Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līgas uzvarētāju duelis Čempionu līgā: Mančestras "United" viesos pret "Sevilla"

Agris Suveizda

Eiropas līgas uzvarētāju duelis Čempionu līgā: Mančestras "United" viesos pret "Sevilla"
Pols Pogbā esot gatavs iet sākumsastāvā. Taču vai viņš pēc neveiksmīgām iepriekšējām spēlēm tiks pie tādas iespējas?
Foto: EPA/Scanpix

UEFA Čempionu līgā šovakar tiks aizvadītas pirmās spēles atlikušajos divos astotdaļfinālos. Pagājušā gada Eiropas līgas uzvarētāja Mančestras "United" viesosies pie "Sevilla", kas pirms tam Eiropas līgā triumfēja trīs sezonas pēc kārtas, bet Itālijas "Roma" Harkivā tiksies ar Doneckas "Shakhtar". Abu spēļu sākums plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

Mančestras "United" savā grupā ar 15 punktiem izcīnīja pārliecinošu pirmo vietu, vienīgo zaudējumu piedzīvojot Bāzelē (0:1), savukārt "Sevilla" ar deviņiem punktiem savā grupā ierindojās otrajā vietā. Pirmajā pozīcijā bija "Liverpool", pret kuru "Sevilla" atspēlējās abās spēlēs, mājās pat pamanoties atspēlēt trīs vārtu deficītu (2:2, 3:3). Savukārt vienīgo zaudējumu Andalūzijas klubs piedzīvoja Maskavā, piedzīvojot pamatīgu sakāvi pret "Spartak" (1:5).

Iepriekšējās sezonās "Sevilla" līdzjutējus priecēja ar aizraujošu un kvalitatīvu uzbrukuma futbolu, bet šosezon buksē un spēlē diezgan nestabili. Pēdējās trīs spēlēs gan ir izcīnītas trīs uzvaras, turklāt 19 mājas spēlēs izcīnītas 13 uzvaras un piedzīvots tikai viens zaudējums – derbijā pret "Real Betis" (3:5). Spānijas čempionātā "Sevilla" ar 39 punktiem 24 mačos ir piektajā vietā, par sešiem punktiem atpaliekot no Madrides "Real" un riskējot nākamajā sezonā palikt bez Čempionu līgas.

Arī Mančestras "United" sezona bijusi divējāda. Anglijas Premjerlīgā pasaules turīgākais futbola klubs ar 56 punktiem 27 spēlēs ieņem otro vietu, tomēr sniegums bieži vien bijis nepārliecinošs un līdere Mančestras "City" ir ļoti, ļoti tālu – 16 punktu attālumā. Pēdējo trīs Premjerlīgas spēļu laikā "United" ir zaudējusi gan "Tottenham" (0:2), gan "Newcastle" (0:1), un pēdējo 15 izbraukuma spēļu laikā komanda ir piedzīvojusi sešus zaudējumus.

Anglijas kluba galvenais treneris Žuzē Morinju pirmsspēles preses konferencē apliecināja, ka franču pussargs Pols Pogbā tomēr būs gatavs spēlei, taču vairījās sacīt, vai viņš dosies jau sākumsastāvā. Palīdzēt nevarēs Markoss Roho, Fils Džounss, Maruāns Fellaini un Zlatans Ibrahīmovičs, bet "Sevilla" galvenajam trenerim Vinčenco Montellam, kurš amatā stājās pagājušā gada 28. decembrī, būs jāiztiek bez Daniela Karrisu un Simona Kjēra. Pagājušajā sezonā "Sevilla" astotdaļfinālā negaidīti zaudēja citam angļu klubam "Leicester" (2:1, 0:2).

Otrā pārī Doneckas "Shakhtar" uzņems "Roma". Grupu turnīrā vairāk punktu ieguva Ukrainas klubs, taču tas ar 12 punktiem grupā palika otrajā vietā aiz Mančestras "City", kā otro sastāvu pēdējā kārtā uzvarēja ar 2:1. Savukārt romieši ar 11 punktiem labākas savstarpējo spēļu bilances dēļ apsteidza Londonas "Chelsea" (3:0, 3:3), bet trešajā vietā palika Madrides "Atletico". Doneckas vienība grupu turnīrā "savā" laukumā bez "City" apspēlēja arī "Napoli" (2:1) un Roterdamas "Feyenoord" (3:1) un vienīgos zaudējumus ir piedzīvojusi Ukrainas Premjerlīgā pret "Oleksandria" (1:2) un Kijevas "Dynamo" (0:1).

Tikmēr "Roma" pēdējās astoņās izbraukuma spēlēs izcīnījusi tikai divas uzvaras (2-4-2, vārti 6:6), gan Milānā spēlējot neizšķirti ar "Inter" (1:1), gan zaudējot Turīnā (0:1) un Madridē (0:2). A sērijā "Roma" ieņem trešo vietu, no līderēm "Napoli" un "Juventus" atpaliekot par 16 un 15 punktiem, bet "Shakhtar" ir Ukrainas Premjerlīgas līdere, par trim punktiem apsteidzot "Dynamo", kam gan ir spēle rezervē. Pēc divus mēnešus ilgā ziemas pārtraukuma "Shakhtar" pirmo oficiālo spēli aizvadīja 16. februārī, savā laukumā sagraujot "Chornomorets" (5:0). Mājiniekiem šovakar nespēlēs diskvalificētais Darijo Srna, bet viesiem nebūs Lukas Pellegrīni un Maksima Gonalona. Alesandro Florenci dalība ir zem jautājuma zīmes.

Pirmā astotdaļfināliste šovakar tiks noskaidrota Eiropas līgā, kur Maskavas CSKA uzņems Belgradas "Crvena Zvezda". Pirmā cīņa Serbijā noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

UEFA Čempionu līga, 1/8 fināli

Pāris1. spēle2. spēle
Juventus - Tottenham2:207.03.
Basel – Manchester City0:407.03.
Porto – Liverpool0:506.03.
Real Madrid – PSG3:106.03.
Chelsea – Barcelona1:114.03.
Bayern – Besiktas5:014.03.
Sevilla – Manchester United21.02.13.03.
Shakhtar – Roma21.02.13.03.

Izmantotie resursi:
UEFA Champions League - Latest - UEFA.com
UEFA Champions League - Latest - UEFA.com

     [+] [-]

, 2018-02-21 13:28, pirms 6 gadiem
Izbraukumā kā minimums jābūt ničai! Mājās visu nokārtos. Par sarkanajiem Velniem!

     [+] [-]

, 2018-02-21 17:32, pirms 6 gadiem
Sķiet, ka Sevilja vareetu shovakar savaa laumumaa paarsteigt Red Devils. Tad jau redzeesim.
Otra speele ar vareetu buut interesanta, jo Roma noteikti nav taa komanda, ar ko Shakhtar nevareetu ciiniities!
Par labu futbola vakaru!

     [+] [-]

, 2018-02-21 22:03, pirms 6 gadiem
herreram trauma
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-21 23:04, pirms 6 gadiem
skepse[LV] rakstīja: MU ir musari, sevilla šitos izvaro, viņi itkā negrib, bet tikuntā viņus drāž
vienigi Sevilla nevar vārtus iemaukt

     [+] [-]

, 2018-02-21 23:06, pirms 6 gadiem
skepse[LV] rakstīja: MU ir musari, sevilla šitos izvaro, viņi itkā negrib, bet tikuntā viņus drāž
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-21 23:09, pirms 6 gadiem
Lukaku čista tik pret mazajiem klubiem spējīgs ko izdarīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-21 23:13, pirms 6 gadiem
skepse[LV] rakstīja: Tas nemaina faktu, ka laukumā ir 12 futbolisti un 10 prostitūtas, de gea tur zobenu vienīgais, cik ilgi..
līdz kamēr piegriezīsies viņam un aizies uz Real
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-21 23:20, pirms 6 gadiem
skepse[LV] rakstīja: Pat alexis ar melnajiem sūdiem pats līdz tādam degradējies, nekas nesanak, tikai skrien kā vergs
Moura pie visa vainīgs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja