Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

H grupa: Adrianu atkārto Mesi rekordu, "Shakhtar" 7:0 Baltkrievijā

H grupa: Adrianu atkārto Mesi rekordu, "Shakhtar" 7:0 Baltkrievijā
Adrianu šodien Baltkrievijā guva piecus vārtus
Foto: AP/Scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgas grupu turnīra 3.kārtas spēlē H grupā ļoti svarīgu uzvaru izcīnīja "Porto" - 2:1 pret "Athletic Bilbao". Tikmēr Baltkrievijā lielu kapitulāciju piedzīvoja BATE, kas ar 0:7 zaudēja Doņeckas "Shakhtar". Ukrainas grands sešus vārtus guva jau 1.puslaikā, bet kopumā pieci vārti šai mačā brazīlietim Adrianu, kurš tādējādi atkārtojis Lionela Mesi rekordu (pieci vārti vienā spēlē).

Pirmajās divās kārtās spāņu/portugāļi klubi tikās ar baltkrievu/ukraiņu klubiem, bet šodien notika kaimiņu dueļi - "Porto" pret "Athletic" un BATE pret "Shakhtar". Pirmajās divās spēlēs vislabāk klājās "Porto" (uzvara un neizšķirts), bet vissliktāk "Athletic" (neizšķirts un zaudējums), tāpēc šo komandu savstarpējā mačā spāņu komanda vairs nevarēja atļauties zaudēt.

Tomēr pirmo momentu "Porto" un "Athletic" spēlē radīja mājinieki - rupji kļūdījās Bilbao vienības aizsargs, sekoja piespēle gar vārtiem, kur sita Bruno Martins Indi (šis aizsargs aizkavējās "Athletic" soda laukumā pēc standarta), mazliet garām. Visa puslaika garumā Portu futbolistiem bija teritoriāls pārsvars - momentu nebija daudz, bet ar vienu labu kombināciju puslaika izskaņā pietika, lai iegūtu vadību. Meistarīgi izspēlēta sieniņa, un Ektrors Errera precīzi sita vārtu stūrī (1:0).

2.puslaika sākumā malējais aizsargs Mikels Balensiaga no sāniem izgāja viens pret vienu, tomēr šai duelī pārāks izrādījās "Porto" vārtsargs. Toties pēc brīža "Athletic" savu panāca un rezultātu izlīdzināja - pārtverta bumba, un Gilermo Fernandess 58.minūtē trīs aizsargu aplenkumā prata tikt pie brīva sitiena (1:1). Uz maiņu nāca Rikardu Kvarežma, un viņš jau pēc četrām minūtēm (75.minūtē) atjaunoja vadību "Porto" - Kvarežma spēcīgi sita tuvajā stūrī un neveiksmīgi nospēlēja "Athletic" vārtsargs (2:1). Otrreiz spāņu klubs atspēlēties nespēja un iekrita bezdibenī.

BATE (Germana Māliņa pieteikumā nebija) un "Shakhtar" spēlē vadību 11.minūtē ieguva Ukrainas klubs. Rupja BATE aizsarga Jevgeņija Jablonska kļūda, Taisons bumbu pārtvēra, ātri aizskrēja uz priekšu un atdeva izgājienā viens pret vienu citam brazīlietim Teišeiram, kurš apspēlēja vārtsargu un bija precīzs (0:1). "Shakhtar" atbildēja ar labvēlību un citā epizodē arī uzdāvināja pretiniekam izgājienu viens pret vienu - Maksims Volodko jau sita bumbu vārtos, un tikai Doņeckas komandas futbolista Dario Srnas izmisīgs izklupiens glāba "Shakhtar" no vārtu zaudējuma.

Neiesit tu, iesit tev. 28.minūtē "Shakhtar" rindās atkal laba Taisona un Teišeiras sadarbība, kas beidzās ar pēdējā kritiena pēc kontakta ar BATE vārtsargu Andreju Černiku. Pendeli realizēja Adrianu (2:0). Vēl pēc septiņām minūtēm kārtējo reizi vāji nospēlēja baltkrievu aizsardzība, un divi "Shakhtar" futbolisti izgāja pret Černiku - Taisons atdeva uz tukšiem vārtiem Duglasam Kostam. Tas bija tikai sākums - vēl līdz pārtraukumam Adrianu sasita trīs vārtus, panākot 6:0(!) un individuāli sakrājot četrus(!) vārtus. Tas viss - 1.puslaikā... "Shakhtar" brazīliešu uzbrukums šovakar vienkārši iznīcināja baltkrievu aizsardzību.

2.puslaikā "Shakhtar" bija daudz pieticīgāka un pievienoja tikai vienus vārtus. Adrianu realizēja paša nopelnītu pendeli - 7:0. Adrianu atkārtojis Lionela Mesi rekordu - pieci gūti vārti Čempionu līgas grupu turnīra spēlē! Šai grupā "Porto" un "Shakhtar" izteikti pieteikušās uz pirmajām divām vietām.

UEFA Čempionu līga, H grupa, 3. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
BATE - Shakhtar0:7 (0:6)Teišeira 11'; Adrianu 28' (11m); 36'; 40'; 44'; 82' (11m); Kosta 35'
Porto - Athletic Bilbao2:1 (1:0)Errera 45'; Kvarežma 75' - Fernandess 58'

Tabula

VKlubsSUNZVAP
1.Porto321010:37
2.Shakhtar31209:25
3.BATE31022:143
4.Athletic30122:41

, 2014-10-21 23:56, pirms 9 gadiem
nu labi, lai jau tiek hoholiem
, 2014-10-21 23:59, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: nu labi, lai jau tiek hoholiem
Ukrainas brazīļiem
, 2014-10-22 00:00, pirms 9 gadiem
iespaidīgi rezultāti šodien
, 2014-10-22 00:10, pirms 9 gadiem
5 vārtus autor , piecus viņš iesita !
, 2014-10-22 00:13, pirms 9 gadiem
Atletic bye,bye?????
, 2014-10-22 01:47, pirms 9 gadiem
Pēdējā pendele smieklīga...
, 2014-10-22 02:30, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: nu labi, lai jau tiek hoholiem
Kadiem hoholiem, komanda ir 13 brazili un 9 ukrauni, no kuriem 6 tiek kaut cik pie spelesanas.
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.
Jozua Kimmihs (Nr. 6) ar komandas biedriem. Foto: Christian Kolbert/Kolbert-Press/Imago Images/Scanpix
3

Bavārijas cerības par titulu vēl dzīvas: Minhene mājās izkausē lielgabalus

Šosezon bez trofejām Vācijas Bundeslīgā un kausā palikusī Minhenes "Bayern" pirmoreiz kopš 2020. gada sasniegusi UEFA Čempionu līgas pusfinālu, otrajā spēlē ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzveicot Londonas "Arsenal".