Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Viedoklis: Čempionu līgu neesam pelnījuši

Viedoklis: Čempionu līgu neesam pelnījuši
"Ventspils" fani pret "BATE"
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Vakardien UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēļu kārtā Latvijas čempione "Ventspils" cieta pamatīgu fiasko, ar 0:3 piekāpjoties "Zurich". Sapnis par Čempionu līgu acīmredzot jāatliek uz nākamo gadu, bet spēles gaitā sevi ne no tās labākās puses parādīja arī vietējā publika.

Vakardienas spēle pret Šveices čempioni "Zurich" tika gaidīta ar patīkamu satraukumu un cerībām uz brīnumu, proti, pozitīvu iznākumu. Izlozē veiksme uzsmaidīja ventspilniekiem, tomēr mēs šo dāvanu nepratām izmantot. Vārtu gūšanas izdevību bija pietiekami daudz, taču - neiesit tu, iesit tev. Pie rezultāta 0:1 vairākas labas iespējas neizmantoja kurzemnieku futbolisti, tad sekoja ielaisti vārti. Spēles izskaņā vēl vieni, un tika izkārts baltais karogs.

Jā, "Zurich" ventspilniekus apspēlēja visos spēles komponentos. Daudzi teiks, ka varbūt vienkārši nepaveicās. Cik bieži dzirdēts sauklis pēc līdzīgām spēlēm ar klasi spēcīgāku pretinieku. Tomēr labas komandas no vājākām atšķir tieši tas, ka tā savas izdevības izmanto labāk. Nekas. Zaudējums paliek zaudējums, bet no šādām spēlēm mācās. Un tieši saspringtu un pietiekami augsta līmeņa spēļu pietrūkst Latvijas čempioniem.

Taču ne par to šoreiz ir stāsts. Komanda cīnījās kā prata, par to, protams, liels paldies. Taču manī lielu sašutumu radīja aina stadionā gan pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem, gan, jo īpaši, pēc trešajiem. Zaudējuši cerību uz pozitīvu iznākumu mačā, liela daļa skatītāju vienkārši cēlās kājās un devās uz tuvāko izeju. Nevēlos neko teikt par spēles kvalitāti, jo brāķa bija pietiekami daudz, ne arī par spēles organizāciju. Tomēr spēlētāji laukumā atdeva visus savus spēkus un šādu publikas rīcību nebija pelnījuši.

Vēlos izteikt pateicību "Ventspils" faniem, kas bija atbraukuši diezgan kuplā skaitā un sagādāja komandai diezgan labu atbalstu (tiesa, krievu valodā...), tomēr pārējā daļa stadiona parādīja savu viedokli par spēli ar došanos uz mājām vai kādu no Vecrīgas bāriem. Skatītājus arī var saprast. Uz maču tika nākts ar cerībām, taču tās diezgan ātri tika sagrautas. Tomēr tā rīkoties nevar. Manuprāt, tā vienkārši ir cūcība. Tukšāks palika pat "H sektors", kurā atradās "Ventspils" fanu pulks...Man jums ir jautājums - vai mēs fanojam un atbalstām komandu tikai tad, kad uzvaram?

Daudzi rakstu komentāros pēc mača steidz atgādināt, cik vājš ir mūsu futbola līmenis. Tomēr pie tā vainīgi esam arī mēs, futbola cienītāji. Protams, Virslīgas klubu darbs ar skatītāju atvilināšanu uz mačiem ir zem katras kritikas, tomēr ir radies iespaids, ka mēs vienkārši esam izlutināti. Šķiet, uz spēlēm kāds dosies tikai tad, kad komandām būs miljonu budžets un spēles līmenis kā Anglijas Premjerlīgā vai Spānijas "La Liga". Lielākā daļa labprātāk paliek mājās un noskatās kādu Eiropas "Top" čempionātu spēli. Aizbildināties ar garlaicīgajām un nekvalitatīvajām spēlēm arī nevar. Ņemsim par piemēru Kipru. Šajā nelielajā salā dzīvo aptuveni tikpat cilvēku cik Rīgā. Arī futbola čempionāta līmenis īpaši neatšķiras no Virslīgas. Tomēr tur cilvēki dodas uz spēlēm un krīt un ceļas par savu mīļāko klubu. Par atmosfēru mačā vispār nerunāsim...Bet tieši atmosfēra liek izskatīties pievilcīgai pat ne augsta līmeņa spēlei.

Ar to es vēlējos pateikt, ka drīzāk nevis "Ventspils" pēc sava līmeņa un spēlētprasmes nav pelnījusi Čempionu līgu, bet gan mēs - futbola cienītāji un līdzjutēji. Kad iemācīsimies mīlēt un cienīt to, kas mums ir, tad varbūt Dievs dos arī ko vairāk. Arī vakardien nekāda traģēdija nav notikusi. Čempionu līgā, visticamāk, neiekļūsim, tomēr Eiropas līgas grupu turnīrs mums ir garantēts.

Kipras kluba "Omonia" fani


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-20 17:08, pirms 15 gadiem
piekrītu, ka paši varbūt neesam pelnījuši to CL, bet es tiešām labāk palieku mājās un skatos kvalitatīvu futbolu, nekā ceru sagaidīt 2 precīzas piespēles pēc kārtas. taču jā, pamest tribēnes kad puiši cīnās cik var gan nav smuki.
, 2009-08-20 17:11, pirms 15 gadiem
Skaidrs,ka neesam pelnijusi,ar tadu speli vel bus japacensas nekrist kaunaa eiropas liigaa.
Slēpts komentārs: Ribeiro
, 2009-08-20 17:15, pirms 15 gadiem
dazreiz gribas pasmieties ka latviesus uzskata par labakajiem lidzjutejiem(runaju par plasam tautas masam)
, 2009-08-20 17:15, pirms 15 gadiem
Jā bet Latvijā ir tik daudz sporta veidu ka fani nav vienoti.Salīzināji ar Kipru kur hokejs,basketbols nav tādā līmenī kā mums.Redz Barons vai ASK fans neies kaut kādu Ventspils futbolu skatīties.
, 2009-08-20 17:16, pirms 15 gadiem
Kamēr nebūs lielas investīcijas no valstu puses , Latvijā augstas klases futbola nebūs.
Ja nojauks Skonto stadionu , kā ieplānoja Indreksons , tad lielam futbolam var likt mieru.
, 2009-08-20 17:17, pirms 15 gadiem
armands8888 rakstīja: dazreiz gribas pasmieties ka latviesus uzskata par labakajiem lidzjutejiem(runaju par plasam tautas masam)
es gan precizēšu, ka uzskata latviešus. negribu celt augšā nacionālos jautājums, taču uz futbolu vairāk iet krievu tautībs līdzjutēji.
, 2009-08-20 17:17, pirms 15 gadiem
Skatītāji tribīnes sāka atstāt tikai tad, kad laukumā ap 75o minūti jau noritēja tāds paviegls Zurich treniņš ar uzsitieniem uz vārtiem. Tajā brīdī, kad no Ventspils futbola vairs nebija ne smakas. Ja futbolisti necīnās līdz galam, tad ko tur skatītājiem vēl darīt. Es paliku līdz beigām, bet varbūt vajadzēja aiziet, jo viss iespaids par spēli un līmeni tika sagrauts tieši pēdējās 15 minūtēs.
, 2009-08-20 17:19, pirms 15 gadiem
Par Kipru - nezinu sīkumos tās vēsturi (lai piedod zinātāji), bet laikam tā bija tā vieta kura strikti sadalīta starp grieķiem un turkiem. Tīri teorētiski edomajamies, ka tomēr var notikt abu šo tautu brīva pārvietošanās un talāk Eirokausos ir ticis turku daļas klubs. Vai kiprieši apmeklēs spēli, kurā pieskaņojoties kluba īstajiem faniem būtu jākliedz turku valodā?
, 2009-08-20 17:19, pirms 15 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Skatītāji tribīnes sāka atstāt tikai tad, kad laukumā ap 75o minūti jau noritēja tāds paviegls Zurich treniņš ar uzsitieniem uz vārtiem. Tajā brīdī, kad no Ventspils futbola vairs nebija ne smakas. Ja futbolisti necīnās līdz galam, tad ko tur skatītājiem vēl darīt. Es paliku līdz beigām, bet varbūt vajadzēja aiziet, jo viss iespaids par spēli un līmeni tika sagrauts tieši pēdējās 15 minūtēs.
Skatītāji (daudz mazāk nekā pēc trešajiem, bet tomēr) atstāja tribīnes arī pēc otrajiem vārtiem.
, 2009-08-20 17:20, pirms 15 gadiem
Un kā autors var salīdzināt Kipru un Latviju ? Kiprā pirmkārt ir lielākas algas un nav tādas birokrātijas no valdības puses , esmu tur bijis vairākas reizes un tur cilvēki pat krīzes laikā būvējas un paplašinās.
, 2009-08-20 17:22, pirms 15 gadiem
kipru un Latviju salīdzināt tomēr nav korekti - viņiem tur ir tikai futbols, toties mums te ir augsta līmeņa hokejs, plus arī tīri neslikts basketbols, tapēc jau cilvēki nefano tā par tiem futbola klubiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-20 17:25, pirms 15 gadiem
kas tas pa futbolu ja pat alu nevar dabūt nerunājot par visu pārējo, organizācija spēles zem katras kritikas
, 2009-08-20 17:26, pirms 15 gadiem
es protams iešu uz UEFA Eiropas līgas spēlēm, kas būs mājās, bet ja viņi tā turpinās spēlēt, tad man pat iet negribas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-20 17:27, pirms 15 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Skatītāji (daudz mazāk nekā pēc trešajiem, bet tomēr) atstāja tribīnes arī pēc otrajiem vārtiem.
Kaa sava veida pretstatu var mineet, ka dazji skatiitaji stadionaa iekljuva tikai peec pirmajiem vaartiem.
Ak jaa, H sektoraa laikam bija leetaas biletiites. H-aļavu jau nevar laist garām!
Pret "aizgājējiem" vislabako līdzekli, cīņu līdz beigām, nodemonstŗeja hokejisti spēlē pret Baltkrieviju.
, 2009-08-20 17:30, pirms 15 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Skatītāji (daudz mazāk nekā pēc trešajiem, bet tomēr) atstāja tribīnes arī pēc otrajiem vārtiem.
skatītāji pameta tribīnes, jo komanda neko nevarēja izdarīt. padomā, vai visi nāca skatīties kā mūsējie dod neprecīzas piespēles, nerealizē 100% iespējas, un kā Pavlovs lažojas? palika tikai tādi, kuri bija spējīgi skatīties līdz galam ( es tajā skaitā ), kā Ventspils kapitulē.
, 2009-08-20 17:39, pirms 15 gadiem
armands8888 rakstīja: dazreiz gribas pasmieties ka latviesus uzskata par labakajiem lidzjutejiem(runaju par plasam tautas masam)
Tā saka par hokeju, kur mūsu fanu tiešām arī ir daudz!
, 2009-08-20 17:42, pirms 15 gadiem
Es nekad no futbola vai basketbola neeju prom ātrāk un nekādā gadījumā - uzvar vai zaudē. Tā tomer ir tāda necieņa pret sportistiem manuprāt.
, 2009-08-20 17:43, pirms 15 gadiem
Mean Machine 24 rakstīja: skatītāji pameta tribīnes, jo komanda neko nevarēja izdarīt. padomā, vai visi nāca skatīties kā mūsējie dod neprecīzas piespēles, nerealizē 100% iespējas, un kā Pavlovs lažojas? palika tikai tādi, kuri bija spējīgi skatīties līdz galam ( es tajā skaitā ), kā Ventspils kapitulē.
..nu tur jau tā lieta, ka 90% aizgāja uz spēli paskatīties nevis just līdz un atbalstīt savējos.. Ir atšķirība.. Pats šo spēli vēroju pa TV, bet sporta pasākumus apmeklēju bieži un nekad neesmu aizgājis pirms beigām, savējie ir jāatbalsta, tad arī būs lielāks cīņaspars.. Futbolistiem jau ar sajūtas nav diez ko patīkamas pie 0:3, un ja nav kas atbalsta un uzmundrina, tad kāda tur motivācija..
Visumā piekrītu autoram arī par to, ka esam izlepuši, turklāt uz visu skatamies ar rozā brillēm, pēc mazākajiem panākumiem krītam eiforijā un domājam, ka nupat kalnus gāzīs, bet kad likumsakarīgi tas nenotiek tad vienīgais ko mākam - apd..st savējos...
, 2009-08-20 17:45, pirms 15 gadiem
smailiite rakstīja: ..nu tur jau tā lieta, ka 90% aizgāja uz spēli paskatīties nevis just līdz un atbalstīt savējos.. Ir atšķirība.. Pats šo spēli vēroju pa TV, bet sporta pasākumus apmeklēju bieži un nekad neesmu aizgājis pirms beigām, savējie ir jāatbalsta, tad arī būs lielāks cīņaspars.. Futbolistiem jau ar sajūtas nav diez ko patīkamas pie 0:3, un ja nav kas atbalsta un uzmundrina, tad kāda tur motivācija..
Visumā piekrītu autoram arī par to, ka esam izlepuši, turklāt uz visu skatamies ar rozā brillēm, pēc mazākajiem panākumiem krītam eiforijā un domājam, ka nupat kalnus gāzīs, bet kad likumsakarīgi tas nenotiek tad vienīgais ko mākam - apd..st savējos...
FCZ bija labāk, ka viņus kārtīgi atblastīja. mums tur kautkāds bariņš, kautko krieviski murmulē. protams ir labi, ka tā, bet FCZ fani bija vienā sektorā, bet bija skaļāki par visu stadionu
, 2009-08-20 17:46, pirms 15 gadiem
Nedomāju, ka uzreiz vajag tik uzbrūkoši - vakar tiešām fani bija centušies un atbraukuši diezgan kuplā skaitā un vēl ar atribūtiku. Paldies viņiem par to. Lai arī tā krievu valoda... Bet to jau varam pavērot ne tikai līdzjutējos, bet arī LV komandu sastāvos - lielākā daļa spēlētāju, lai arī ar Latvijas pilsonību, ir ar krieviskiem uzvārdiem un ne visi prot runāt valsts valodā. Žēl, jo valstij, kurā tu dzīvo jāizrāda arī kāda cieņa! Bet nu labi, ka vispār skatītāji bija. Nepiekrītu par to TOP spēļu skatīšanos, jo katrs izvēlas pats, ko grib un negrib darīt. Es arī labāk mājās skatos MU spēles nevis eju skatīties kā Blāzma spēlē ar Daugavu! Piekrītu par to atbalstīšanu, kad komanda uzvar. Tas nav pareizi. Piemēram, MU zaudēja Burnley, bet tikai tāpēc es tagad nefanoju par Pooli, kuri vakar vinnēja Stoke!
, 2009-08-20 17:51, pirms 15 gadiem
vinjiem tur nav ko mekleet,lai no saakuma pieraada sewi europe legue,un tad murgo kautko par chealse, man utd un real
P.S.(zaudeet ar1-9 nav nekaada maaksla)
, 2009-08-20 17:53, pirms 15 gadiem
Cienījamais autor!
Ļoti bieži apmeklēju futbola spēles, skatos Anglijas PL, ČL un pieskaitu pie spēles pazinējiem. Un ja Tu saki ka tā ir cūcība, tad ka nosaukt spēles Everton-Arsenal līdzjutēju gajienu, kad līdz spēles beigām tur bija mazāk līdzjutēju kā jūsu nosauktajā spēlē??? Pie tam Everton ir augšgala komanda. Tas ir izskaidrojams ar vienu - KOMANDA NECĪNĪJĀS. Visi stāvēja jau pirmā puslaika beigās(šis gan par vienu, gan otru situāciju). Neskaitot dažas izdevības. Aizsargu un vārtusarga spēle bija drausmīgaka kā 1.līgā LČ. Man bija KAUNS!!! Tāpēc arī es piecēlos un aizgāju. Un lai piedod Ventspilnieki, ja Cigirlass un Ndeki šādi spēlētu mana komandā-es atlaistu momentāli un maksātu viņa naudu kādam LV spēlētajam.
Plus gribu teikt, ka TĀDAS rinda pie ieejas sektoros var tikai LV veidoties, ka atsit vēlmi skatīties futbolu rindā vien stāvot.
Es esmu runājis.
, 2009-08-20 17:56, pirms 15 gadiem
Mean Machine 24 rakstīja: FCZ fani bija vienā sektorā, bet bija skaļāki par visu stadionu
FCZ fani bija divos sektoros - sev iedalīttajos kaut kādos tur U, V un vēl divās rindās aiz mūsējiem skatītāiem D sektorā. Ja tāda sasaukšanās būtu no mūsējiem kāda bija ap 85 minūti, tad priecātos. Bet vispār dēļ tās sasaukšanās D sektoru arī pamanīju, līdz tam nothing special no viņiem.
, 2009-08-20 18:02, pirms 15 gadiem
nu traģedija nav notikusi...un ta tam varbuut bija arii janotiek....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-20 18:13, pirms 15 gadiem
Lielā mērā es piekrītu šai problēmai kopumā, bet par šo konkrēto maču runājot - ir atbalstītāji un ir tādi, kuri vienkārši aiziet paskatīties. Nu lūk - FK Ventspils [atšķirībā no BK Ventspils!] nav daudz fanu Rīgā un tur arī visa problēma, šoreiz. Bet kopumā - mēs paši esam vainīgi par to futbola līmeni, kāds Latvijā ir - kamēr skatītāji kuplā skaitā neies skatīties Virslīgas spēles, tikmēr nekas arī nebūs. Bet, iespējams, nekad futbols Latvijā nebūs populārs vien aiz tā iemesla, ka tas Latvijā ir krievu sporta veids. Ko tur liegties - man tas riebjas. Man riebjas, ka atbrauc tāds Pols Ešvorts un iemācās runāt krieviski, tāpēc, ka tā ir futbola valoda. Man riebjas iet uz stadionu un justies, kā olimpiskajā ciematā. Un neskatoties uz šo riebšanos - es tomēr puslīdz cītīgi apmeklēju Virslīgas spēles, jo es saprotu, ka ja mēs - latvieši paši neiesim uz spēlēm, tad arī situācija paliks tāda, kāda tā ir. To, ka Latvijā mīl futbolu var redzēt Latvijas izlases mačos, klubu līmenī diemžēl ir vērojama pretēja aina. Tiesa pēdējos gados ir redzami uzlabojumi, bet šie uzlabojumi ir krievu valodā. Bet to, ka mēs dažreiz nenovērtējam to, kas mums šeit uz vietas ir - tā daļēji ir.
, 2009-08-20 18:13, pirms 15 gadiem
latvija katram klubam, iznjemot dinamo, ir tikai kaadi 500 fani, paareejie ir teeaatra skatiitaaji, kas iet uz izraadi, un lai nebuutu jaastaav garaa rindaa pie izejas, pamet izraadi paaris minuutes pirms taas beigaam, pie tam veel vairaak, ja beigas ir skumjas.
, 2009-08-20 18:14, pirms 15 gadiem
Un par tiem, kuri aizgāja prom pirms spēles beigām ... es negribu lamāties tāpēc neko neteikšu, bet tā ir pretīga rīcība.
, 2009-08-20 18:15, pirms 15 gadiem
Dāvis Kalniņš rakstīja: latvija katram klubam, iznjemot dinamo, ir tikai kaadi 500 fani, paareejie ir teeaatra skatiitaaji, kas iet uz izraadi, un lai nebuutu jaastaav garaa rindaa pie izejas, pamet izraadi paaris minuutes pirms taas beigaam, pie tam veel vairaak, ja beigas ir skumjas.
Labi, ja 500!!! Basketbola klubiem ir vairāk.
, 2009-08-20 18:20, pirms 15 gadiem
Cerams, ka driiz arii muusu fanus radiis par piemeeru kam liidzinaaties...
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.