Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Riga" pirms trešās kārtas izlozes izvairās no iespējas vēlreiz tikties ar "Dundalk"

Agris Suveizda

"Riga" pirms trešās kārtas izlozes izvairās no iespējas vēlreiz tikties ar "Dundalk"
Deniss Rakels. Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Pirmdienas pēcpusdienā UEFA mītnē Nionā norisināsies Eirokausu trešās kvalifikācijas kārtas izloze, un UEFA jau ir paziņojusi komandu sadalījumu izsētajās un neizsētajās, kā arī sadalījumu izlozes apakšgrupās.

Eiropas līgas kvalifikācija, kurā cīņu turpina trīs Latvijas klubi, norit divās daļās – čempionu un nečempionu zaros. Ja nečempionu zarā trešās kārtas izlozē iespējamās 52 komandas ir sarindotas tikai izsētajās un neizsētajās (atbilstoši pēc katra pāra rangā augstāk esošā kluba reitinga), tad 16 komandas čempionu zarā pēc izsēšanas (Čempionu līgas otrās kārtas dalībnieces automātiski ir izsētās) ir sadalītas vēl divās mazākās apakšgrupās.

Gļivices "Piast" un "Riga" dueļa uzvarētāja trešajā kvalifikācijas kārtā tiksies ar kādu no Čempionu līgas otrās atlases kārtas neveiksminiecēm. UEFA izraudzījusi šādus piecus pārus, kas var trāpīties izlozē: 1) Velsas TNS vai Dānijas "Kobenhavn", 2) Gruzijas "Saburtalo" vai Horvātijas "Dinamo", 3) Melnkalnes "Sutjeska" vai Kipras APOEL, 4) Serbijas "Crvena zvezda" vai Somijas HJK, 5) Rumānijas "Cluj" vai Izraēlas "Maccabi Tel-Aviv". "Dundalk" un "Qarabag" pāris ievietots otrajā grupā, tādējādi "Riga" un "Dundalk" atkaltikšanās vismaz nākamajā kārtā nebūs iespējama.

Tikmēr "Ventspils"/"Gzira United" un "Norrkoping"/"Liepāja" ir attiecīgi trešais un ceturtais vājākais pāris nečempionu zarā un atradīsies starp 26 neizsētajiem pāriem. Nečempionu zaram trešajā kārtā pievienosies arī divas zaudētājas no Čempionu līgas nečempionu zara, un šie divi pāri pēc ranga arī ir visaugstākie: "Basel"/PSV "Eindhoven" un "Olympiacos"/"Viktoria". No piecām vadošajām līgām teorētiski trešajā kārtā var iekļūt šādas vienības: Barselonas "Espanyol", Vulverhemptonas "Wanderers", Frankfurtes "Eintracht", "Torino" un "Strasbourg".

Eiropas līgas izloze pirmdien gaidāma ap plkst. 13:25 pēc Latvijas laika. Otrās kārtas pirmās spēles Latvijas klubi aizvadīs jau ceturtdien – mājās spēlēs vienīgi "Ventspils".

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefaeuropaleag...
https://www.uefa.com/uefachampionsl...

Slēpts komentārs: ziemeļi

  +2 [+] [-]

, 2019-07-19 19:42, pirms 5 gadiem
Jāiet uz stadioniem un jāatbalsta. Mūsu klubi to var.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-19 19:47, pirms 5 gadiem
Kā var tā samudžināta!?

  +1 [+] [-]

, 2019-07-19 20:11, pirms 5 gadiem
Ventspilij atkal pirmā spēle mājās

     [+] [-]

, 2019-07-19 22:35, pirms 5 gadiem
Vispirms tik tālu ir jātiek

  +1 [+] [-]

, 2019-07-20 07:53, pirms 5 gadiem
Tikai Ventspilij, pie veiksmes, ir izredzes pārvarēt nākamo pretinieku.