Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Gvardiola: "Ja Monako negūsim vārtus, tiksim izslēgti"

Agris Suveizda

Gvardiola: "Ja Monako negūsim vārtus, tiksim izslēgti"
Žuzeps Gvardiola
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas astodaļfināla cīņas turpinājās ar uguņošanu Mančestrā un Lēverkūzenē, kur Mančestras "City" un Madrides "Atletico" pieveica attiecīgi "Monaco" (5:3) un Lēverkūzenes "Bayer" (4:2).

Mančestras "City" galvenais treneris Žuzeps Gvardiola: "Spēle bija skaista, tas bija piemērs, kas var notikt, kad abas komandas laukumā grib būt galvenās. Tas ir kas īpašs, kad abas komandas spēlē šādi. Varu būt priecīgāks nekā kolēģis no "Monaco", taču, ja kāda komanda var iesist miljards vārtu, tie ir viņi. Viņi soda laukumā uzbrūk ar sešiem septiņiem spēlētājiem, un šādus pretuzbrukumus ir ļoti grūti kontrolēt.

Protams, ka varam uzlabot savu sniegumu. Pirmie ielaistie vārti bija kļūda, arī otrie vārti bija kļūda, taču šodienas mācība ir tā, ka mēs nekad nepadodamies. Otrajā puslaikā dažos aspektos mums paveicās, bet pirmajā puslaikā dažos aspektos mums nepaveicās. Viņi savā laukumā uzbruks vēl un vēl, un mums būs jāaizsargājas labāk – taču arī mums būs savas iespējas gūt vārtus. Lidosim uz Monako, lai iesistu pēc iespējas vairāk. Mums ir jāgūst vārti. Ja Monako neiesitīsim, mēs tiksim izslēgti. Agvero simulācija un neiedotā pendele? Nākamo jautājumu, nākamo jautājumu, nākamo jautājumu! Vēlos doties uz Monako."

"Monaco" galvenais treneris Leonardu Žardims: "Šī, iespējams, bija aizraujošākā spēle šajā Čempionu līgas sezonā. Līdzjutējiem tā bija lieliska spēle. Varu iedomāties, cik priecīgi visi bija vērot šādu izrādi. Domāju, ka aizvadījām lielisku spēli, varu apsveikt savus spēlētājus. Pieļāvām vairākas kļūdas aizsardzībā, par kurām tikām sodīti, un domāju, ka spēles atslēgas brīdis bija tas, kad [neiesitām pendeli] un mums vajadzēja panākt 3:1. Smagi strādājam, lai spētu skatītājiem sagādāt izrādi, un vēlamies iepriecināt fanus. Šeit gūt trīs vārtus – tas ir fantastiski. Visi, kuri skatījās, redzēja patiešām lielisku spēli."

Mančestras "City" uzbrucējs Serhio Agvero: "Simulācija? Vārtsargs aizskāra manu kāju, bet tā gadās. Tiesnesis man sacīja, ka viņš tādu pendeli nebūtu devis. Tā gadās un dažreiz sanāk pieļaut kļūdas, taču tas ir jāpieņem. Mana nākotne klubā? Vienmēr esmu teicis, ka vēlos palikt. Vienmēr esmu teicis, ka sezonas beigās lēmumu nepieņemšu es. Mana vēlme ir palikt, bet to nosaka klubs." "Monaco" viceprezidents Vadims Vasiļjevs: "Esmu vīlies par rezultātu, bet ļoti lepns par spēlētājiem – viņi atdeva visu. Tikt tālāk būs grūti, taču tas joprojām ir iespējams. Tas ir lielisks apliecinājums "Ligue 1" līmenim. Futbola fani noteikti bija sajūsmā par šādu spēli. Nekad nebiju redzējis tādu rezultātu – tā izskatījās pēc hokeja spēles."

Mančestras "City" vārtsargs Villijs Kavaljero: "Pirmajos vārtos pieļāvu kļūdu, mums ir ļoti daudz jāpieliek, taču nekad nepadevāmies – pat tad, kad ielaidām vieglus vārtus. Palikām spēlē un uzvarējām. Tā bija traka spēle – par laimi, uzvarējām, taču mums pret šo fantastisko komandu būs jāspēlē vēlreiz. Atvairītā pendele? Par laimi man un par laimi komandai, izvēlējos vienu pusi, uz kuru lekt. Daudz pētījām Falkao un pārējos viņu pendeļu sitējus, un man paveicās, ka izvēlējos pareizo pusi."

Madrides "Atletico" galvenais treneris Djego Simeone: "Aizritējis 21 gads kopš pēdējās reizes, kad "Atletico" Čempionu līgas izbraukumā guva četrus vārtus. Tas, kā spēlējām pirmajā puslaikā, bija fantastiski – zinājām, ka šādā veidā spēsim viņus ievainot. Ātrie vārti pēc pārtraukuma viņus atgrieza spēlē un ļāva iegūt pārliecību, arī uzlabot atmosfēru tribīnēs. Zinājām, ka jebkurš mūsu pretuzbrukums var būt bīstams, un rezultāts pat varēja būt vēl lielāks. Taču visi mūsu uzbrucēji guva pa vārtiem, tāpēc varam būt priecīgi. Atbildes spēle būs sarežģīta, un nedrīkstam būt pārāk pašpārliecināti. Lēverkūzenei nebūs ko zaudēt, mums jābūt uzmanīgiem.

Kevins [Gamero] aizvadīja labu spēli – iespējams, vienu no labākajām mūsu komandas rindās. Ceru, ka viņš spēs tā turpināt. Arī Hihonā viņš spēlēja labi, un sagaidām, ka viņš tā turpinās spēlēt. Rezervisti padarīja labu darbu, lai izmantotu to, ka spēle kļuva atklātāka. Torresa vārti bija svarīgi, ļoti vajadzīgi. Mums bija nepieciešami svaigi spēlētāji no soliņa."

Lēverkūzenes "Bayer" galvenais treneris Rodžers Šmits: "Šis mums bija ļoti grūts vakars. Labi redzams, kādēļ "Atletico" sasniedza divus finālus trīs gados. Nesākām pārāk labi. Zinājām viņu pretuzbrukumu potenciālu, taču jau pirmajā puslaikā ķeksējām divas bumbas ārā no vārtu tīkla. Esmu lepns par savas komandas atbildi otrajā puslaikā. Mums pat bija iespēja panākt 3:3, tomēr tam nebija lemts notikt. Paši radījām sev problēmas, nevajadzīgi zaudējot bumbu un neuzvarot pietiekami daudz otro bumbu. Atvieglojām "Atletico" viņu uzbrukuma potenciāla demonstrēšanu.

Otrajā puslaikā veicām uzbrūkošas maiņas, palielinot sava uzbrukuma jaudu, bet "Atletico" ir neticami bīstama komanda, jo īpaši, kad tā ir vadībā izbraukuma spēlēs. Nevajadzētu nenovērtēt mūsu pretinieku kvalitāti un mūsu atbildi otrajā puslaikā. Ar tik jaunu komandu šādi atspēlēties ir kas īpašs. Varēja redzēt, cik drosmīga ir šī komanda. Vienīgi Madrides "Real" pēdējo sezonu laikā spējusi būt labāka par "Atletico", tādēļ nebūtu godīgi teikt, ka mēs zaudējām pieredzes trūkuma dēļ."

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...
Monaco's Leonardo Jardim: Falcao penalty miss...
'Fantastic' Atletico Madrid could have scored...
Bayer Leverkusen coach Roger Schmidt says...
'It was like ice hockey' - Monaco...
‘We have a lot to improve’ – Caballero not...