Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Eiropas līga: "Milan" uzņems AEK, "Arsenal" viesosies Belgradā

Eiropas līga: "Milan" uzņems AEK, "Arsenal" viesosies Belgradā
Foto: SIPA / Scanpix

UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā šodien norisināsies pirmā apļa pēdējās spēles. Londonas "Arsenal" izbraukumā sacentīsies ar tuvāko sekotāju H grupā Belgradas "Red Star", savukārt "Milan" uzņems Atēnu AEK, kas min uz papēžiem D grupā.

Virknē grupu šodien savā starpā spēlēs pirmo divu vietu īpašnieces, līdz ar to pēc šī vakara cīņām vieni var nostiprināt savas līderpozīcijas, otri - uzvaras gadījumā tās pārņemt. Tas attiecas uz A ("Villarreal" - "Slavia"), B (Kijevas "Dynamo" - "Young Boys"), C ("Braga" - "Ludogorets"), D ("Milan" - AEK), H ("Arsenal" - "Red Star") un K ("Nice" - "Lazio") grupām.

"San Siro" stadionā Milānā pie "Milan" viesosies Grieķijas čempionāta vicelīdere AEK, kas nav uzvarējusi jau trijos mačos pēc kārtas (divi neizšķirti, viens zaudējums). Tiesa, arī Milānai nav veicies diez ko spīdoši - pēc uzvaras pār "Rijeka" Eiropas līgā septembra beigās sekojuši divi zaudējumi A sērijā - 0:2 pret "Roma" un 2:3 Milānas derbijā pret "Inter". Eiropā gan itāliešiem veicies labi - uzvarētas visas sešas līdzšinējās spēles (četras no tām divās kvalifikācijas kārtās) un gūti divreiz vairāk vārti nekā iespējusi tuvākā konkurente un šī vakara pretiniece AEK (8 pret 4).

H grupā savukārt šovakar naidīgā atmosfērā savas pozīcijas mēģinās noturēt "Arsenal", kas ciemosies Belgradā pie "Red Star". Nedēļas nogalē pārtrūka "Arsenal" četru uzvaru sērija, Premjerlīgas mačā viesos zaudējot "Watford" (1:2), savukārt "Red Star" uzvarējusi pēdējos divus mačus pēc kārtas un sešus no pēdējiem septiņiem.

""Arsenal" zaudējumi Premjerlīgā mūs nav apmuļķojuši - tā joprojām ir ekselenta komanda. Pat, ja viņi sastāvā veiks liels izmaiņas, tas nenozīmēs, ka viņi mūs nenovērtē. Arsēns Vengers nekad nevienu nenovērtē par zemu," priecīgs par tikšanos ar tāda līmeņa komandu ir "Red Star" galvenais treneris Vladans Milojevičs. "Uzņemsim vienu no pasaules labākajiem klubiem, kas spēlē, manuprāt, Eiropas spēcīgākajā čempionātā. Stadions ir izpārdots, mūsu līdzjutēji jau ir uzvarējuši. Tagad mums jāpaveic tas pats."

Mājās šajā sezonā starptautiskajā arēnā "Sarkanā zvaigzne" vēl nav zaudējusi ne reizi - četras uzvaras un viens neizšķirts.Protams, arī šovakar "Arsenal" tiks uzskatīta par favorīti, taču, ja ir kāda reize, kad Belgradas komandai ir iespēja izcīnīt šādu uzvaru, tad šī varētu būt tā.

Vairākās grupās notiks cīņa par vadību arī neklātienē, bet J grupā "Athletic Bilbao" jāmēģina atgriezties cīņā par pirmajām divām vietām, taču uzdevums nebūs viegls - izbraukumā jāspēlē pret grupas līderi zviedru "Ostersund".

UEFA Eiropas līga. Grupu turnīrs, 3. kārta (19. oktobris)

LaiksGrupaSpēle
18:00A grupaAstana - Maccabi
20:00G grupaLugano - Plzen
20:00G grupaHapoel - Steaua
20:00I grupaMarseille - Vitoria
20:00I grupaKonyaspor - Salzburg
20:00J grupaZorya - Hertha
20:00J grupaOstersund - Athletic Bilbao
20:00K grupaZulte-Waregem — Vitesse
20:00K grupaNice — Lazio
20:00L grupaVardar — Real Sociedad
20:00L grupaZenit — Rosenborg
22:05A grupaVillarreal - Slavia
22:05B grupaDynamo K - Young Boys
22:05B grupaSkenderbeu Korce — Partizan
22:05C grupaSporting - Ludogorets
22:05C grupaHoffenheim - Basaksehir
22:05D grupaAustria — Rijeka
22:05D grupaMilan - AEK
22:05E grupaEverton - Lyon
22:05E grupaAtalanta - Apollon
22:05F grupaSheriff - Lokomotiv
22:05F grupaZlin - Copenhagen

, 2017-10-19 13:47, pirms 7 gadiem
Nice - Lazio un Everton - Lyon varētu būt interesantas spēles.
, 2017-10-19 18:23, pirms 7 gadiem
Centrālā spēle, Nice - Lazio, tad vēl jāpaskatās kā ies Milānai, otrajā puslaikā derbijā bija redzams viņu
potenciāls.
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.