Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

D grupa: ''Atletico'' kārtējais 1:0, ''Bayern'' sagrauj PSV

D grupa: ''Atletico'' kārtējais 1:0, ''Bayern'' sagrauj PSV
Minhenes ''Bayern'' pirmo vārtu autors Tomass Millers
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas D grupas cīņās Minhenes ''Bayern'' tika galā ar PSV ''Eindhoven'' 4:1, un Madrides ''Atletico'' viesos izcīnīja minimālu uzvar 1:0 pret ''Rostov''.

Vācijas čempione Minhenes ''Bayern'' līdz šim savās mājās nekad nebija zaudējusi Nīderlandes komandām un PSV ''Eindhoven'', lai arī ļoti sarežģīta, tomēr bija iespēja pārrakstīt vēsturi. ''Bayern'' uzvara bija ārkārtīgi svarīga, jo pēc vieglas pirmās uzvaras pār ''Rostov'' (5:0) sekoja sāpīgs zaudējums Madrides ''Atletico'' (0:1). Arī PSV zaudēja Madridei 0:1 un nespēja paņemt trīs punktus Rostovā (2:2). Uzvarot Nīderlandē, ''Bayern'' situācija ievērojami uzlabotos, taču pretēja iznākuma gadījumā D grupā sagrieztos īsts karuselis.

''Bayern'' pēdējās divās Bundeslīgas spēlēs cīnījusies neizšķirti (1:1 pret ''Cologne'' un 2:2 pret ''Eintracht''). Salīdzinot ar pēdējo maču, rezervē palika Kingslē Komans un pamatsastāvā atgriezās Roberts Levandovskis. Arī Eindhovena pēdējos divus nacionālā čempionāta mačus spēlējusi neizšķirti (1:1 gan pret ''Heerenveen'', gan pret ''Hercales''). Atšķirība no iepriekšējās spēles PSV rindās laukumā neizgāja Bārts Ramselārs un Stevens Bergvijns, kuru vietā attiecīgi Andreass Gvardado un Luciāno Narsigs.

Mačs sākās un turpinājās bez negaidītiem pārsteigumiem. ''Bayern'' jau no pirmās minūtes pārņēma spēles iniciatīvu savās rokās un droši kontrolēja bumbu, dodoties vairākos bīstamos uzbrukumos. Minhene ilgu laiku bija iespiedusi pretiniekus savā laukuma pusē un kādā no epizodēm pavirši nospēlēja PSV. Ātru stūra sitienu izpildīja Arjens Robens, piespēlējot neviena nepiesegtajam Tomasam Milleram, kurš ar pirmo sitienu bumbu vārtos neraidīja, tomēr pats savāca atlēkušo bumbu un ietrieca to tīklā – 1:0. Viesu vārtsargs Jerons Zoets par šādu neuzmanības kļūdu pamatīgi nolamāja savus komandas biedrus.

''Bayern'', protams, nepastājās un pēc gūtajiem vārtiem steidzās gūt vēl. Tuvu panākumam bija Davids Alaba, kurš bumbu sita pa vārtu stabu, taču Austrijas aizsargs nedaudz vēlāk izkārtoja vārtu guvumu Džošuā Kimmiham, kad, mēģinot centrēt, bumba atsitās pret PSV spēlētāju un lidoja tālajā vārtu stūrī, kur pirmais piesteidzās Kimmihs un guva vārtus ar galvu – 2:0. Puslaika beigu daļā Eindhovena izveidoja uzbrukumu, kad pēc precīzas piespēles bumbu vārtos raidīja Gastons Pereiro, taču vārtu guvums netika ieskaitīts, jo pussargs atradās visai diskutablā aizmugures pozīcijā. Pēc īsa brīža ātrais Luciāno Narsigs aizbēga no Minhenes aizsargiem, pietuvojās soda laukumam un izpildīja izcilu sitienu – bumbu gan nedaudz aizskāra Noiers, tomēr tā lidoja vārtos, rezultātam kļūstot 2:1!

Otrais puslaiks sākās ar Levandovska izgājienu viens pret vienu ar vārtsargu, taču bumba pēc viņa sitiena lidoja garām vārtiem. Uzreiz pēc tam bīstami ar galvu nedaudz garām pārliktnim sita Lūks De Jongs, liekot iespringt Noieram. Nedaudz vēlāk divus pretinieku spēlētājus apspēlēja Robens un izpildīja sitienu pa vārtiem, kuru vārtsargs atvairīja, taču bumba atlēca tieši pie Levandovska, kurš uzreiz to pāradresēja vārtos, panākot 3:1. Laikam ritot, arī pats Robens atzīmējās ar vārtiem, kad teicamu piespēli uz aizmugures robežas izpildīja Tjagu Alkantara, pēc kuras pussargs sita bumbu vārtos ar galvu - 4:1 un ''Bayern'' svinēja likumsakarīgu uzvaru.

Pagājušās sezonas Čempionu līgas fināliste Madrides ''Atletico'' šovakar ciemojās Krievijā, kur eksaminēja Eiropas spēcīgākā klubu turnīra debitanti ''Rostov''. ''Atletico'' vēl nekad viesos nebija zaudējusi krievu komandām, turklāt šī bija visu laiku pirmā abu komandu tikšanās reize. Jāpiebilst, ka Djēgo Simeones vadītā komanda kopš 2013/14. gada ČL sezonas ir rekordiste ''sauso spēļu'' ziņā, 24 mačos, ieskaitot šī vakara uzvaru, neielaižot nevienus vārtus (otrajā vietā Madrides ''Real'' ar 22 spēlēm).

Lai arī Madrides ''Atletico'' ir slavena ar izcilu aizsardzību, biežāk spēlējot kā otrajam numuram, šovakar viesos pret ''Rostov'' madridieši bumbu kontrolēja daudz vairāk un pārliecinoši diktēja spēles tempu. Neskatoties uz to, ka pēc pirmā puslaika rezultāts vēstīja 0:0, ''Atletico'' bija graujošs pārsvars bumbas kontrolē (70% - 30%), kā arī pārsvars izdarītajos sitienos pa vārtiem (9 - 1).

Otrā puslaika vidū viesu ofensīva beidzot atmaksājās, kad pēc centrējuma bumbu vārtos sita Fereira Karasko, panākot 0:1. Rostovas apgriezieni pēc zaudētajiem vārtiem nekļuva ievērojami lielāki un ''Atletico'' turpināja uzbrukt vairāk, tomēr mājinieki aktīvi presingoja un centās paveikt brīnumu. Rezultāts gan palika nemainīgs un spāņu vienībai tā bija trešā Čempionu līgas uzvara ar 1:0 pēc kārtas.

UEFA Čempionu līga, grupu turnīra trešā kārta

DuelisRezultātsVārtu guvēji
Bayern – PSV4:1 (2:1)Millers 13' Kimmihs 21' Levandovskis 59' Robens 84'– Narsigs 41'
Rostov – Atletico0:1 (0:0)Karasko 62'

D grupa

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Atletico Madrid33003:09
2.Bayern Munich32019:26
3.PSV Eindhoven30123:71
4.Rostov30122:81

  +1 [+] [-]

, 2016-10-19 23:46, pirms 8 gadiem
Kimmihs šosezon golus lādē nepajokam - jau guvis 7 vārtus

     [+] [-]

, 2016-10-20 10:57, pirms 8 gadiem
Ceturtais Bayern gols labs! VIDEO: Bayern spēlē skaistu futbolu un neatstāj...

     [+] [-]

, 2016-10-20 12:15, pirms 8 gadiem
Bayern 1. puslaika beigas nedaudz nosedās, bet vāspārībā - ļoti pārliecinoša uzvara. Bayern Alliaz Arena ir neapturams.

     [+] [-]

, 2016-10-20 15:04, pirms 8 gadiem
..bavārieši aizvien sit iekšā gandrīz tikai tādus vārtus, kādus savulaik kojās spēlējot futbolu uz PlayStation2 sauca par "cūceni"