Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA soda Dortmundes "Borussia", "Galatasaray" un Ukrainas izlasi

Rolands Eliņš

UEFA soda Dortmundes "Borussia", "Galatasaray" un Ukrainas izlasi
Pirotehnikas uzliesmojumi iztrūcina Dortmundes līdzjutējus
Foto: AP/Scanpix

UEFA Kontroles, Ētikas un Disciplinārā komisija (CEDB) paziņojusi par vairāku futbola klubu izlašu sodīšanu ar dažāda apjoma naudas sodiem un atsevišķi tribīņu sektoru slēgšanu nākamajās mājas spēlēs.

4. novembra Čempionu līgas spēlē starp Dortmundes "Borussia" un Turcijas "Galatasaray" komandām tribīnēs izcēlās visnotaļ nopienas jukas, jo viesu "Galatasaray" līdzjutēji mājinieku atbalstīju rindās iemeta dažādus uzliesmojošus objektus (par cietušajiem gan ziņots netiek), kā arī raidīja pirotehniku laukuma virzienā. Tā rezultātā arī aizdegās "Borussia" stadiona sēdvietas, un UEFA likusi turku klubam 30 dienu laikā sazināties ar "Borussia" un segt zaudējumus.

"Galatasaray" arī nāksies šķirties no 70 tūkstošiem eiro, turklāt tas atzīts par atbildīgu arī par līdzjutēju izskriešanu laukumā. Savukārt "Borussia" soda naudā UEFA rīcībā nodos 32 tūkstošus eiro par spēles organizācijas trūkumiem, līdzjutēju radītām nekārtībām un par priekšmetu izmešanu laukumā.

Nedaudz senāk ČL spēlē Baltkrievijā BATE ar 0:7 piekāpās Doņeckas "Shakhtar". Šajā sagrāvē negatīvi izcēlās ne tikai Latvijas vārtsarga Germana Māliņa pārstāvētā BATE, bet arī tās līdzjutēji, kuri necienīgi sagaidīja pretinieku pieuc vārtu autoru Luizu Adrianu. BATE vadība vēlāk atvainojās par šīs rasisma izpausmēm, taču tas no UEFA soda nav glābis, un baltkrievu klubam nākamajā mājas spēlē vainīgs D1 sektors būs jāslēdz. BATE savu nākamo ČL mājas spēli aizavdīs 25. novembrī pret "Porto".

Tikmēr Ukrainas futbola izlase saņēmusi sodu par sešiem (!) UEFA reglamenta pārkāpumiem, ieskaitot gan līdzjutēju rasisma izpausmes, pirotehnikas izmantošanu tribīnēs un alkohola tirgošanu spēles laikā. Tas viss notika "Euro 2016" atlases mačā pret Maķedoniju (1:0), un kā sods piespriesta daļēja tribīņu slēgšana nākamajā Ukrainas mājas spēlē. Slēgtajiem sektoriem kopā jāpārsniedz 5000 sēdvietu ietilpība, un Ukrainas Futbola federācijai arī soda naudā jāsamaksā 58 tūkstoši eiro.

UEFA arī paziņojusi, ka uzsākta izmeklēšana saistībā ar dūmu un pirotehnikas izmantošanas dēļ pārtraukto Itālijas un Horvātijas spēli (1:1), savukārt cita šajā ziņā plašu ažiotāžu ieguvusi spēle Serbija-Albānija varētu iegūt citu iznākumu, jo abu izlašu federācijas iesniegušas apelāciju. Spēle tika pārtraukta plaša kautiņa un līdzjutēju izskriešanas laukumā dēļ, un UEFA sodīja Albāniju ar tehnisko zaudējumu un Serbiju ar trīs punktu atņemšanu, tādējādi abas padarot par zaudētājām.

Izmantotie resursi:
We care about football – UEFA.org

  -2 [+] [-]

, 2014-11-19 18:49, pirms 9 gadiem
alko tirgošana?!?!!? kad tad mūsu stadionus slēgs?

  +2 [+] [-]

, 2014-11-19 19:10, pirms 9 gadiem
Radzinsh rakstīja: alko tirgošana?!?!!? kad tad mūsu stadionus slēgs?
Uz EURO kvalifikācijas spēlēm netirgo, pats biju pret Īslandi. Visi atnāk jau uzpildījušies, tur tā lieta.

     [+] [-]

, 2014-11-19 19:20, pirms 9 gadiem
UEFA sasēžas pie galda un noskaita prēmijas tiem darbiniekiem, kuri zina no kuriem šīs prēmijas var iekasēt