Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Rubenis pamatsastāvā, CSKA iekļūst UEFA Jaunatnes līgas 1/4 finālā

Rubenis pamatsastāvā, CSKA iekļūst UEFA Jaunatnes līgas 1/4 finālā
Oskars Rubenis (otrais no labās) pārbaudes spēlē pret "Riga"
Foto: Riga FC

UEFA Jaunatnes līgas 1/4 finālā iekļuva Maskavas CSKA U19 komanda, kuras pamatsastāvā izgāja latviešu futbolists Oskars Rubenis. CSKA savā laukumā izrāva uzvaru pār Tronheimas "Rosenborg" (2:1).

"Babītes" audzēknis Oskars Rubenis savulaik jau pabija Maskavas CSKA sistēmā, bet iepriekšējās sezonas otro pusi pavadīja RFS, Virslīgā deviņos mačos paliekot rezervē. Ja RFS pārbaudes spēlēs šoziem Rubenis darbojās labās malas aizsarga pozīcijā, Maskavas CSKA rindās viņš, spriežot pēc UEFA protokola, 4-2-3-1 shēmā spēlēja zem uzbrucēja.

Timurs Žamaletdinovs spēles 26. minūtē vadībā izvirzīja CSKA (1:0), bet 37. minūtē Frēdriks Vinje no 11 metru atzīmes panāca izlīdzinājumu (1:1). 48. minūtē CSKA veica otro spēlētāju maiņu un malā devās arī Rubenis, bet dueļa liktenis tika izšķirts pamatlaika priekšpēdējā minūtē, kad pendeli realizēja arī Timurs Puhovs (2:1). Ceturtdaļfinālā pēc divām nedēļām CSKA tiksies ar Lisabonas "Benfica", kas vakar pendelēs pārspēja PSV "Eindhoven" (1:1, 5:4).

UEFA Jaunatnes līga norisinājās divos zaros. Pirmais bija Čempionu līgas zars, kurā tika atdarināts pieaugušo Čempionu līgas turnīrs – ar tām pašām komandām un tām pašām grupām. Savukārt otrā zarā piedalījās 32 pēc ranga stiprāko valstu čempiones, neskaitot tās, kuras jau startēja Čempionu līgas zarā. CSKA piedalījās Čempionu līgas zarā, sešās spēlēs izcīnot 13 punktus un apsteidzot "Monaco" (12), Lēverkūzenes "Bayer" (6) un "Tottenham" (4). Savukārt "Rosenborg" spēlēja Čempionu zarā, izslēdzot Solnas AIK (0:0, 3:1) un Belgradas "Čukarički" (0:1, 2:0). Abu zaru komandas pirmoreiz satikās astotdaļfinālā.

UEFA Jaunatnes līgā šosezon lielākoties piedalās spēlētāji, kuri dzimuši ne agrāk par 1998. gada 1. janvāri, taču komandā drīkst būs trīs futbolisti, kuri ir gadu vecāki. Rubenis ir dzimis 1999. gada 3. februārī - viens no diviem 1999. gadā dzimušajiem spēlētājiem, kuri izgāja CSKA sākumsastāvā. Pagājušajā sezonā UEFA Jaunatnes līgā triumfēja "Chelsea", finālā ar 2:1 pārspējot PSG, taču trofejas ieguvējai nepienākas automātiska ceļazīme un Londonas klubs netika pie iespējas aizstāvēt titulu.

UEFA Jaunatnes līga, 1/8 fināli

SpēleRez
Atletico – Sevilla3:2
Ajax – Dynamo K3:0
Red Bull Salzburg – PSG5:0
PSV Eindhoven – Benfica1:1; 4:5 p.
Porto – Viitorul3:0
CSKA – Rosenborg2:1
Monaco – Real Madrid17:00
Barcelona – Borussia D19:00

UEFA Jaunatnes līga, 1/4 fināli

Pāris
Monaco/Real Madrid – Ajax
CSKA – Benfica
Barcelona/Borussia D – Porto
Red Bull Salzburg – Atletico

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2017-02-22 15:54, pirms 7 gadiem
Nu re kur un Alika Karklinja darbs ir redzams vinja audzekni spele tados klubos ka CSKA un WEST HAM
, 2017-02-22 16:02, pirms 7 gadiem
Pastāstiet to I.Ņ. ar X kājiņām
, 2017-02-22 16:34, pirms 7 gadiem
...spēlēja zem uzbrucēja."
Varbūt tomēr: " aiz uzbrucēja"?
, 2017-02-22 16:39, pirms 7 gadiem
Vidzemes latgalis rakstīja: ...spēlēja zem uzbrucēja."
Varbūt tomēr: " aiz uzbrucēja"?
Kā var spēlēt "aiz uzbrucēja"? Pasakot "zem", viss ir skaidrs. Kad uz taktikas dēlīša uzzīmē izvietojuma shēmu, spēlētājs atrodas zem uzbrucēja. Ne jau aiz.
, 2017-02-22 16:41, pirms 7 gadiem
Prieks par Rubeni. Iepreikš bija mums Cigaņiks jauniešu ČL, tagad ir Rubenis. Jaunie pamazām pa nesliktām ārzemju līgām salasās.
, 2017-02-23 12:00, pirms 7 gadiem
Vidzemes latgalis rakstīja: ...spēlēja zem uzbrucēja."
Varbūt tomēr: " aiz uzbrucēja"?
Vispār diezgan loģiski! Jo ir "aizmugure" nevis apakša un aizsargi ir pēdējā līnija, nevis apakšējā! .. un ir aiz muguras kāds, nevis zem muguras- vai loģiskāk- zem pēdas.. vai zem pakaļas!!
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.