Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

ČL: "Celtic" septiņu vārtu mačā zaudē Astanā, tomēr iekļūst grupu turnīrā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

ČL: "Celtic" septiņu vārtu mačā zaudē Astanā, tomēr iekļūst grupu turnīrā
Olivjē Nčams (Celtic)
Foto: Shamil Zhumatov/Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas play-off kārtas atbildes mačā Kazahstānas čempione "Astana" mājās ar 4:3 apspēlēja Glāzgovas "Celtic", divu spēļu summā piekāpjoties ar 4:8.

Glāzgovā - pāra pirmajā mačā - mājiniece "Celtic" Kazahstānas "Astanai" neatstāja nekādas cerības, sabradājot astaniešus ar graujošu 5:0. Šovakar "Astanai" mājās bija jāpaveic neiespējamā misija jāiesit Skotijas čempionei vismaz pieci vārti. Ja "Celtic" atbildētu ar kaut vienu vārtu guvumu, tad jau tā gandrīz neiespējamajam astaniešu uzdevumam būtu jāpievieno vēl divi vārtu guvumi.

Rezultāts tika atklāts spēles 26. minūtē, kad kazaha Dmitrija Šomko centrējumu soda laukumā neveiksmīgi pielaboja "Celtic" norvēģu leģionāts Kristofers Ajers, bumbai pretkustībā ielidojot viesu vārtos. Viesi pēc astoņām minūtēm gan varēja uzelpot, kad Skots Sinklērs panāca 1:1, kas nozīmēja, ka "Astanai" nu bija jāgūst jau seši(!) bezatbildes vārti.

Otrajās 45 minūtēs "Astana" parādīja raksturu un ar lielu centību trīs no sešiem vajadzīgajiem vārtiem atspēlēja. 48. minūtē uzbrukuma smailē nonāca Serikzans Mužikovs, panākot 2:1. Pēc minūtes Patriks Tvumasi panāca jau 3:1. Sekoja 20 minūšu klusuma periods, kuru ar fantastisku caurgājienu pārtrauca Tvumasi, no asa leņķa gūstot "Astanas" ceturtos vārtus - 4:1!

Tomēr tas bija arī noslēgums mājinieku pakaļdzīšanās mēģinājumam. Spēles galotnē Olivjē Nčams un Lī Grifitss "Celtic" komandu pietuvināja līdz 3:4, kas tā arī palika kā spēles beigu rezultāts. Glāzgovas "Celtic" divu spēļu summā uzvarēja ar futbolam neierasto 8:4, Skotijas čempionei iekļūstot Čempionu līgas grupu turnīrā. "Astana", turpretim, nāksies samierināties ar dalību Eiropas līgas grupu turnīrā (otro gadu pēc kārtas).

Astana - Celtic 3:4 (1:1)
Sitieni (vārtu rāmī): 17 (10) : 19 (9)
Bumbas kontrole (%): 37 : 63
Pārkāpumi: 20 : 6
Stūra sitieni: 5 : 3

Čempionu zars

Pāris1. spēle2. spēleSummā
Qarabag (Azerbaidžāna) - Kobenhavn (Dānija)1:0
APOEL (Kipra) - Slavia (Čehija)2:0
Olympiacos (Grieķija) - Rijeka (Horvātija)2:1
Celtic (Skotija) - Astana (Kazahstāna)5:03:48:4
Hapoel BS (Izraēla) - Maribor (Slovēnija)2:1

Nečempionu zars

Pāris1. spēle2. spēleSummā
Basaksehir (Turcija) - Sevilla (Spānija)1:2
Young Boys (Šveice) - CSKA (Krievija)0:1
Napoli (Itālija) - Nice (Francija)2:0
Hoffenheim (Vācija) - Liverpool (Anglija)1:2
Sporting (Portugāle) - FCSB (Rumānija)0:0

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +1 [+] [-]

, 2017-08-22 22:19, pirms 7 gadiem
Tvumasi FTW!!

     [+] [-]

, 2017-08-22 22:43, pirms 7 gadiem
Tas 4. gols bija labs, aizsardzība gan tur Celticam labi nomudrijās.