Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

G un H grupas: Māliņa BATE centīsies pārsteigt arī "Shakhtar"

Andrejs Siliņš

G un H grupas: Māliņa BATE centīsies pārsteigt arī "Shakhtar"
"Shakhtar" vārtsargs Antons Kaniboļockis
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas grupu turnīra trešajā spēlē šovakar H grupā Latvijas vārtsarga Germana Māliņa pārstāvētā Borisovas BATE mājās uzņems Doņeckas "Shakhtar", kas pagaidām spēlējusi tikai neizšķirti.

"Schalke" ierobežos "Sporting" zvaigznes, "Maribor" gatava sakaut "Chelsea"

G grupas interesantākais mačs gaidāms Gelzenkirhenē, kur "Schalke 04" uzņems "Sporting". Vācieši sezonu sākuši ar neizšķirtiem gan pret "Chelsea" (1:1), gan pret "Maribor" (1:1), savukārt portugāļiem neizšķirtam Slovēnijā (1:1) sekoja zaudējums pret "Chelsea" (0:1). Neviena no grupas komandām nav guvusi vairāk par vieniem vārtiem spēlē, bet, lai uzvarētu, ar to bieži vien nepietiek. To saprot gan "Schalke", gan "Sporting" vadoņi. Roberto Di Mateo pārņēma "Schalke" komandu šomēnes un ir pozitīvi noskaņots: "Mums būs jādominē un jāpaņem trīs punkti savās mājās." Treneris gan atzina, ka "Sporting" rindās ir vairākas spilgtas individualitātes, tāpēc galvenais uzdevums būs neatļaut viesiem pārņemt bumbas kontroli.

Londonā līdzjutēji šovakar gaida vārtu birumu savas "Chelsea" komandas izpildījumā, uzņemot slovēņus "Maribor". Viegli gan nebūs, jo mājiniekiem iztrūks vairāki spēlētāji kā Djēgu Košta, Ramiress, Obi Mikels un Širle. Tikmēr "Maribor" rindās būs visi labākie spēki, un komandas treneris Ante Šimundža norāda, ka cīnīsies par uzvaru. "Gribam uzvarēt, spēlēt uzbrukuma futbolu. Protams, nespiedīsim bez domāšanas. Jāatrod mūsu plusi un viņu mīnusi - cerams, tas dos rezultātu."

"Padomju" derbijs, dienvidu derbijs

H grupā Germana Māliņa pārstāvētā Borisovas BATE uzņems Doņeckas "Shakhtar". Baltkrievi turnīru sākuši mainīgām sekmēm - sagrāvei Porto (0:6) sekoja uzvara pār "Athletic" (2:1). Doņeckas komandai pagaidām divi neizšķirti - 0:0 Bilbao un 2:2 pret "Porto". "Puiši saprot, kādā turnīrā un pret ko spēlē, viņi darīs labāko iespējamo darbu, lai uzvarētu katrā spēlē," savas komandas filozofiju skaidro BATE treneris Aleksandrs Jermakovičs. Māliņš pirmajās spēlēs laukumā nedevās un gaidāms, ka arī šovakar paliks rezervē, jo vesels ir pamata vārtsargs Sarhejs Čerņiks. "Shakhtar" sastāvā savainots ir tikai viens spēlētājs, un komanda būs gatava beidzot izcīnīt savu pirmo panākumu turnīrā. Tam komanda iesildījās pietiekami labi, nedēļas nogalē Ukrainas čempionātā sakaujot "Volyn" ar 6:2.

Paralēli bijušo Padomju savienības valstu duelim Borisovā Portugālē norisināsies dienvidu duelis, kurā mājiniece "Porto" uzņems spāņu "Athletic". Portugāļi sāka ar 6:0 pret BATE, turpināja ar neizšķirtu pret "Shakhtar", kamēr "Athletic" cīnījās bez vārtu guvumiem mājās pret "Shakhtar" un diezgan negaidīti zaudēja Borisovā (1:2). Mājiniekiem šovakar būs spēcīgākais sastāvs, kamēr viesiem iztrūks potītes savainojumu guvušais Agers Akeče. "Mūsu prioritāte ir Spānijas līga," neliekuļo Bilbao komandas galvenais treneris Ernesto Valverde. "Tomēr vēlamies labus rezultātus arī šeit. Smagi strādājām, lai tiktu pie iespējas te spēlēt. Skaidrs, ka zaudējuma gadījumā mums būs grūti kvalificēties nākamajai kārtai." Pēdējā laikā Bilbao nav klājies viegli - divi neizšķirti un četri zaudējumi...

UEFA Čempionu līga

21. oktobris

GrupaLaiksSpēle
G21:45Schalke 04 - Sporting
G21:45Chelsea - Maribor
H21:45BATE - Shakhtar
H21:45Porto - Athletic

     [+] [-]

, 2014-10-21 20:20, pirms 9 gadiem
Par Athletic (Bilbao)! Būs grūti, bet nav kur atkāpties!