Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Ašvorts: "Zaudējām nepelnīti. Ja šādi uzbruktu Virslīgā, uzvarētu ar vismaz 3:0"

Agris Suveizda

Ašvorts: "Zaudējām nepelnīti. Ja šādi uzbruktu Virslīgā, uzvarētu ar vismaz 3:0"
Pols Ašvorts
Foto: Māris Greidāns

"Ventspils" galvenais treneris Pols Ašvorts kluba mājaslapā komentēja piedzīvoto zaudējumu Eiropas līgas otrās kvalifikācijas spēlē pret "Aberdeen" (0:1, summā 0:4).

"Ventspils" galvenais treneris Pols Ašvorts: "Laba spēle, esmu pateicīgs saviem futbolistiem un ļoti priecīgs par viņiem. Jā, "Ventspils" zaudēja, bet šo zaudējumu nenosaukšu par pelnītu. "Aberdeen" arī mājās iesita pēdējās 18 minūtēs, un arī šoreiz iesita tuvu mača beigām. Bet mājās "Ventspils" nospēlēja daudz labāk nekā viesos. Izveidojām daudz momentu, lieliski uzbrukām, tomēr diemžēl nespējām izmantot savas iespējas. Ko lai saka, ja pat pendele mums neatnesa prieku…

Uzskatu, ka neizšķirts vai mūsu uzvara būtu bijis taisnīgāks spēles iznākums. Bet tāds ir futbols. Kopumā abu spēļu summā "Aberdeen" uzvarēja pelnīti, bija stiprāka un likumsakarīgi iekļuva Eiropas līgas nākamajā kārtā. Vēlu skotu komandai veiksmi turnīrā. Tā ir ļoti laba komanda, kurai ir spēcīgi futbolisti un kura ir spējīga tikt pietiekami tālu."

- Gluži kā izbraukumā, "Ventspils" ielaida spēles beigās. Komanda nespēj izturēt spriedzi?
- Nē, nepiekrītu. Paslavēsim pretinieku, tā līmeni un meistarību! Piemēram, "Aberdeen" var atļauties ļoti spēcīgas maiņas – spēlētāji, kuri mača gaitā iet laukumā, varbūt pat ir labāki nekā tie, kuri ir pamatsastāvā. Tas būtiski pastiprina spēli. Mums, protams, šajā ziņā ir grūtāk. Bet tas ir loģiski, ņemot vērā, piemēram, ka "Aberdeen" budžets ir astoņas reizes lielāks nekā "Ventspils". Tā ka galīgi nedomāju, ka "Ventspils" spēles beigās neizturēja – drīzāk "Aberdeen" kļuva labāka.

- Ko varat teikt par nerealizēto pendeli?
- Tas ir futbols, visādi gadās. Antons līdz šim iesita un viss bija labi, bet šoreiz sanāca tā, kā sanāca…Vispār vēlreiz atzīmēšu, ka arī bez pendeles izveidojām daudz teicamu momentu. Kādu supersitienu izdarīja Pauļus! Vai Ruga, vai citi. Latvijas čempionātā uzbrukumā nospēlētu tā, kā pret "Aberdeen", rezultāts mūsu labā būtu bijis 3:0 – ne mazāk. Bez tam, jāpaslavē vārtsargs. Viņš bija lielisks, Latvijas futbolā tāda līmeņa vārtsargu nav. Arī tas ļoti ietekmēja to, ka nespējām iesist.

- Obuobi no pirmās minūtes spēlēja kā kreisās malas aizsargs. Interesants lēmums.
- Jā, un Rašīds nospēlēja lieliski. Varbūt vajadzēja viņu izlaist jau Skotijā, bet tas būtu bijis diezgan riskants solis. Viņš komandā ir pavisam nesen, nepieciešams laiks. Un būtu viņš izbraukumā nospēlējis neveiksmīgi, tas varētu kļūt par spēcīgu psiholoģisku triecienu. Mājās viņš bija super, domāju, ka viņi noteikti var saukt par vienu no labākajiem mūsu komandā.

- Kādēļ Svārups izgāja Aleksejeva vietā, nevis Karlsona, kuram bija ļoti grūti sevi parādīt?
- Godīgi sakot, ilgi domāju. Rezultāts vēl bija 0:0, situācija bija 50 pret 50 – mainīt Aleksejevu vai tomēr Ģirtu. Beigās izvēlējos Aleksejevu, jo uzskatīju, ka, izejot Svārupam, iesitīsim, rezultāts kļūs 1:0 un mums vajadzēs iesist vēl. Kurš gan vēl būtu nepieciešams tādā brīdī, ja ne Karlsons?! Iedomājieties – nomainu Ģirtu, izvirzāmies vadībā, mums vajag iesist vēl, bet tobrīd skatos uz rezervistu soliņu un redzu, ka tur sēž mūsu bīstamākais uzbrucējs. Tieši tādēļ izdarīju šādu izvēli. Kas attiecas uz to, ka Karlsonam klājās smagi – viegli nebija nevienam, visiem bija smagi.

- Tribīnēs bija 2100 skatītāji – šīs sezonas rekords. Atbalsts bija jūtams?
- Jā, protams, un liels paldies līdzjutējiem par to! Bet redzēju arī diezgan daudz tukšu vietu, un tas, protams, liel vilties. Vienmēr gribas vairāk līdzjutēju. Jā, pirmajā spēlē zaudējām ar 0:3, bet nedrīkst tādēļ aizmirst par komandu un to ignorēt. Tieši pretēji – tā jāatbalsta vēl vairāk. Tāpēc esmu pateicīgs visiem, kuri ieradās stadionā un par mums pārdzīvoja. Ļoti ceru, ka "Ventspili" atbalstīs arī līdz sezonas beigām. Mums tas ir ļoti, ļoti vajadzīgs.

Izmantotie resursi:
FK Ventspils

  +1 [+] [-]

, 2016-07-22 20:04, pirms 8 gadiem
Atbalsts komandai tiešām būs vajadzīgs,jo manuprāt trīs sekojošās spēles virslīgā FK Ventspilij būs gandrīz vai izšķirošās tajā ziņā,lai redzētu ,vai komanda ir vēl gatava cīnīties par titulu.Riga FC un tad Liepāja un Spartaks.Tad mēs arī redzēsim kas ir kas.

  +3 [+] [-]

, 2016-07-22 20:40, pirms 8 gadiem
Hahaha salīdzināji Mettu un Aberdeenu! Ašvorts šajā reizē nekāds salīdzinot ar Skonto laikiem. Ventspilij kopš Grigorchuka un varbūt Zavjeteri nekas normāls nav bijis

  +3 [+] [-]

, 2016-07-22 21:06, pirms 8 gadiem
Kartejais njaudetajs,zaudejaat,tatad bijat sliktaki par pretinieku,tas Esvorts ka tada tirgus sieva,riebjas

  +3 [+] [-]

, 2016-07-22 21:22, pirms 8 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Kartejais njaudetajs,zaudejaat,tatad bijat sliktaki par pretinieku,tas Esvorts ka tada tirgus sieva,riebjas
tev laikam visi riebjas... jo Latvijas futbolā visi ņaud...
PS. diezvai ka viņš ir kaķis... jo tik kaķi ņaud

  -1 [+] [-]

, 2016-07-22 22:24, pirms 8 gadiem
Silver couch...