Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Konte: "Aizvadījām gandrīz perfektu spēli, taču dārgi samaksājām par vienu kļūdu"

Agris Suveizda

Konte: "Aizvadījām gandrīz perfektu spēli, taču dārgi samaksājām par vienu kļūdu"
Antonio Konte svin Viljana vārtu guvumu
Foto: imago/Colorsport

Anglijas Premjerlīgas čempione Londonas "Chelsea" ilgu laiku spēja pārliecinoši izturēt "Barcelona" spiedienu un pēc Viljana sitiena no vidējas distances pelnīti izvirzījās vadībā, tomēr viena kļūda sava soda laukuma tuvumā krietni samazināja izredzes pirms atbildes spēles izbraukumā (1:1).

Londonas "Chelsea" galvenais treneris Antonio Konte: "Dārgi samaksājām par vienu kļūdu, jo bijām tuvu perfektai spēlei. Taču pret šādas kvalitātes komandu par kļūdu nākas maksāt. Par rezultātu esam vīlušies, tomēr tajā pašā laikā šī spēle mums dod lielu pārliecību ticēt tam, ka pirms atbildes spēles vēl viss ir iespējams. Tas nebūs viegli. Mums ir jābūt reāliem, jo runājam par Barselonu, kas parādīja, ka tā ir fantastiska un spēcīga komanda. Bet arī mēs parādījām, ka, kopīgi un smagi strādājot aizsardzībā, atgūstot bumbu un radot vārtu gūšanas iespējas, varam izbraukumā paveikt ko iespaidīgu.

Ja pret Barselonu [izbraukumā] vēlaties spēlēt atklāti, no vieniem vārtiem līdz otriem, tad esat traki. Tādā spēlē zaudēsiet ar 0:4, 0:5, 0:6. Ir jābūt inteliģentiem. Mani spēlētāji nav dumji. Viņi sekoja spēles plānam, ko bijām sagatavojuši, un to saprata. Trenerim var būt fantastisks spēles plāns, bet, ja tam netic spēlētāji, tad viss ir cauri. Taču mana komanda bija lieliska. Barselona ļoti smagi cīnījās, lai radītu iespējas iesist, un tad samaksājām par vienu kļūdu."

"Barcelona" galvenais treneris Ernesto Valverde: "Rezultāts ir ļoti pozitīvs. Tā bija spēle, kurā satikās divi dažādi stili. Mēs gribējām kontrolēt bumbu, bet viņi mūs centās pārsteigt pretuzbrukumos. Mums pietrūka izdomas laukuma pēdējā trešdaļā, taču viņi arī labi aizsargājās un ap soda laukumu atstāja maz brīvo zonu, tādēļ mums neklājās viegli. Beigās vārtus guvām pēc viņu kļūdas, kuru spējām izmantot. Ņemot vērā, ka bijām iedzinēju lomā, rezultāts ir labs, bet skaidrs kā diena, ka šajā pārī vēl nekas nav beidzies.

Kādēļ Usmans Dembelē palika rezervē? Ņemot vērā to, kā esam aizvadījuši šo sezonu, šāda kalibra spēlē koncentrējos uz to, kā esam spēlējuši līdz šim. Paulinju izvēle sākumsastāvā ir saistīta ar to, ka šī nav spēle, kurā ir vieta eksperimentiem. Šī ir spēle, kurā jābūt pārliecinātam par pilnīgi visu. Un kurā jāciena tas, ko esam izdarījuši līdz šim. Paulinju ir trešais rezultatīvākais spēlētājs komandā, bet viņa vietā izlaidām Aleišu Vidalu, lai iegūtu plašumu flangā. Dembelē lielu sezonas daļu ir bijis savainots, un šādās spēlēs treneri uzsvaru liek uz lietām, kuras viņi ir redzējuši sezonas gaitā, nevis uz to, kādas teorētiski ir cerības."'

"Chelsea" pussargs un "Barcelona" audzēknis Fransesks Fabregass: "Parādījām, ka esam konkurētspējīgi. Lai tiktu tālāk, mums vajadzēs vēl vienu lielisku spēli. Lai spēlētu pret komandu, kura 70% laika atrodas ar bumbu, nepieciešams liels raksturs. Izbraukumā mums būs jāuzbrūk un jāgūst vārti, jo 90 minūtes aizsargāties "Nou Camp" šķitīs kā vesela mūžība, tā ir pašnāvības misija. Mums ir jāspēlē sava spēle."

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...
Chelsea was wrong time for Barca 'experiment'...