Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Enrike slavē "hat-trick" guvušo Mesi: "Viņš spēlējās kā bērns rotaļu laukumā"

Agris Suveizda

Enrike slavē "hat-trick" guvušo Mesi: "Viņš spēlējās kā bērns rotaļu laukumā"
Žuzeps Gvardiola un Luiss Enrike
Foto: AP/Scanpix

Spānijas čempione "Barcelona" savā laukumā ar 4:0 sakāva Anglijas Premjerlīgas līderi Mančestras "City", nostiprinoties UEFA Čempionu līgas C grupas galvgalī. Piedāvājam abu komandu galveno treneru komentārus.

Mančestras "City" galvenais treneris Žuzeps Gvardiola: "Šis nebija sliktākais zaudējums manā karjerā. Sliktākais bija tad, kad ar Minhenes "Bayern" zaudējām Madrides "Real". Zaudējām ar 0:4, tāpēc, jā, tas ir slikti, bet ne tad, ja ņem vērā, kādā situācijā atrodamies. Esam jauns klubs, spēlētāji cenšas iepazīt cits citu, un mēs esam klubs, kurš Eiropā nebija spēlējis 35 gadus. Izbraukumā spēlējām ar augstu presingu un tikām galā ar tālajām piespēlēm Svaresam un Neimāram, ko nav viegli izdarīt.

Uzbrukumu sākšana caur vārtsargu? Tas nemainīsies. Piedodiet, bet līdz pat manai pēdējai dienai kā trenerim centīšos spēlēt, sākot ar vārtsargu. Dažreiz gadās kļūdas un dažreiz bumba ir jāsit prom, bet lielākajā daļā reižu, kad mēs veidojam labas izspēles, tās visas sākas no vārtsarga. Pret Barselonu vienmēr ir grūti spēlēt pat ar 11 spēlētājiem, tāpēc tad, kad palikām desmit futbolistu sastāvā, spēle bija galā. Līdz tam iznākums vēl nebija zināms.

Pēdējoreiz, kad šeit ierados ar "Bayern", kontrolējām spēli, bet neradījām iespējas. Šodien mēs radījām pietiekami daudz momentu, lai gūtu vienus vai divus vārtus. "Barcelona" uzbrucēji ir ļoti meistarīgi un soda par kļūdām, bet, izņemot pirmos vārtus, spēli kontrolējām. Diemžēl pretiniekiem esam devuši pārāk daudz dāvanu. Spēles sākums Glāzgovā, bumba savos vārtos "White Hart Lane" stadionā, nerealizēta pendele pret "Everton". Bet vēl ir tikai oktobris. Vēl nav ceturtdaļfināli, un pēc divām nedēļām mums būs vēl viena spēle pret Barselonu. Protams, lai tiktu tālāk, mums būs jāuzvar divi no trim palikušajiem mačiem. Agvero palikšana rezervē? Tas bija mans lēmums. Ar viņu viss bija kārtībā, bet iemesli bija taktiski."

"Barcelona" galvenais treneris Luiss Enrike: "Šo spēli izšķīra Mesi, viņš piedalījās visos svarīgajos brīžos. Mesi noslēdza uzbrukumus tā, it kā viņš būtu bērns, kurš spēlējas skolas rotaļu laukumā. Nav svarīgi, vai viņš atgriežas no savainojuma – viņš vienkārši tā spēlē. Mačs pret Mančestras "City" bija grūts. Līdz pat spēles beigām "City" spēlēja labi, bet noraidījums kļuva par lūzuma punktu."

Glāzgovas "Celtic" aizsargs Kolo Turē: "Tāda līmeņa sacensībās nedrīkst pieļaut tādas kļūdas. Man atliek vainot pašam sevi. Tā bija vienkārša epizode. Pirmajos vārtos biju pārāk pašpārliecināts, tas pats arī otrajos vārtos. Man ir 35 gadi, bet joprojām pieļauju 16 gadus veca futbolista kļūdas."

Glāzgovas "Celtic" galvenais treneris Brendans Rodžerss: "Neviens nav vairāk vīlies par pašu Turē. Viņš ir pietiekami pieredzējis, lai zinātu, kā tikt galā ar pirmo vārtu epizodi, bet otrie vārti bija neveiksmīgi. Kolo šī spēle ļoti sāp, bet viņš ir cīnītājs un mentāli spēcīgs – viņš tiks tam pāri. Domāju, ka labākā komanda uzvarēja – par to nevar būt nekādu diskusiju. Aizvadījām labu spēli, taču esmu vīlies par to, kādus vārtus ielaidām."

Izmantotie resursi:
Pep Guardiola rues Claudio Bravo costly error...
Brendan Rodgers backs Kolo Toure after Celtic's...
Lionel Messi was 'decisive' against Man City,...
Kolo Toure takes the blame after pair of errors...