Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Niklāvs Švēde

Halandess: "Ja "Ventspils" izmantotu mūsu kļūdas, rezultāts būtu citādāks"

Halandess: "Ja "Ventspils" izmantotu mūsu kļūdas, rezultāts būtu citādāks"
Bernārds Halandess
Foto: AP

"Esmu ļoti apmierināts ar spēles rezultātu. Izbraukumā gūti trīs vārti, bet nevieni ielaisti - ko gan vairāk var vēlēties?" pēcspēles preses konferencē pēc UEFA Čempionu līgas spēlē izcīnītās uzvaras (3:0) pār Latvijas čempionvienību FK "Ventspils" izteicās FC "Zurich" galvenais treneris Bernārs Halandess.

Pēcspēles preses konferencē FC "Zurich" galvenais treneris Bernārs Halandess pauda gandarījumu par sasniegto rezultātu: "Esmu ļoti apmierināts ar spēli. Izbraukumā gūti trīs vārti, bet nevieni ielaisti - ko gan vairāk var vēlēties? Šovakar esmu apmierināts ne tikai ar rezultātu, bet arī spēlētāju parādīto sniegumu šādā agresīvā, bet vienlaikus arī disciplinētā spēlē. Mača izskaņā centāmies gūt arī ceturtos vārtus, taču nepaveicās, bet tik un tā esmu ļoti apmierināts. Iepriekšējās spēlēs gan Šveices čempionātā, gan Eirokausos mums bija gan savi kāpumi, gan kritumi. Vienu spēli aizvadījām labi, bet jau nākamajā mūsu sniegums bija zem katras kritikas. Un tieši šajā spēlē pret "Ventspili" nodemonstrējām stabilu, pārliecinošu sniegumu visa mača garumā, kas mums pietrūka iepriekš. Tieši tas, ko vēlējos."

Pirmajā puslaikā "Ventspils" futbolisti izveidoja vairākas labas vārtu gūšanas izdevības, un Halandess izteicās, ka, ja ventspilnieki būtu izmantojuši kaut vienu no tām, spēle varētu iegrozīties pavisam citā gultnē: ""Ventspilij" pirmajā puslaikā bija vairākas labas vārtu gūšanas izdevības, no kurām divas bija patiesi teicamas. Šīs izdevības radās no mūsu kļūdām vidējā līnijā, tāpēc es piesardzīgi raugos atbildes spēles virzienā, jo no šādām kļūdām ir jāmācās. Ja "Ventspils" izmantotu savas izdevības, spēles galarezultāts varētu būt pavisam citādāks, tāpēc es respektēju mūsu pretinieku."

Salīdzinot "Ventspils" parādīto sniegumu ar Slovēnijas "Maribor", ko FC "Zurich" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas 3. kārtā divu spēļu summā pārspēja ar 5:3, iespēto, šveiciešu speciālists bija atturīgs: "Varu salīdzināt šīs vienības vien tādā ziņā, ka tās abas ir ātras, tehniskas komandas ar lielu potenciālu, taču šis potenciāls dažkārt varbūt netiek līdz galam izmantots."

Piesardzība pirms atbildes spēles
Lai gan izbraukumā izcīnīta pārliecinoša uzvara, Halandess atbildes spēlē laukumā plāno sūtīt spēcīgāko sastāvu: "Šveices čempionātā un šādas nozīmes spēlēs es vienmēr eju uz pilnu banku. Rezultāts 3:0 varbūt šķiet ļoti pārliecinošs, taču atbildes spēlē tas var arī izspēlēt kādu ļaunu joku, tāpēc laukumā plānoju sūtīt labāko sastāvu."

Šķiet, "Zurich" atbalstītāji sāk sapņot par iespēju Čempionu līgas grupu turnīrā tikties ar tādiem Eiropas futbola grandiem kā "Barcelona", "Manchester United" vai arī atriebties AC "Milan" par zaudējumu iepriekšējā sezonā, taču šveiciešu treneris šajā jautājumā ir piesardzīgs: "Nesteigsimies notikumiem priekšā. Nākamnedēļ mūs gaida atbildes spēle - īpašs notikums. Pagaidām es esmu piesardzīgs un ceru, ka skatītāju tribīnes būs piepildītas. Protams, spēle pret tādu grandu kā "Milan" būtu laba atkalsatikšanās, un šādi mači futbolistiem ir lieliska, nenovērtējama pieredze turpmākajai karjeras izaugsmei. Mēs vēl neesam iekļuvuši grupu turnīrā, taču šī mums ir lieliska iespēja to izdarīt."


, 2009-08-20 07:50, pirms 15 gadiem
Potenciāls netiek izmantots līdz galam gluži vienkārši meistarības trūkuma dēļ.
, 2009-08-20 08:08, pirms 15 gadiem
Ja izmantots. Tad, kad es teicu, kad mūsējie zaudēs, jo trūks meistarības, jūs man ielikāt mīnusus. Esiet reāli. Nu nav mūsu spēkos uzvarēt tāda līmeņa komandu.
, 2009-08-20 08:10, pirms 15 gadiem
Es tev ieliku plusu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-20 08:21, pirms 15 gadiem
Es arī viņa vietā es priecātos. Arī Šveices klubi nemaz tik bieži netiek pie spēlēšanas CL grupu turnīrā.
Visu cieņu Ventspils klubam par tik saturīgu sniegumu Eiropas spēlēs, bet nu ši barjera tomēr nav pārvarama...
Varbut citreiz..
, 2009-08-20 08:42, pirms 15 gadiem
Pilniibaa trenerim var piekrist - Ventspilij visu izskira momentu realizacija.
, 2009-08-20 08:42, pirms 15 gadiem
alguns rakstīja: Potenciāls netiek izmantots līdz galam gluži vienkārši meistarības trūkuma dēļ.
Precīzi
, 2009-08-20 09:19, pirms 15 gadiem
"Ja "Ventspils" izmantotu savas izdevības, spēles galarezultāts varētu būt pavisam citādāks, tāpēc es respektēju mūsu pretinieku."
..............
Standarta profesionālā pieklājība Cīrihes komanda izskatījas daudz pāriecinātāka par sevi un saviem spēkiem. Var piekrist Cīrihes trenerim- ja FKV realizētu savus momentus, rezultāts būtu pavisam citādāks, 2:6 piemēram, jo tad arī šveicieši spēlētu ar lielāku atdevi.
, 2009-08-20 09:20, pirms 15 gadiem
alguns rakstīja: Potenciāls netiek izmantots līdz galam gluži vienkārši meistarības trūkuma dēļ.
Muļķības, to potenciālu, par ko Halandess runā, Ventspils šad tad jau ir spējusi realizēt šīs sezonas gaitā, vienkārši šoreiz spiediens sanāca pārāk liels un komanda nospēlēja krietni zem savu spēju robežām.
, 2009-08-20 09:46, pirms 15 gadiem
burbulīte rakstīja: Ja izmantots. Tad, kad es teicu, kad mūsējie zaudēs, jo trūks meistarības, jūs man ielikāt mīnusus. Esiet reāli. Nu nav mūsu spēkos uzvarēt tāda līmeņa komandu.
tur jau taa lieta,ka saadu komandu tieshi ir speekos uzvareet!tikai janospelee pati labakaa speele,ko neizdariija tigirlash,vaartsargs un viiri,kas atbild par vaartu guushanu,nevis tikai momentu radiishanu!
, 2009-08-20 09:53, pirms 15 gadiem
Ventspils ir par vāju, lai mēģinātu sevi CL
, 2009-08-20 09:58, pirms 15 gadiem
burbulīte rakstīja: Esiet reāli.
Labs padoms, bet cilvēkiem ir raksturīgi ticēt brīnumiem. Futbolā brīnumi reizēm notiek, par to arī simtiem miljonu cilvēku visā pasaulē mīl šo spēli. Uzvara par Zurich arī būtu tāds brīnums, jo lai ko te nerakstītu 12-gadīgie speciālisti, tā ir pavisam citas klases komanda, kas spēlē daudz stiprākā līgā.
, 2009-08-20 10:11, pirms 15 gadiem
Teiksu godigi-mani parsteidza zaudejums ar 0-3 pie tam vel sava laukuma ,jo parasti komandas kuras ir uz vilna ta nemedz zaudet........Izskaidrojums ir tikkai 1 proti neistaja laika tika izdarita treneru maina.......Iespejams es kludos........Bet Zurich nekads grands tocna nav.......Taka esmu gan dusmigs gan ari vilies uz FK Venspils klubu vadibu....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-20 11:27, pirms 15 gadiem
Bano tikai mīkstie! rakstīja: Tu gribi teikt, ka FKV vajadzēja jau uzreiz atdot uzvaru Zurich, jo tā taču klasi augstāka komanda??? Biju vakar stadionā un visu redzēju, nemaz tie Šveicieši nebija tāda neņemama komanda, iepriekšējo reiz, kad FKV tikās ar Newcastle, tad spēlē bija tikai viens pusmoments, tad šoreiz bija kādi trīs var teikt 100% tīgie momenti un vēl kādi trīs pusmomenti, kur augstākas klases komandas būtu guvuša vārtus+nepārliecinošā Pavlova darbība kastē. Ar šitādu spēli arī Zurich nav ko darīt čempionu līgā, nemaz tik kruti viņi nav. Tikai tev jau tipiskais latvijas iedzīvotāja sindroms, ko ta mēs, mēs jau neko nevaram, tie ir klasi augstāki, ar tādu uztveri tu dzīvē tālu netiksi. Protams, ja būtu atbracis Madrides Real vai MU, tad tātiešam ir citas klases komanda, bet šveicieši tādi viduvējības vien bija
Nezinu, ko vinjs grib teikt, bet vareeja just, ka sveiciesjiem ir lielaaka saadu spelju pieredze, jo vinu cempionaataa spriedzes pilnas speeles ir vairaak.
Cigerlasja kljuuda pie pirmajiem vaartiem, veel paaris epizodes neaizsniedzoties liidz bumbai vareetu buut tiiri deelj taa, ka Skonto laukums (taa segums) nav pierastais Ventspils segums. Vietaam Skonto stadions ir tiiri miiksts un atsperoties vajag lielaaku speeku.

Interesanti, bet zurnaalisti saceelusji pamatiigu aziotaazju - skatiitaaju par kaadu simtu vairaak nekaa pret Newcastle.
, 2009-08-20 12:06, pirms 15 gadiem
Bano tikai mīkstie! rakstīja: Tu gribi teikt, ka FKV vajadzēja jau uzreiz atdot uzvaru Zurich, jo tā taču klasi augstāka komanda???
Tava problēma ir tāda: esi iemācījies rakstīt, bet tajā pašā laikā tev ir švaki ar lasīšanu. Jo es pilnīgi skaidri izteicu savu domu: Cīrihe ir stiprāka - uzvara būtu brīnums - brīnums nenotika. Runājot par FKV momentiem: bija momenti, bet vai tad pats nesaproti, ka uzreiz pēc pirmiem zaudētiem vārtiem šveicieši sāktu spiest daudz stiprāk un viņiem 100% pietiktu tam spēku? Viņi izskatījās kā īstie profesionāli, kuriem nekas nav jāpierada. FKV bija cīņas spars, par to visu cieņu. Bet komandai trūkst stipru pretinieku Virslīgā, tāpēc arī klase ir tāda, kāda tā ir.
Tiem, kas ir tik pārliecināti par Ventspils potenciālu, es ieteiktu uzlikt pamatīgu naudiņu uz FKV uzvaru atbildes spēlē. Bet šaubos, ka jūs tā darīsiet.
Tipiskais Latvijas (ar lielu burtu, ja kas) iedzīvotāja sindroms ir cits: neadekvati pārvērtēt savus spēkus, sadomāties nezin ko un pēc rezultāta šusmināties "nu ka tad tā? nu kā tā varēja notikt?". Un tā ne tikai sportā. Te var tikai atkārtot Burbulītes vārdus : "Esiet reāli!"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-20 13:05, pirms 15 gadiem
Klau, es pats atbalstu Hull City un gāju uz mačiem kad viņi vēl spēlēja Champioship'ā . Iespējas ir vienmēr un visiem, pat Brazīlijas izlasei bija iespēja iesist vārtus igauņiem un viņi to izmantoja! Ja FKV ir sagadājuši svētkus un atveduši pašu Zurich, tas vēl nenozīme, ka jāatmet objektivitāte attiecībā uz FKV sniegumu.
Var cerēt tikai uz to, ka Latvijā parādīsies 5-6 traki miljonāri, kuri ieguldīs lielus resursus futbolā un Virslīgas līmenis celsies...jo apliecināt savu meistarību iznīcinot Jūrmalu vai Blāzmu...tas ir strupceļš.
, 2009-08-20 13:56, pirms 15 gadiem
Halandess: "Ja "Ventspils" izmantotu mūsu kļūdas, rezultāts būtu citādāks" - malacis, zin, kas jāsaka......
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.