Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA soda "Dnipro" un "Feyenoord" par nekārtībām un izvērtēs Vengera sūdzību

Rolands Eliņš

UEFA soda "Dnipro" un "Feyenoord" par nekārtībām un izvērtēs Vengera sūdzību
Arsens Vengers apgalvo, ka pēc mača viņam kāds iemeta ar pudeli
Foto: Turkpix/Scanpix

Uefa sodījusi Ukrainas futbola klubu "Dnipro" par līdzjutēju sarīkotajām nekārtībām Čempionu līgas atlases otrajā kārtā. "Dnipro" saņēmis naudas sodu, taču Roterdamas "Feyenoord" par līdzīgiem pārkāpumiem nākamo Eirokausu mājas maču aizvadīs pie daļēji slēgtām tribīnēm.

Mājas spēlē pret "Kobenhavn" ukraiņi spēlēja neizšķirti 0:0, taču mačs tika uz brīdi pārtraukts tribīnēs izcēlušos nekārtību dēļ. Vietējie līdzjutēji saķērušies ar viesu līdzjutējiem, centušies atņemt tiem fanu atribūtiku, kā arī radījuši draudus "Kobenhavn" rezervistu soliņam. Tas viss it kā tādēļ, ka dāņi vietējos līdzjutējus provocējuši ar Krievijas karogiem, taču viesi to noliedza. Starp citu, "Kobenhavn" pirms spēles bija lūgusi UEFA pārcelt maču uz drošāku vietu.

UEFA šo lūgumu ignorēja, taču piespriest "Dnipro" sodu nav vilcinājusies - Dņipropetrovskas klubs būs spiests samaksāt 50 tūkstošus eiro. UEFA arī lēmusi par tribīņu slēgšanu nākamajā "Dnipro" mačā, tiesa, šis sods ir nosacīts un netiks piemērots, ja vien "Dnipro" neatkārtos līdzīgus izgājienus. "Dnipro" šobrīd piedalās Eiropas līgas "play-off" kārtā un jau šovakar aizvadīs mājas spēli pret horvātu "Hajduk Split".

Par rasistisku līdzjutēju uzvedību, pirotehnikas lietošanu tribīnēs un nekārtībām tajās sodīta arī Roterdamas "Feyenoord". Ar iepriekš minētajām lietām kluba līdzjutēji izcēlās 30. jūlija mačā pret "Besiktas" (1:2) un būs spiesti nākamo Eirokausu maču (rīt pret "Shakhtyor") aizvadīt pie daļēji slēgtām tribīnēm un samaksāt 45 tūkstošus eiro lielu naudas sodu.

UEFA apstiprinājusi, ka vakardienas izraidīšana no spēles pret "Arsenal" nepaliks bez sekām "Besiktas" trenerim Slavenam Biličam, kurš nevarēs palīdzēt komandai vismaz vienā spēlē, taču par papildus sodu piemērošanu vēl tiks lemts. Tas pats tiks darīts, izvērtējot "Arsenal" trenera Arsena Vengera sūdzību par to, ka uz viņu pēc mača beigām kāds līdzjutējs meta ar pudeli. Par spīti abu treneru problēmām, mačs noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

UEFA Disciplinārlietu komisija paziņojusi, ka tās uzmanības centrā ir arī Itālijas Futbola federācijas jaunais prezidents Karlo Tavečio. Viņa izteikumi par leģionāriem Itālijas futbolā un banānu ēšanu netraucēja uzvarēt vēlēšanās, taču UEFA uzsākusi disciplinārlietu. Tavečio, visticamāk, draud naudas sods.

Izmantotie resursi:
Disciplinary – UEFA.org

     [+] [-]

, 2014-08-20 19:34, pirms 10 gadiem
Smieklīga tā futbola pasaule

     [+] [-]

, 2014-08-21 03:17, pirms 10 gadiem
PatriotsLg rakstīja: Ukrainas futbola fan līmenis ir zem katras kritikas.

https://www.youtube.com/watch?v=Apm2YgaPqus
Krievs PTP pārskatījies? Ko te muļķības liec? Bendera pret abiem fašistiem cīnījās- pret brūnajiem vācu un sarkanajiem krievu fašistiem! SLAVA UKRAINAI!!