Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Arsenal" armēņu pussargs Mhitarjans nedosies uz Eiropas līgas finālu Baku

Rolands Eliņš

"Arsenal" armēņu pussargs Mhitarjans nedosies uz Eiropas līgas finālu Baku
Henriks Mhitarjans. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Azerbaidžānas ārlietu ministrija otrdien aicināja Anglijas premjerlīgas futbola kluba Londonas "Arsenal" armēņu pussargu Henrihu Mhitarjanu spēlēt UEFA Eiropas līgas finālā.

UEFA Eiropas līgas fināls notiks 29.maijā Baku, tajā duelējoties divām Londonas komandām "Arsenal" un "Chelsea", bet otrdien klubs paziņoja, ka viens no tā līderiem Mhitarjans šajā mačā nepiedalīsies.

Konflikta dēļ Kalnu Karabahā Armēnijas pilsoņiem liegts ieceļot Azerbaidžānā, lai gan iepriekš ir bijuši izņēmumi attiecībā uz profesionāliem sportistiem. "Arsenal" centās dabūt garantijas par futbolista drošību, ko arī Azerbaidžānas puse deva, ļaujot Mhitarjanam ierasties Baku, taču spēlētājs nedosies uz turnīra fināla norises vietu.

"Izskatījām visas iespējas, lai Miki būtu daļa no komandas, bet pēc sarunas ar futbolistu un viņa ģimeni, kopīgi pieņēmām lēmumu, ka viņš nedosies uz Baku. Paužam nožēlu, ka šādi apstākļi liedz futbolistam piedalīties notikumā, kas karjerā ir ļoti reti," teikts kluba paziņojumā.

Tiesa, vēlāk otrdien Azerbaidžānas ārlietu ministrija nāca klajā ar paziņojumu, ka Mhitarjans drīkst doties uz Baku un draudu viņa drošībai šajā valstī nebūs.

"Par spīti sarežģītajām attiecībām starp Azerbaidžānu un Armēniju, Mhitarjans drīkst spēlēt UEFA Eiropas līgas finālā Baku," aģentūrai AFP pauda ārlietu ministrijas pārstāve.

Šī paša iemesla dēļ Mhitarjans oktobrī nevarēja piedalīties UEFA Eiropas līgas spēlē viesos pret Azerbaidžānas klubu Agdamas "Qarabag".

Mhitarjans šajā sezonā visu turnīru ietvaros 36 spēlēs guvis sešus vārtus.

Pirms četriem gadiem Mhitarjans, kad vēl pārstāvēja Vācijas klubu Dortmundes "Borussia", arī nepiedalījās braucienā uz UEFA Eiropas līgas spēli Azerbaidžānā.

Deviņdesmito gadu sākumā konflikts Kalnu Karabahā, kad šo teritoriju sagrāba armēņu separātisti, prasījis 30 000 dzīvību. 1994.gadā puses panāca pamieru, taču apšaudes joprojām notiek.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2019-05-21 21:50, pirms 5 gadiem
Pilnīgs murgs. Divas komandas no Londonas dodas spēlēt finālu uz Baku. Nemaz nerunājot ka UEFA atbalsta rīkot finālu valstī kurā netiek ievēroti demokrātijas principi. Tas pats ir bijis ar Real un Atletico ČL finālu. Ieteiktu mainīt nolikumu, lai finālistes vienojas par fināla norises vietu. Bet tad UEFA nevarētu iesmelt Azerbaidžānas naftas naudu.

     [+] [-]

, 2019-05-22 01:53, pirms 5 gadiem
ES, UEFA utt demokrātiju ciena tik uz papīra
Ja naftas nauda plūst, tā mutes ciet