Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Alksnājs

Madrides ''Real'' iesit sešus, ''Tottenham'' uzveic ''Borussia'' un triumfē grupā

Madrides ''Real'' iesit sešus, ''Tottenham'' uzveic ''Borussia'' un triumfē grupā
Abi vārtu guvēji - Keins un Sons

Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas pirmspēdējā kārtā tika izdzēsta jebkāda intriga H grupā, jo abi tālāk ticēji ir zināmi. ''Tottenham Hotspur'' vietu izslēgšanas spēlēs nodrošināja jau iepriekšējā ČL spēlē, bet šajā angļi uzveica Dortmundes ''Borussia'' un garantēja uzvaru grupā. Madrides ''Real'' tikmēr sagrāva APOEL (6:0) un astotdaļfinālā dosies kā pirmā.

Pirms šīs kārtas vēl teorētiskas iespējas uz izslēgšanas spēlēm bija 2013. gada ČL finālistei Dortmundes ''Borussia'', bet tam bija vajadzīgs Madrides ''Real'' punktu zaudējums pret APOEL, kā arī pašas vācietes uzvara pret ''Tottenham Hotspur''. Tomēr nekas no tā nenotika.

Dortmundē spēle sākās blāvi, abām komandām sākumā pētot pretinieci. Pirmā nopietnā izdevība bija 19. minūtē, kad no teicamas pozīcijas minimāli garām vārtiem sita mājinieku zvaigzne Pjērs Eemriks Obamejangs. Gabonietis gan atmaksāja neizmantoto iespēju nedaudz vēlāk, kad guva mača pirmos vārtus (1:0), sitot precīzi pēc elegantas Andrija Jarmalenko piespēles. ''Spurs'' pēc tā pārņēma spēles kontroli un 40. minūtē bīstami pārbaudīja Romānu Burki, kurš lieliski atsargāja Kristiana Eriksēna šāvienu. Arī sekojošais stūra sitiens bija tuvu rezultāta izlīdzinājumam, bet tāpat kā iepriekšējā reizē šveiciešu vārtsargs bija uzdevumu augstumos.

Otrā puslaika pašā sākumā dortmundiešiem tomēr nācās kapitulēt - angļu jaunais talants Dele Ali atrada savu tautieti Hariju Keinu, kurš sita garām pretinieku vārtsargam - 1:1. Tie bija uzbrucēja piektie vārti Čempionu līgā šosezon. Spēle norima pēc tā, bet 76. minūtē ''Borussia'' Eirokausu sezona tika pilnībā apdraudēta, kad Hjū Mins Sons neatvairāmi ietrieca vārtos un izvirzīja ''Spurs'' vadībā - 1:2. Ali atzīmējās ar vēl vienu rezultatīvo piespēli.

Šī ir pirmā reize pēc četriem turnīriem, kad ''Borussia'' nepārvar ČL grupu turnīru.

Otrā spēlē starp Madrides ''Real'' un APOEL jau pirmajā puslaikā tablo rādīja 4:0 par labu pēdējo divu gadu turnīra čempionei. Rezultātu atklāja Lūka Modričs, kurš ar fantastisku tālšāvienu guva savus pirmos vārtus kluba rindās kopš pagājušā gada septembra.

Ar diviem precīziem sitieniem pirmajā puslaikā atzīmējās Karīms Benzemā, kurš abās situācijās varēja pateikties lieliskajiem komandas biedriem. Pietam otrajā Krištianu Ronaldu piespēlēja bumbu francūzim tā, ka viņam tik vajadzēja to iesist tukšos vārtos.

Pēc pārtraukuma Madrides ''Real'' strauji palielināja pārsvaru līdz seši (6:0), abus vārtus gūstot portugāļu superzvaigznei. Interesanti, ka arī Ronaldu otrais vārtu guvums bija pēc sitiena tukšos. Bumbu viņam piespēlēja neviens cits kā Benzemā, kurš, tā teikt, atdeva parādu. Jāpiemin, ka Ronaldu ir pirmais spēlētājs, kurš kalendārajā gadā Čempionu līgā guvis 17 vārtus. Interesanti, ka vienīgi viņš pats ir pārsniedzis 13 precīzu sitienu robežu.

Madrides ''Real'' ČL izslēgšanas spēlēs piedalīsies 21. reizi pēc kārtas, trīs no pēdējām četrām sezonām aizcīnoties līdz finālam un to uzvarot.

UEFA Čempionu līga, H grupa, ceturtā kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Borussia D – Tottenham1:2 (1:0)Oubamejangs 31' - Keins 49' Sons 76'
APOEL – Real Madrid0:6 (0:4)Modričs 23' Benzemā 39' 45+1' Načo 41' Ronaldu 49' 51'

H grupa

VKomandaSUNZVAP
1.Tottenham Hotspur541012:413
2.Real531114:510
3.Borussia D50325:93
4.APOEL50232:142


, 2017-11-21 23:46, pirms 6 gadiem
Kā man ''patīk'' tie autori, kam svarīgākais ir postēt rakstu, pō cik tas kvalitatīvs!!!
, 2017-11-21 23:54, pirms 6 gadiem
, 2017-11-22 08:21, pirms 6 gadiem
Raiteens rakstīja: Kā man ''patīk'' tie autori, kam svarīgākais ir postēt rakstu, pō cik tas kvalitatīvs!!!
Man gan ne!
, 2017-11-22 08:45, pirms 6 gadiem
CR vismaz sagādāja negaidītu dāvanu Benzemā,un iedeva piespēli uz tukšiem vārtiem.Pašām divas reizes bija iespēja ļoti labam sitienam,un atdeva šim..
, 2017-11-22 09:30, pirms 6 gadiem
Es par PSG v REAL 1/8 finālā
, 2017-11-22 09:50, pirms 6 gadiem
Kid rakstīja: Es par PSG v REAL 1/8 finālā
Labāk pret City.Tad vismaz bus nedaudz miers no stūlba cilvēka,kad komanda tiks izsista nākošajā kārtā
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.
Jūrmalas "Spartaks". Foto: Optibet Virslīga
5

Par mēģinājumu ietekmēt spēles rezultātu piespriež 200 stundas sabiedrisko darbu

Rīgas apgabaltiesa trešdien par mēģinājumu manipulēt ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Čempionu līgas kvalifikācijas spēles rezultātu apsūdzētajam Ruslanam Bagirovam piesprieda 200 stundas sabiedrisko darbu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.