Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Vukičevičs par dueli pret "Bordeaux": "Futbolā ne vienmēr uzvar favorīts"

Rolands Eliņš

Vukičevičs par dueli pret "Bordeaux": "Futbolā ne vienmēr uzvar favorīts"
Dejans Vukičevičs
Foto: FK Ventspils

Futbola kluba „Ventspils” galvenais treneris Dejans Vukičevičs pēc neizšķirta Albānijā Eiropas līgas spēlē, kas deva iespēju iekļūt nākamajā kārtā, intervijā kluba mājaslapā piedāvā savu analīzi par aizvadīto maču un viedokli par nākamo pretinieci – Francijas „Bordeaux”.

„Domāju, visi brīnišķīgi saprata, ka pāra "Ventspils" - "Luftetari" uzvarētājs noskaidrojās jau pēc pirmās spēles Ventspilī,” savu pēcspēles uzrunu vaļsirdīgi sāka „Ventspils” treneris. „Mēs to arī, protams, sapratām, un darījām visu iespējamo, lai futbolisti neatslābinātos un mačam Albānijā pieietu labā noskaņojumā. Ar to tikām galā, kaut arī spēles gaitā ne viss mums izdevās, ielaidām vārtus, bet kad izlīdzinājām rezultātu, un pēc tam izvirzījāmies vadībā, kļuva jau pavisam acīmredzami, ka "Ventspils" iziet nākamajā kārtā. Tādēļ otrajā puslaikā spēle bija atklāta, ko mīl līdzjutēji. Bet man kā reiz nepatīk tāda.”

„Spēles disciplīnas mums brīžiem pietrūka, pieļāvām kļūdas,” treneris atrada pāris negatīvās nianses atbildes spēlē. „Tomēr svarīgi, ka zaudējot, vienalga domājām tikai par to, kā iesist, kā izveidot asus momentus, pie tam pat tad, kad nokļuvām mazākumā Kokina traumas dēļ. Tas kā reiz, protams, ļoti nepatīkami, novēlu Kasparam ātru izveseļošanos. Priecājos, ka mums bija iespēja dot Eiropas Līgā spēlēt jaunajiem spēlētājiem: gan Kokins, gan Tālbergs guva svarīgu pieredzi - mēs daudz strādājam ar jaunajiem futbolistiem, viņi iziet laukumā, sitas par vietu sastāvā, progresē, un tas ir ļoti labi. Gribu pateikties līdzjutējiem, kuri atbalstīja komandu stadionā. Viņu bija vien trīs, bet viņi bija vienkārši lieliski, mēs visu spēli viņus dzirdējām, tas ļoti palīdzēja komandai. Trīs mūsu fani pārdziedāja visus visus vietējos līdzjutējus - tas bija vareni!”

„Tagad "Ventspili" gaida divi mači ar "Bordeaux". Tie ir lieli futbola svētki klubam, pilsētai, visiem līdzjutējiem. Tiksimies ar komandu, kura pārstāv valsti, kas tikko kļuva par pasaules čempioni,” norādīja Vukičevičs. „Tas ir milzīgs notikums visiem, ļoti ceru, ka stadions Ventspilī būs pilns. Protams, zinām, ka nāksies grūti - zinām, ar ko spēlējam. Cienam "Bordeaux", bet pilnīgi negrasāmies baidīties. Rūpīgi izanalizēsim "Bordeaux", izzināsim, ļoti nopietni gatavosimies. Mēs noteikti sitīsimies! Futbolā ne vienmēr uzvar favorīts, mēs ticēsim panākumam un izdarīsim maksimumu - par to esmu pārliecināts. Sportā vispār nedrīkst pieļaut domu, ka zaudēsi jau pirms mača - "Ventspilī" kas tāds nav un nevar būt. Mums ir līmenis, mums ir meistarība un kvalitāte, un mēs obligāti izdarīsim visu, lai to nodemonstrētu 26. jūlijā. Svarīgi būt vienotai komandai, nedomāt par individuāliem momentiem, necensties parādīt sevi vienatnē: tikai kopā mēs varam gūt panākumu. Nu bet kā viss sanāks - to parādīs tikai spēle.”

„Skaidrs, ka mačs ar "Bordeaux" jau tagad tiek gaidīts ar lielu interesi, bet man pati galvenā un svarīgākā spēle - nākamā. Un tas ir mačs ar "Valmiera Glass ViA". Jau teicu, ka mums ir ļoti smags grafiks, spēles nāk cita pēc citas, tādēļ svētdien pavisam nebūs vienkārši. Jā, mēs atdevām spēlē Eiropas Līgā daudz emociju, psiholoģiski grūti pārkārtoties, bet mums tas jāizdara. "Ventspilij" nav tiesību uz klupienu čempionātā, mūs, protams, apmierinās tikai uzvara, un tagad mēs jau nopietni gatavojamies šim mačam. Bet par "Bordeaux" domāsim mazlietiņ vēlāk...” apgalvoja „Ventspils” treneris.

Izmantotie resursi:
FK Ventspils

  +2 [+] [-]

, 2018-07-20 21:01, pirms 6 gadiem
Tāda kalibra komandas Latvijā bieži neredzam. Lai veicas!

  +3 [+] [-]

, 2018-07-20 21:59, pirms 6 gadiem
Sportā visādi mēdz notikt, taču manuprāt šis ir tas gadījums, kad favorīts izrādīsies pārāks.

Lai vai kā, paldies FKV un izlozei, ka būs iespēja pavērot LV klubu pret TOP-5 līgas pārstāvi.

  +4 [+] [-]

, 2018-07-20 22:37, pirms 6 gadiem
Nez vai tos fanus vajag aicināt uz FKV stadionu. Kaut kā tomēr šķiet, ka līdz Skonto vien būs jādodas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-07-21 02:26, pirms 6 gadiem
Stadionam jābūt pilnam - kad vēl būs tāda iespēja pavērot vienu no Francijas Ligue 1 labākajām komandām klātienē un novērtēt, kā izskatāmies uz tā līmeņa fona. Kādam spēlētājam tā var kļūt par iespēju sevi pierādīt uz Eiropas skatuves un aizķerties aģentu blociņos.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-21 07:45, pirms 6 gadiem
Interesanti tas,ka līdz šim neviena Latvijas komanda oficiālos Eiromačos ar Francijas komandām nebija spēkojošies.Ar pārējām futbola lielvalstu klubiem Latvijas klubi bija spēlējuši.Ventspilī gan tāda mēroga klubi nav spēlējuši ,jo nekad agrāk otrajā kvalifikācijas kārtā viņu nebija.Interesanti būs pavērot,ja spēle notiks Ventspilī,vai stadions būs pārpildīts?

     [+] [-]

, 2018-07-21 08:49, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Interesanti tas,ka līdz šim neviena Latvijas komanda oficiālos Eiromačos ar Francijas komandām nebija spēkojošies.Ar pārējām futbola lielvalstu klubiem Latvijas klubi bija spēlējuši.Ventspilī gan tāda mēroga klubi nav spēlējuši ,jo nekad agrāk otrajā kvalifikācijas kārtā viņu nebija.Interesanti būs pavērot,ja spēle notiks Ventspilī,vai stadions būs pārpildīts?
Pret albāņiem bija diezgan piepildīts stadions, ne?

  -1 [+] [-]

, 2018-07-21 11:26, pirms 6 gadiem
Nu cerams,ka šoreiz nesarunās spēli vismaz,jo Bordo diezvai ir izdevīgi tik zemu nolaisties!Bet nu reāli jau diezvai daudz izredžu ir Ventspilij,jau daudzus gadus mūsu klubi labi ja pārvar pirmo kārtu,tas tikai parāda virslīgas līmeni..

  +2 [+] [-]

, 2018-07-21 13:06, pirms 6 gadiem
ervins_rudzitis_3609190 rakstīja: Nu cerams,ka šoreiz nesarunās spēli vismaz,jo Bordo diezvai ir izdevīgi tik zemu nolaisties!Bet nu reāli jau diezvai daudz izredžu ir Ventspilij,jau daudzus gadus mūsu klubi labi ja pārvar pirmo kārtu,tas tikai parāda virslīgas līmeni..
Pirmkārt, vai tev ir kāds pierādījums par to, ka FKV spēli pret albāņiem būtu sarunājuši? Drīzāk paši albāņi, saprotot, ka tāpat neatspēlēsies no 0-5, uzlika uz niču, lai gūtu labumu.

Otrkārt, te nav nekāda sakara ar Virslīgas līmeni. Spēlēsim pret vienu no Top 5 līgas labākajām komandām. Kādi vēl tur jautājumi?

  +1 [+] [-]

, 2018-07-21 14:38, pirms 6 gadiem
Latvijas futbola klubam tas ir tiešām liels notikums un kā SC rakstā minēja - ''futbola svētki''. Atceros vēl pirms pāris gadiem Bordeaux bija top3 Francijas līga 1. Un tagad šāda komanda dosies uz Latviju. Tas ir kaut kas vienreizējs, ar nepacietību gaidu.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-21 16:02, pirms 6 gadiem
Pašapziņa liela
Kā tur būs, bet fakts, ka pēc ilgāka laika uz Latviju brauc Top5 valstu klubs, izcili