Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Bufons: "Manas bēres vēl neplānojiet!"

Rolands Eliņš

Bufons: "Manas bēres vēl neplānojiet!"
Džanluidži Bufons spēlē pret "Lyon"
Foto: AFP/Scanpix

Pēc vakardienas uzvaras UEFA Čempionu līgas spēlē Turīnas “Juventus” vārtsargs Džanluidži Bufons, kurš parādīja iespaidīgu sniegumu un atstāja franču “Lyon” sausā, paziņojis, ka pēdējās nedēļās saņēmis daudz netaisnīgas kritikas, taču joprojām gatavs spēlēt visaugstākajā līmenī.

“Cilvēki var publiski organizēt manas bēres, taču neplānojiet – tajās neviena nebūs,” Džanluidži Bufons norādīja Itālijas medijiem par kritikas vilni, ko saņēmis pēc vairākām kļūdām iepriekšējos izlases un kluba mačos. “Esmu teicis jau vairākkārt un bez mazākās iedomības, ka es pats sev uzlieku augstus mērķus un man nevajag klausīties citu kritikā, it sevišķi, ja tā izteikta, izmantojot situāciju, un parāda cilvēku divkosību. Pēdējās nedēļās dzirdēju daudz muļķigu lietu, taču tikai vienu patiesu komentāru: “Es sagaidu vairāk no Bufona.” Tā ir taisnība, un es šim teikumam piekrītu no visas sirds.”

Bufons tāpat arī piekrita, ka visai komandai nepieciešams uzlabot savu sniegumu, jo pēdējos mačos rādītais futbols nav bijis pārāk iespaidīgs un uzvaras gūtas ar krietnas veiksmes devas palīdzību: “Tā kā spēlējam tagad, manuprāt, nebūs pietiekami, lai sasniegtu sezonas augstākos mērķus. Paradoksāli, ka pret “Lyon” sākām spēlēt labāk tikai tad, kad palikām mazākumā. Bet mums vēl ir laiks un milzīgs potenciāls uzlabot savu sniegumu.”

Bufons izpelnījās milzīgas uzslavas par sausā aizvadīto spēli, kurā viņš vairākkārt glāba komandu no vārtu zaudējuma, ieskaitot arī pendeles atvairīšanu. “Juventus” pussargs Miralems Pjaničs izteicās, ka Bufons sevi pierādījis kārtējo reizi: “Nav nekādas jēgas šaubīties par mūsu vārtsargu. Viņa nozīme “Juventus” un visai Itālijai ir nenovērtējama.”

Savukārt pretinieku “Lyon” prezidents Žans Mišels Olass norādīja, ka savai komandai neko pārmest nevar: “Mēs parādījām lielisku sniegumu, taču ar to nepietika, lai iegūtu pozitīvu rezultātu. Esmu apmierināts ar saviem futbolistiem, bet mums vienkārši nepaveicās. Tāpat neaizmirsīsim, ka cīnījāmies pret vienu no spēcīgākajām komandām Eiropā, turklāt Bufons vārtos bija vienkārši kolosāls.”

Veiksmīgs vakars bija arī Anglijas čempionei “Leicester City”, kas guva trešo uzvaru trīs spēlēs. Komandas kapteinis Vess Morgans pēc uzvaras pār “Copenhagen” vilka paralēlas ar iepriekšējo sezonu un panākumiem Premjerlīgā, norādot, ka komanda uzvaru izcīnījusi ar cīņasspara un apņēmības palīdzību: “Nospēlējām puslīdz labi, taču spējām ieķerties katrā divcīņā un uzvarēt atsevišķās epizodēs, un tas arī atspoguļo visu mūsu komandas būtību.”

“Copenhagen” tikmēr nonākusi UEFA redzeslokā par savu līdzjutēju sarīkoto pirotehnikas šovu Lesteras stadionā. UEFA uzsākusi disciplinārlietu, kuras rezultātā dāņi, visticamāk, saņems krietnu naudas sodu.

Tikmēr iemeslu vismaz nelielam priekam atradis Varšavas “Legia” galvenais treneris Jaceks Magera, kura komanda vakar ar 1:5 piedzīvoja sagrāvi pret Madrides “Real”. “Mums nebija īpašas stratēģijas, kā apturēt Krištianu Ronaldu. Viņš ir fantastisks spēlētājs, bet mums izdevās viņu noturēt. Jā, ielaidām piecus vārtus, taču Ronaldu mums neiesita. Tas ir pozitīvi,” sacīja Magera, kamēr Ronaldu vakardienas maču pabeidza ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Football Italia - Serie A news, fixtures,...

     [+] [-]

, 2016-10-19 20:36, pirms 8 gadiem
Man tuvāks ir šī cilvēka viedoklis par Bufonu: "“We’re talking about the absolute number one,” Lippi shrugged, speaking to Tuttomercatoweb."

  +1 [+] [-]

, 2016-10-20 01:04, pirms 8 gadiem
..skatoties apskatu, Juventus tikai viens reāls moments un tas pats ir vārtos, bet Lyon sita un sita.. bet tur Bufons visu izķēra. meistars jau n-tos gadus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja