Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Uz Latviju brauks Bulgārijas titulētākais klubs, 2. kārtā iespēja atvest Leipcigu un Bordo

Uz Latviju brauks Bulgārijas titulētākais klubs, 2. kārtā iespēja atvest Leipcigu un Bordo
Darko Lemajičs
Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

UEFA mītnē Nionā notikusi Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas izloze. "Ventspils" kā izsētā spēlēs pret Albānijas "Luftetari", bet "Liepāja" un "Riga", kuras bija starp neizsētajām, pretī tika attiecīgi Zviedrijas "Hacken" un Bulgārijas CSKA.

Pirms izlozes 1. kvalifikācijas kārtas dalībnieces tika sadalītas deviņās mazākās grupiņās – septiņās pa desmit komandām un divās pa divpadsmit. Attiecīgi izlozes pirmajā daļā tika sadalīti pāri pirmajās septiņās grupās, un pirms "Ventspils" četrinieka izvilkšanas starp iespējamajām pretiniecēm bija palikušas tikai divas – "Luftetari" un Ziemeļīrijas "Cliftonville". Izloze lēma, ka dzeltenzilajiem būs jādodas uz Albāniju, pret kuras klubiem Latvijas vienības vēl Eirokausos nav spēlējušas. "Luftetari" ir Eirokausu debitante un iepriekšējā sezonā ar 59 punktiem 36 spēlēs izcīnīja Albānijas bronzu, atpaliekot no "Skenderbeu" (72 punkti), kas Eiropā tikusi pie desmit gadu diskvalifikācijas, un "Kukesi" (63).

Divi iespējamie pretinieki bija palikuši arī Latvijas bronzas medaļniecei "Riga", kurai izloze starp Bratislavas "Slovan" un Sofijas CSKA atvēlēja otro. CSKA ar 31 čempiona titulu ir titulētākais klubs Bulgārijā, tiesa, pēdējais zelts iegūts 2008. gadā un daudzi fani pašreizējo klubu vairs neuzskata par īsto CSKA, jo tas pēc milzīgām finansiālām problēmām un izmešanas uz trešo līgu vēlāk apvienojās ar "Litex", lai tiktu pie augstākās līgas licences. Šajā sezonā CSKA ar 81 punktu 36 mačos kļuva par Bulgārijas vicečempionu, par septiņiem punktiem atpaliekot no "Ludogorets". 2016. gadā CSKA kausu izcīnīja, vēl būdama trešajā divīzijā. Ja ventspilniekiem pirmā spēle būs mājās, tad "Riga" šajā ziņā izloze bija labvēlīgāka, jo vispirms būs jādodas uz Sofiju. CSKA rindas savulaik ir pārstāvējuši Viktors Morozs un Maksims Uvarenko.

Visbeidzot, "Liepāja" izvairījās no naudīgā Dānijas "Kobenhavn" un pretī saņēma Zviedrijas "Hacken". Iepriekšējā sezonā "Hacken" ar 52 punktiem 30 spēlēs izcīnīja ceturto vietu, bet šosezon ar 15 punktiem 11 mačos ieņem astoto pozīciju. Pirmā spēle paredzēta Liepājā. Nākamnedēļ sāksies Eiropas līgas priekšsacīkšu kārta, bet 1. kvalifikācijas kārta notiks 12. un 19. jūlijā.

Vēlāk ar 45 minūšu kavēšanos notika arī iespējamo pāru izloze Eiropas līgas 2. kvalifikācijas kārtā. Ja "Ventspils" pārvarēs albāņu barjeru, pretī nāks Francijas "Bordeaux", savukārt "Liepāja", pieveicot zviedrus, ciemosies pie Vācijas "Leipzig". Rīdziniekiem uzvaras gadījumā pretī ielozēta Austrijas "Admira".


, 2018-06-20 13:36, pirms 6 gadiem
Izskatās, ka Eirokausos šogad žopa – vienīgi FK Ventspils var pacīnīties par otro kārtu, bet albāņi arī nav nekāda dāvana.
, 2018-06-20 13:41, pirms 6 gadiem
Šajā sezonā CSKA ar 81 punktu 36 mačos kļuva par Bulgārijas čempionu, par septiņiem punktiem atpaliekot no "Ludogorets".
, 2018-06-20 13:45, pirms 6 gadiem
Latvijas klubiem paveicies.Pēc 1.kārtas būs brīvi, un varēs koncentrēties valsts čempionātam.
, 2018-06-20 13:47, pirms 6 gadiem
roberts-LVA rakstīja: Šajā sezonā CSKA ar 81 punktu 36 mačos kļuva par Bulgārijas čempionu, par septiņiem punktiem atpaliekot no "Ludogorets".
Laba pērle
, 2018-06-20 13:49, pirms 6 gadiem
Jo stiprāks pretinieks, jo labāk! Nebūs pēc tam jāklausās visādas muļķīgas atrunas kā pirms gada
, 2018-06-20 13:59, pirms 6 gadiem
Laba izloze!
, 2018-06-20 14:05, pirms 6 gadiem
Galvenais, lai spēles ir redzamas TV. Nu vismaz mājas spēles. Izloze, kā izloze, ko ielozēja ar to jāspēlē.
, 2018-06-20 14:09, pirms 6 gadiem
Nez, kas vadīs FC Riga? Koņevs? Liekas ar Koņevu CSKA neuzvarēsim. Sastāvs FC Rigai labs. Vienmēr var spēlēt no 0-0 uz uzvaru.
, 2018-06-20 14:09, pirms 6 gadiem
Liepājai jau arī nav tik traki, 20% izredzu ir!
, 2018-06-20 14:37, pirms 6 gadiem
WKS, 13:36, pirms stundas, ignorēt, atbildēt
Izskatās, ka Eirokausos šogad žopa – vienīgi FK Ventspils var pacīnīties par otro kārtu, bet albāņi arī nav nekāda dāvana.

Man arī diez ko nepatīk Albānijas variants un it sevišķi,ja atbildes spēle viesos.Un vēl izsētā komanda
, 2018-06-20 14:39, pirms 6 gadiem
Pērn Trakai izsita Norčepingu kvalifikācijas otrajā kārtā,kāpēc tad pret Hacken Liepājai būtu tik maz izredžu?
, 2018-06-20 15:24, pirms 6 gadiem
strops rakstīja: Latvijas klubiem paveicies.Pēc 1.kārtas būs brīvi, un varēs koncentrēties valsts čempionātam.
Pag, ja "Spartaks" piekāpjas "Crvena Zvezda", tad nokļūst Eiropas līgas 2.kvalifikācijas kārtā, kur tiekas ar pāra " La Fiorita (SMR) / Lincoln Red Imps (GIB)" zaudētāju. (http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=2019/draws/round=2000987/?iv=true) Pretinieki tādi, ka "Spartaks" reāli var tikt līdz Eiropas līgas 3.kvalifikācijas kārtai. Jebkurā gadījumā, ar Čempionu līgu "Spartakam" šogad viss nenoslēdzas.
, 2018-06-20 17:20, pirms 6 gadiem
WKS rakstīja: Izskatās, ka Eirokausos šogad žopa – vienīgi FK Ventspils var pacīnīties par otro kārtu, bet albāņi arī nav nekāda dāvana.
Katru gadu jau ir žopa
, 2018-06-20 17:24, pirms 6 gadiem
FKV pilnīgi ņemams pretinieks. Cerams, ka pirms spēlēm būs kāds solīds papildinājums vietējā spēlētāja izsaktā. Varbūt Kamešs, kurš nule pametis Krasnojarskas Yenisey?

Arī Liepājai, ņemot vērā to, ka pretī varēja nākt Kobenhavn, izloze visai veiksmīga. Būs grūti, bet iespēja tikt tālāk ir.

Attiecībā uz Riga un Spartaku, tur jau tiešām būs pārsteigums, ja izdosies sasniegt nākamo kārtu. Pretiniekos ļoti spēcīgi klubi ar vēsturi un tradīcijām.
, 2018-06-20 17:26, pirms 6 gadiem
Rīgai Bratislavas Slovan iespējams būtu bijis labāks variants. Vēl nesen Jelgava mājās slovākus samasēja ar 3-0.

Jebkurā gadījumā jācer, ka arī rīdznieki pastiprināsies un Eirokausos debitēs cienīgi.
, 2018-06-20 17:28, pirms 6 gadiem
AndrisO rakstīja: Pag, ja "Spartaks" piekāpjas "Crvena Zvezda", tad nokļūst Eiropas līgas 2.kvalifikācijas kārtā, kur tiekas ar pāra " La Fiorita (SMR) / Lincoln Red Imps (GIB)" zaudētāju. (http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=2019/draws/round=2000987/?iv=true) Pretinieki tādi, ka "Spartaks" reāli var tikt līdz Eiropas līgas 3.kvalifikācijas kārtai. Jebkurā gadījumā, ar Čempionu līgu "Spartakam" šogad viss nenoslēdzas.
Pret Crvena Zvezda skaidrs, ka izredžu maz, bet nu pēcāk, cīnoties ar Gibraltāra un Sanmarīno klubu pāra zaudētāju būtu jāspēj uzvarēt vairāk nekā komfortabli.
, 2018-06-20 17:44, pirms 6 gadiem
AndrisO rakstīja: Jebkurā gadījumā, ar Čempionu līgu "Spartakam" šogad viss nenoslēdzas.
Trabuki cer, ka jūrmalnieki eirokausos aizvadīs sešas spēles.
https://www.championat.com/football...
, 2018-06-20 17:49, pirms 6 gadiem
Uhh, bet kādas komandas nākošajā kārtā! Bordo un Leipciga
Objektīvi rēķinot, tālāk par otro kārtu EL visreālāk ir tikt Spartakm
, 2018-06-20 18:17, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: FKV pilnīgi ņemams pretinieks. Cerams, ka pirms spēlēm būs kāds solīds papildinājums vietējā spēlētāja izsaktā. Varbūt Kamešs, kurš nule pametis Krasnojarskas Yenisey?

Arī Liepājai, ņemot vērā to, ka pretī varēja nākt Kobenhavn, izloze visai veiksmīga. Būs grūti, bet iespēja tikt tālāk ir.

Attiecībā uz Riga un Spartaku, tur jau tiešām būs pārsteigums, ja izdosies sasniegt nākamo kārtu. Pretiniekos ļoti spēcīgi klubi ar vēsturi un tradīcijām.
Liepājnieku gadījumā slikti ir tas, ka SWE čempis arī iet uz pilnu klapi, un "Hacken" nevarēs sūdzēties par spēļu trūkumu pirms EL.
Šajā ziņā pārējiem LV klubiem tas ir mazs bonus, ka viņu pretinieku čempionātos ir starpsezonu pārtraukums.
, 2018-06-20 20:10, pirms 6 gadiem
Kas atkal par raudāšanu te?
Man šķiet, ka lai ko mums ielozētu - tā uzreiz visi vaimanā pēdējos gados Virslīgas klubi parāda solīdu sniegumu atšķirībā no Igaunijas un Lietuvas klubiem.
Paskatīsimies uz visu nedaudz reāli - Spartakam pretīm ir spēcīgs pretinieks (Red Star Belgrade), bet neteiktu, ka tas būtu stiprāks par jau agrāk Jelgavas pārspēto Bulgārijas Ludogorets, pie tam Spartaks sevi ir labi pierādījis kā sīkstu komandu, lai arī katru gadu viņu sastāva spēks liek par to šaubīties - bet Astana tomēr izspruka pirms gada caur adatas aci pret Spartaku.
Ja mērītu visu pēc papīra tad visvairāk no mūsējiem ir noveicies tieši FK Ventspils - pretī ir klubs, kas nekad nav spēlējis kādā no oficiālajiem Eiropas turnīriem - pie tam Albānijas komandas ir ņemamas, bet ne vājas.
Liepājai ir zviedru BK Hacken - tā ir komanda, kas vēl 16/17 g. sezonā nespēja tikt galā ar Īrijas Cork City - pie tam šobrīd Hacken klubam rezultāti Allsvanskan līgā ir tādi viduvēji (iepriekšējā sezonā tika līdz EL turnīram, bet šogad visticamāk spēlētāju sastāvs ir vājāks).
Nu un tad ir Riga FC kuriem patrāpījies spēcīgākais pretinieks no mūsu klubiem - Sofijas CSKA - lūk, ja Riga FC tiks pāri šai kārtai - tad to jau varēs nedaudz nodēvēt par veiksmi, bet kopumā par Virslīgas augošo līmeni.

Čīkstuļiem es ieteiktu paskatīties kā ir nenoveicies Igaunijas un Lietuvas klubiem

leišu Sūduva dabūja pretīm CL pieredzējušu klubu APOEL - domāju, ka tas ir, kas daudz sliktāt nekā Belgradas Red Star, un Tallinas Flora Izraēlas Hapoel - ne īpaši patīkamāks par serbiem, bet tomēr serbi šķiet mazliet cerīgāki nekā žīdi.

Baltijas klubiem EL turnīrā ir paveicies, bet katrai ir vismaz pa klubam kur izloze nav tā labākā
Novēlu visiem Baltijas klubiem veiksmi, bet visvairāk tieši Virslīgas klubiem.
, 2018-06-20 20:56, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Liepājnieku gadījumā slikti ir tas, ka SWE čempis arī iet uz pilnu klapi, un "Hacken" nevarēs sūdzēties par spēļu trūkumu pirms EL.
Šajā ziņā pārējiem LV klubiem tas ir mazs bonus, ka viņu pretinieku čempionātos ir starpsezonu pārtraukums.
Tavs viedoklis interesē tikai Spirģim centrālkpaos ar štoku pārbaudit zārku nosēdību. Cirvis!!
, 2018-06-20 21:50, pirms 6 gadiem
Ambrē rakstīja: Kas atkal par raudāšanu te?
Man šķiet, ka lai ko mums ielozētu - tā uzreiz visi vaimanā pēdējos gados Virslīgas klubi parāda solīdu sniegumu atšķirībā no Igaunijas un Lietuvas klubiem.
Paskatīsimies uz visu nedaudz reāli - Spartakam pretīm ir spēcīgs pretinieks (Red Star Belgrade), bet neteiktu, ka tas būtu stiprāks par jau agrāk Jelgavas pārspēto Bulgārijas Ludogorets, pie tam Spartaks sevi ir labi pierādījis kā sīkstu komandu, lai arī katru gadu viņu sastāva spēks liek par to šaubīties - bet Astana tomēr izspruka pirms gada caur adatas aci pret Spartaku.
Ja mērītu visu pēc papīra tad visvairāk no mūsējiem ir noveicies tieši FK Ventspils - pretī ir klubs, kas nekad nav spēlējis kādā no oficiālajiem Eiropas turnīriem - pie tam Albānijas komandas ir ņemamas, bet ne vājas.
Liepājai ir zviedru BK Hacken - tā ir komanda, kas vēl 16/17 g. sezonā nespēja tikt galā ar Īrijas Cork City - pie tam šobrīd Hacken klubam rezultāti Allsvanskan līgā ir tādi viduvēji (iepriekšējā sezonā tika līdz EL turnīram, bet šogad visticamāk spēlētāju sastāvs ir vājāks).
Nu un tad ir Riga FC kuriem patrāpījies spēcīgākais pretinieks no mūsu klubiem - Sofijas CSKA - lūk, ja Riga FC tiks pāri šai kārtai - tad to jau varēs nedaudz nodēvēt par veiksmi, bet kopumā par Virslīgas augošo līmeni.

Čīkstuļiem es ieteiktu paskatīties kā ir nenoveicies Igaunijas un Lietuvas klubiem

leišu Sūduva dabūja pretīm CL pieredzējušu klubu APOEL - domāju, ka tas ir, kas daudz sliktāt nekā Belgradas Red Star, un Tallinas Flora Izraēlas Hapoel - ne īpaši patīkamāks par serbiem, bet tomēr serbi šķiet mazliet cerīgāki nekā žīdi.

Baltijas klubiem EL turnīrā ir paveicies, bet katrai ir vismaz pa klubam kur izloze nav tā labākā
Novēlu visiem Baltijas klubiem veiksmi, bet visvairāk tieši Virslīgas klubiem.
Jelgava nav spēlējusi ar Ludogorets, biji domājis Litex?
, 2018-06-21 07:41, pirms 6 gadiem
Ambrē, 2018-06-20 20:10, vakar, ignorēt, atbildēt
Kas atkal par raudāšanu te?
Man šķiet, ka lai ko mums ielozētu - tā uzreiz visi vaimanā pēdējos gados Virslīgas klubi parāda solīdu sniegumu atšķirībā no Igaunijas un Lietuvas klubiem.

Pērn gan labāko sniegumu Eirokausos no Baltijas valstīm rādīja Lietuvas klubi.Kā būs šosezon? Redzēsim.
, 2018-06-21 08:06, pirms 6 gadiem
Paldies 1 par info.Izrādās Spartaks papildinājis sastāvu ar krievu "Messi" ww aif ru sport football nedorosli denis davydov i eshche 7 neudavshihsya russkih messi
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.