Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Jaunās Čempionu līgas aprises zināmas, Lestera 1.grozā kā baltais zvirbulis

Jaunās Čempionu līgas aprises zināmas, Lestera 1.grozā kā baltais zvirbulis
''Leicester City''
Foto: SipaUSA/Scanpix

Līdz ar Krievijas Premjerlīgas noslēgšanos praktiski kļuvis zināms jaunās Čempionu līgas (2016./17.) 1.groza sastāvs. Anglijas čempione "Leicester City" grandu kompānijā izskatās gluži kā baltais zvirbulis.

Čempionu līgā 1.grozu veido titula turētāja un to septiņu valstu čempiones, kurām ir augstākais UEFA rangs (neatkarīgi no paša kluba reitinga), savukārt pārējās 24 komandas tiek izvietotas pa groziem atkarībā no sava reitinga.

Šobrīd UEFA dalībvalstu līgu rangā pirmās septiņas vietas ieņem Spānija, Anglija, Vācija, Itālija, Portugāle, Francija un Krievija. Tāds pats TOP7 bija arī pērn, taču, tā kā "Barcelona" vienlaicīgi bija gan Spānijas čempione, gan Čempionu līgas čempione, tad 1.grozā nokļuva arī UEFA 8.labākās līgas čempione PSV (Nīderlande). Šogad sanācis tā, ka finālā spēlēs Madrides "Real" un Madrides "Atletico", kas nav čempiones, līdz ar to 8.vietas vietas īpašnieces Nīderlandes čempionei, atkal PSV, nākas ieņemt grozu saskaņā ar savu rangu un sanāks tikai 3. vai 4.grozs.

Bet atgriežamies pie 1.groza! Vienīgā neskaidrība ir par to, kura Spānijas komanda, "Real" vai "Atletico", kļūs par titula turētāju un nokļūs 1.grozā. Zaudētāja nokļūs 2.grozā, jo abām Madrides komandām reitings ir ārkārtīgi augsts. Savukārt visas TOP7 valstu čempiones jau ir zināmas un par pēdējo sestdien kļuva Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA, kas triumfēja Krievijas Premjerlīgā. Teorētiski vēl pirms pēdējās kārtas Krievijā sensacionālu titulu varēja iegūt "Rostov", kas triumfa gadījumā automātiski nokļūtu 1.grozā. Ja "Rostov" tas neizdevās (tiesa, šis klubs piedalīsies ČL kvalifikācijā), tad par "Leicester City" iegūto Anglijas Premjerlīgas titulu izziņots jau pietiekami plaši.

"Leicester City" reitings sakarā ar nepiedalīšanos Eirokausos pēdējos piecos gados ir salīdzinoši niecīgs - pārliecinoši mazākais starp visām 22 komandām, kas kvalificējušās grupu turnīram šobrīd. Salīdzinājumam - pat Kaspara Dubras pārstāvētajai BATE reitings ir divreiz lielāks nekā Lesterai. Un tomēr "Leicester City" kā Anglijas čempione izlozē būs 1.grozā, kas ļaus izvairīties no citu TOP valstu čempionēm un ČL ieguvējas. Vienlaikus "Leicester City" ir vienīgā Čempionu līgas debitante starp 22 klubiem, kas kvalificējušies ČL grupu turnīram.

Zemāk tabulā grozi ar būtisku piebildi, ka šobrīd provizoriski 3. un 4.grozos esošās komandas var pacelties par vienu grozu, ja viens vai vairāki klubi ar augstu reitingu nespēs iziet kvalifikāciju (piemēram, "Basel" pacelsies uz 2.grozu, ja kvalifikāciju neizies "Manchester City" un/vai "Porto", kurām reitings ir augstāks un šobrīd virtuāli "rezervēta" vieta 2.grozā). Komandām iekavās pielikts noapaļots UEFA reitings, kurā 20% veido dalībvalsts reitings, bet 80% paša kluba sasniegumi pēdējos piecos gados Eirokausos:

1.grozs2.grozs3.grozs4.grozs
Real/Atletico (175/143)Real/Atletico (175/143)Basel (88)PSV (57)
Barcelona (159)Borussia (110)Tottenham Hotspur (74)Sporting (52)
Leicester City (15)Arsenal (105)Dynamo K (66)Club Brugge (43)
Bayern (163)Sevilla (96)Lyon (63)Besiktas (35)
Juventus (107)Napoli (90)????
Benfica (117)Bayer (89)????
PSG (113)??????
CSKA (49)??????

Vēl 10 dalībnieces noskaidrosies kvalifikācijā. Jau ierasti pēdējos gados piecas ceļazīmes tiks sadalītas starp visu to Eiropas līgu čempionēm, kas UEFA rangā ieņem 13.vietu un zemāk (2016./17.gada izmantotajā rangā 13.-18.vietu ieņem Grieķija, Čehija, Rumānija, Austrija, Horvātija un Kipra), bet vēl piecas ceļazīmes starp lielo līgu ne-čempionēm.

Runājot par tradicionāli sastāva ziņā spēcīgo ne-čempionu zaru, izšķirošajā fāzē (respektīvi, jāpārvar tikai viena kārta, lai tiktu grupu turnīrā) vieta nodrošināta Itālijas un Portugāles (šīm valstīm UEFA rangā 4. un 5.vieta) 3.vietu ieguvējām "Roma" un "Porto", kā arī Spānijas, Anglijas un Vācijas (UEFA rangā 1.-3.vieta) 4.vietu ieguvējām "Villarreal", "Manchester City" un "Borussia" M. Izsēto statuss, pateicoties reitingam, garantēts"Manchester City", "Porto" un "Villarreal", kas nozīmē, ka teorētiski jebkurai no šīm komandām par vietu grupu turnīrā var nākties cīnīties ar "Roma" vai "Borussia" M, kurām draud neizsēto statuss.

Vēl lielākai skaidrībai nosauksim tās 10 komandas, kas ne-čempionu zarā izveidos piecus pārus un cīnīsies par iekļūšanu izšķirošajā fāzē un pievienošanos augstākminētajām piecām komandām. Proti, tās ir "Shakhtar", "Ajax", "Fenerbahce", "Sparta", "Steaua", "Monaco", "Young Boys", "Rostov", kā arī Beļģijas un Grieķijas vicečempiones, kas šobrīd vēl nav noskaidrotas.


Slēpts komentārs: Matlss
, 2016-05-22 01:21, pirms 8 gadiem
Matlss rakstīja: Leicester city nav varianti čempion līgā. Klāsies smagi.
Pēc kā tu to secini? Tos pašus Man City ar kuriem Real spēlēja ļoti blāvi, Lestera iznesa ļooti pārliecinoši
Ja saglabāsies kodols, tad play-off ir pat ļoti reāls!
, 2016-05-22 01:25, pirms 8 gadiem
Cilvēks Parastais rakstīja: Pēc kā tu to secini? Tos pašus Man City ar kuriem Real spēlēja ļoti blāvi
Spēle no spēles atšķiras, tas kā City spēlēja pret Lesteru un pret Real arī atšķiras... Lai cik blāva būtu Real spēle, City sita pa vārtiem 1 reizi mačā (vārtu četrstūrī). Cik reizes šie pret Lesteru sita?

Lai gan es arī tev piekrītu, ka Lesterai būs normālas izredzes. Tikai kā Real fans es negribu, lai pasaules visu laiku labāko komandu salīdzina ar kaut kādiem Šitijiem un Lesterām
, 2016-05-22 01:26, pirms 8 gadiem
Cilvēks Parastais rakstīja: Pēc kā tu to secini? Tos pašus Man City ar kuriem Real spēlēja ļoti blāvi, Lestera iznesa ļooti pārliecinoši
Ja saglabāsies kodols, tad play-off ir pat ļoti reāls!
Protams, ka tā var būt, bet man liekas, ka tā nebūs. Viņi vnk izšāva šajā sezonā un viss. Nebrīnīšos ja viņi izkritīs nākam sezon no premjerlīgas. Un ČL nāk cita līmeņa pretinieki, jo īpašu play-offos.
, 2016-05-22 01:32, pirms 8 gadiem
Vardy un Mahrezs izskataas ka paliek,vieniigais jautaajums kaa soksies ar speeku sadali,tomeer viena speele nedeeljaa plus kausi,kur var dazus speeleetaajus pietaupiit,nav nekas ja ar galvenajiem speekiem jaaspeelee ar CL pa nedeeljas nogaleem,kur jaaizliekas par visiem 100
, 2016-05-22 01:32, pirms 8 gadiem
Pirmais grozs jau vien dod cerības. + ja veiksme stāvēs klāt izlozes dienā, tad ir visas iespējas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-22 01:56, pirms 8 gadiem
RobisK rakstīja: Kurā grozā City?
Miskastes
, 2016-05-22 02:57, pirms 8 gadiem
Ceru, ka saglabās sastāvu vismaz par 90% un iegūtu kaut vienu labu spēlētāju klāt, jo būtu tiešām interesanti pavērot viņus ČL.

Bet nojauta, ka iegūs teju stiprākos pretiniekus kādi iespējami.
, 2016-05-22 09:38, pirms 8 gadiem
Tādi eksperti!Vēl nav izloze,bet prognozes jau galdā.
, 2016-05-22 13:34, pirms 8 gadiem
Tikai kā Real fans es negribu, lai pasaules visu laiku labāko komandu salīdzina ar kaut kādiem Šitijiem un Lesterām

Pasaules labākā komanda Real bija tad, kad tu vēl nebiji dzimis. Tie laiki ir pagājuši.
, 2016-05-22 21:22, pirms 8 gadiem
rasty_ryan rakstīja: Tikai kā Real fans es negribu, lai pasaules visu laiku labāko komandu salīdzina ar kaut kādiem Šitijiem un Lesterām

Pasaules labākā komanda Real bija tad, kad tu vēl nebiji dzimis. Tie laiki ir pagājuši.
Dažam labam arī city ir pasaules labākā komanda. Katram savs.
, 2016-05-23 09:19, pirms 8 gadiem
Nu es tomēr atbalstītu sistēmu, kurā komanda bez jau esošiem, nopietniem UEFA reitinga punktiem (par nacionālo čempionātu gan ar pienākas), tiktu ieliktu 4.grozā.

Liekas, tā vēl pavisam nesen kā arī bija.
Savādāk... tas viss nedaudz izskatās pēc tāda kā potenciālā, abstraktā (būsim reāli, nav jau Leicester 1.groza komanda pēc spēka) spēka reitinga, pēc kura komandas tiek saliktas (respektīvi, Anglijas čempioni automātiski 1.grozā, neatkarīgi no tā, kā ir, vai nav spēlējuši iepriekš)
, 2016-05-23 09:23, pirms 8 gadiem
Lielo komandu lobijs?
Nu bet, ko var vēlēties. Tie tomēr ir multimiljonu un pat miljardu koncerni.

Viss tas tiešām velk uz to, ka nu būs mums nākotnē tā superlīga. Spiedīs, spiedīs uz to... un beigās arī nospiedīs.
Ieguvēji? Paši lielie klubi, kā arī neitrālie pasaules klubu līdzjutēji (tie, kuri par pasaules varenajiem klubiem)
Zaudētāji? Visi pārējie klubi, kā arī valstis, kuras nav futbola lielvalstis. Tāpat, arī līdzjutējs Borisovā, kurš stāv un krīt par BATE.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.