Foto: SIPA / Scanpix

Trešdien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtas pirmās spēles aizvadīja Amsterdamas "Ajax" un Kijevas "Dynamo" (3:1), "MOL Vidi" un Atēnu AEK (1:2), kā arī "Young Boys" un Zagrebas "Dinamo" (1:1).

Nīderlandes vicečempione Amsterdamas "Ajax" jau otrajā spēles minūtē izvirzījās vadībā pret Kijevas "Dynamo", taču ukraiņiem vajadzēja vien padsmit minūtes, lai atjaunotu līdzsvaru uz tablo. Mājiniekiem gan turpināja piederēt pārsvars gan bumbas kontroles, gan sitienu skaita ziņā, un 35. minūtē marokāņu pussargs Hakims Zijeks izdarīja tālšāvienu, bumba skāra kijeviešu aizsargu un rikošetā ielidoja tālajā vārtu stūrī, "Ajax" atgūstot vadību (2:1).

Arī tas vēl nebija viss pirmajā puslaikā - pāris minūtes pirms pārtraukuma serbu pussargs Dušans Tadičs vispirms tika atbruņots soda laukumā, nokrita, taču pa to laiku bumba atkal nonāca līdz viņam, un Tadičs no vārtu priekšas ar vienu pieskārienu panāca 3:1. Otrajā puslaikā "Ajax" bija vēl pāris lieliskas izdevības palielināt pārsvaru, kas palika neizmantotas, un Amsterdamas komanda svinēja komfortablu panākumu ar 3:1.

Atēnu AEK izbraukumā Budapeštā tikās ar Ungārijas čempioni "MOL Vidi" un spēra solī pretī iekļūšanai grupu turnīrā pirmo reizi kopš 2006./2007. gada sezonas. Mājinieki jau pirmā puslaika vidū palika mazākumā, kad pieredzējušais Zabolcs Huzti uzkāpa uz izstieptas kājas pretiniekam. Grieķiem piederēja liels teritoriālais pārsvars un 34. minūtē to izdevās pārvērst taustāmā rezultātā - pēc divām piespēlēm no kreisās puses sekoja sitiens no vidus, ko vārtsargs atvairīja, taču pirmais pie atsistās bumbas vārtu priekšā bija Viktors Klonaridis, atklājot mača rezultātu. Otrā puslaika ievadā Anastasios Bakasetas no soda laukuma robežas izdarīja spēcīgu sitienu un bumba, atsitusies pret aizsargu, rikošetā lidoja tuvējā vārtu stūrī - 2:0.

Notikumi potenciāli varēja kļūt interesantāki, kad sarkano kartīti 53. minūtē saņēma arī AEK spēlētājs - otro vārtu autors Bakasetas, līdzīgi kā Huzti, trāpīja pa kāju pretinieka izstieptai kājai. Arī šis noraidījums jāuzskata par ļoti diskutablu. Lai gan Atēnu vienībai aizvien piederēja pārsvars, "MOL Vidi" vienus vārtus guva. 68. minūtē pieredzējušais serbu uzbrucējs Danko Lazovičs noslēdza pretuzbrukumu, panākot 1:2. Ar šādu rezultātu mačs arī beidzās.

Vēl vienā spēlē neizšķirti spēlēja Šveices un Horvātijas čempiones "Young Boys" un Zagrebas "Dinamo" - 1:1. Šveicieši otrajā minūtē jau atklāja rezultātu, un visa pirmā puslaika garumā mājiniekiem piederēja pārsvars. Tomēr dažas minūtes pirms pārtraukuma "Dinamo" panāca izlīdzinājumu. Vairāk vārtu netika gūti, un spēle beidzās neizšķirti.

Atbildes spēles šajos trīs dueļos paredzētas 28. augustā.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off"

Komandas1. spēle2. spēle
Crvena Zvezda - Red Bull0:029.08.
BATE - PSV2:329.08
Benfica - PAOK1:129.08.
Young Boys - Dinamo Zagreb1:128.08.
MOL Vidi - AEK1:228.08.
Ajax - Dynamo Kyiv3:128.08.

  +4 [+] [-]

, 2018-08-23 00:18, pirms 6 gadiem
Ajax tuvojas ČL grupu turnīram, tas mani tiešām priecē.

  +5 [+] [-]

, 2018-08-23 01:01, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ajax tuvojas ČL grupu turnīram, tas mani tiešām priecē.
Arī mani priecē, tikai žēl, ka Kijevas Dinamo var netikt...

  -3 [+] [-]

, 2018-08-23 09:32, pirms 6 gadiem
balts rakstīja: Arī mani priecē, tikai žēl, ka Kijevas Dinamo var netikt...
Ko muldi, nevajag čempionu līgā komandu, kuras fani demolē visu sev apkārt un uzvedas kā īsti izsitēji!
Vai jau aizmirsi, kā čempionu līgas laikā Kijevā ukraiņi piekāva vairākus britu fanus restorānā?

  +3 [+] [-]

, 2018-08-23 11:08, pirms 6 gadiem
Ajax jau nav labaki. Katram klubam ir barinsh idiotu

  -1 [+] [-]

, 2018-08-23 11:50, pirms 6 gadiem
BATE ar pavāji.