Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Vai BATE šokēs arī Londonā? Vaņina klubam atbildes mačs pret Ančeloti

Rolands Eliņš

Vai BATE šokēs arī Londonā? Vaņina klubam atbildes mačs pret Ančeloti
Foto: AP/Scanpix

Šovakar noskaidrosies UEFA Eiropas līgas astotdaļfinālistes, jo tiks aizvadītas 1/16 finālu atbildes spēles. Andra Vaņina pārstāvētā „Zurich” vienība viesosies pie Itālijas vicečempiones „Napoli”, cerot, ka kaut kādā veidā izdosies atspēlēties no iekrātā 1:3 deficīta, kamēr Londonas „Arsenal” centīsies nepieļaut, ka Baltkrievijas BATE pārsvars (1:0) saglabājās arī pēc šodienas spēles.

Andris Vaņins šosezon nav „Zurich” pamatvārtsargs un, visticamāk, arī šovakar mačā pret spēcīgo „Napoli” laukumā nedosies. Cīrihes komanda mačā, kas sāksies 19:55 pēc Latvijas laika, Itālijā ieradusies ar vairākiem savainotajiem spēlētājiem sastāvā un kopš ziemas pārtraukuma nav spēlējusi veiksmīgi – četrās spēlēs gūta viena uzvara un piedzīvoti trīs zaudējumi.

Slavenā trenera Karlo Ančeloti vadītā „Napoli” neapšaubāmi ir klasi augstāka komanda, taču tai piemīt niķis spēlēt nestabili un darboties neveiksmīgi tieši izšķirošajos brīžos. „Napoli” Eiropas līgā ieradās kā savas Čempionu līgas grupas trešās vietas ieguvēja, paliekot aiz „Liverpool” un PSG, pret kurām spēlēja veiksmīgi, taču zaudēja punktus viesos pret „Crvena Zvezda”.

Ja Itālijā neeksistētu tāds klubs kā „Juventus”, Neapolē varētu runāt par savas komandas grandiozajiem panākumiem. Taču šobrīd „Napoli” jau vairākus gadus ir nonākusi Turīnas kluba ēnā un arī šosezon par čempionu titulu var domāt vairs tikai teorētiski, no Juves atpaliekot jau par 13 punktiem, ar ko gan tāpat pietiek stabilai otrajai vietai.

Abu komandu pirmajā savstarpējā mačā „Napoli” ar Lorenso Insinjes un Hosē Kallehona palīdzību jau līdz 21. minūtei panāca 2:0, kamēr „Zurich” savus vienīgos vārtus guva ar pendeli 83. minūtē. Pret „Zurich” vārtus guva arī Pjotrs Zeliņskis, kurš ir viens no diviem Polijas futbolistiem „Napoli” sastāvā. Uzbrucējs Arkadiušs Miliks neaizvada īpaši spilgtu sezonu, taču tāpat paspējis gūt 12 vārtus A Sērijā šosezon. Var gan izrādīties, ka Polijas izlases mačā pret Latviju, kas gaidāms pēc mēneša, Milikam arī to būs par maz, lai tiktu sākumsastāvā (prognozētais uzbrucēju pāris ir Roberts Levandovskis un Kšištofs Pjonteks).

Tikmēr ar daudz nedrošākām sajūtām atbildes mačs jāsagaida citai Eiropas līgas favorītei „Arsenal”, kas izbraukumā Baltkrievijā palika bez vārtu guvuma un zaudēja 0:1 BATE vienībai. Abām komandām aizvadītā nedēļas nogale bija brīva, bet „Arsenal” Anglijā jau ilgāku laiku nepārliecina ar savu sniegumu un no iepriekšējām septiņām spēlēm zaudējusi četrās. Jāpiemin, ka Baltkrievijas čempionātā jaunā sezona vēl nemaz nav sākusies.

Labākās pozīcijās ir cits angļu klubs „Chelsea”, kas pēc 2:1 Zviedrijā šovakar uzņems „Malmo”, tiesa, arī „Chelsea” netrūkst savu problēmu un arvien skaļāk tiek runāts, ka galvenais treneris Maurisio Sarri šajā pozīcijā nemaz tik stabili neturas. Pirmdien „Chelsea” cieta sakāvi pret Mančestras „United”, un spēlē pret zviedru klubu Sarri ļoti labprāt parūpētos par pozitīvām emocijām saviem līdzjutējiem.

Interesants duelis gaidāms Spānijā, kur vietējā „Real Betis” spēkosies ar Francijas „Rennes”. Pirmajā mačā abas komandas parūpējās par rezultatīvu neizšķirtu 3:3, franču komandai divreiz nenoturot divu vārtu pārsvaru. „Real Betis” kopumā nav guvusi uzvaru četrās spēlēs pēc kārtas, bet tāpat savā līgā atrodas augstāk (astotajā vietā) nekā „Renners” Francijas čempionātā (11. vieta).

UEFA Eiropas līga, 1/16 fināli

Komandas1. spēle2. spēleSummāKomandas1. spēle2. spēleSummā
BATE – Arsenal1:0Celtic – Valencia0:2
Galatasaray – Benfica1:2Club Brugge – Salzburg2:1
Krasnodar – Bayer0:0Malmo – Chelsea1:2
Lazio – Sevilla0:10:20:3Viktoria – Dinamo Z2:1
Olympiacos – Dynamo K2:2Shakhtar – Eintracht F2:2
Rapid W – Inter0:1Sporting – Villarreal0:1
Rennes – Real Betis3:3Zurich – Napoli1:3
Slavia P – Genk0:0Zenit-Fenerbahce0:1