Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Minskas "Dinamo" futbolists: "Mums Liepāju vajadzēja apspēlēt uz vienas kājas"

Rolands Eliņš

Minskas "Dinamo" futbolists: "Mums Liepāju vajadzēja apspēlēt uz vienas kājas"
Aleksandrs Starkovs. Foto: Aleksandrs Šičko/Pressball.by

Pēc uzvaras UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas spēlē Minskā „Liepājas” galvenais treneris Aleksandrs Starkovs atzīmēja, ka komandai nebija uzdevuma meklēt ātrus vārtus, savukārt Minskas „Dinamo” futbolisti pauda sarūgtinājumu par savu sniegumu.

„Zinājām, ka spēles raksturs nebūs īpaši citāds, salīdzinot ar pirmo spēli Liepājā,” baltkrievu medijos tiek citēts Aleksandrs Starkovs, „Liepājas” galvenais treneris. „Pirmajā mačā mēs atdevām iniciatīvu un spēlējām uz pretuzbrukumiem. Šeit bija tāds pats scenārijs, taču ar lielāku spiedienu. Prieks, ka mūsu komanda iesita divus vārtus. Izpildījām uzdevumu, kuru bijām izvirzījuši, neskatoties uz pretinieku kluba panākumiem un tituliem.”

Starkovam tika vaicāts, vai komandai bijis uzdevums gūt ātrus vārtus, ņemot vērā pirmās spēles rezultātu 1:1. „Nebija tāda uzdevuma. Mums vajadzēja meklēt iespējas,” sacīja Starkovs. „Tikai daži no mūsu komandas bijuši Minskā un nezināja, ka šis klubs – Minskas „Dinamo” – ir klubs ar lielu vēsturi. Tad nu es varēju atgādināt, ka pirms 20 gadiem spēlējām ar „Skonto” pret šo komandu. Taču mūsu futbolisti tāpat saprata, ka Baltkrievija ir lieliska valsts, bet Minska – skaista pilsēta.”

„Ar ko vieglāk strādāt – klubu vai izlasi? Ar klubu var labāk saprast situāciju,” teica Starkovs. „Spēlētāji ir manās rokās katru dienu, zinu, ko varu darīt rītdien. Izlasē cita specifika – nezini, kāds ir spēlētāju stāvoklis un viņu prioritātes.”

Tikmēr Minskas „Dinamo” futbolisti pauda nožēlu par spēles iznākumu un savu sniegumu. Baltkrievijas futbolists Jegors Zubovičs izteicās šādi: „Pirmie ielaistie vārti nedaudz sabojāja mūsu spēles plānu. Nācās atklāties, kas deva pretiniekiem iespējas spēlēt savu pretuzbrukumu futbolu. Bet savus momentus mēs nerealizējām. Kāds tad bija mūsu plāns? Plāns bija piespiest, lai pretiniekiem nākas doties uz priekšu, kamēr mēs paši varētu doties pretuzbrukumos. Sanāca tieši pretēji.”

Savukārt ukraiņu futbolists Dmitrijs Bilologs nevēlējās meklēt attaisnojumus: „Mačā mums neizdevās tieši komandas spēle. Ielaidām vārtus, jo laukumā veicām pārmaiņas, kuras mums īsti nevajadzēja darīt. Pēc izvirzīšanās vadībā „Liepāja” arī ļoti iesēdās aizsardzībā un mums bija grūti atrast vietu uzbrukumiem, taču tie nav attaisnojumi. Mums šo komandu vajadzēja apspēlēt uz vienas kājas.”

Bet „Dinamo” galvenais treneris Sergejs Gusenko medijiem norādīja, ka līdz galam viņa futbolisti nav paveikuši iecerēto, taču viņš to cilvēciski saprot, ņemot vērā katra atsevišķa futbolista personību. „Pēc spēles teicu futbolistiem, ka jāizdara secinājumi. Futbolā nevar iztikt bez zaudējumiem. Nevajag tagad pašiem sadegt, vajag vairāk strādāt, tad arī būs rezultāts. Pirms gada mēs būtu „Liepāju” pieveikuši bez mazākajām šaubām. Taču viens gads nav tas pats, kas cits.”

Izmantotie resursi:
https://www.pressball.by/news/footb...
https://www.pressball.by/pbonline/f...

  +9 [+] [-]

, 2019-07-19 09:11, pirms 5 gadiem
taa besi visi sitie pajobaki kuri pec speles saka, pagajusogad butu apspelejusi, vajadzeja uz vienas kajas, ko tad neapspelejat? pajobaki

  +5 [+] [-]

, 2019-07-19 09:25, pirms 5 gadiem
vispār jau spēlei vajadzēja beigties vai nu 2:0 vai 3:1 - jo vienīgos vārtus Minska guva, kad Fatais pagrūda ar roku Raļkeviču- vārtusargu laukumā. ja jau tiesnesis atļauj šādus kontaktus, tad arī Tobera vārtus ar galvu vajadzēja skaitīt.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-19 09:25, pirms 5 gadiem
Sašu uz izlasi, kaut vai par konsultantu.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-19 09:42, pirms 5 gadiem
Pēc kaujas visi gudri!

  +2 [+] [-]

, 2019-07-19 09:46, pirms 5 gadiem
Bet Jūs apdirsāt to savu vienu kāju, godīgi sako pat abas!

  +6 [+] [-]

, 2019-07-19 09:54, pirms 5 gadiem
Klauni tie belari...ierij līdz pašām mandelēm un vēl bezd kaut ko. Pat goda vārtus guva ar pārkāpumu.

  +6 [+] [-]

, 2019-07-19 10:01, pirms 5 gadiem
Gana daudz esmu Starkovu kritizējis, tomēr priecājos, ka viņam labi iet pie Liepājas stūres.
Neviens cits treneris LV futbolu nepārzin tik labi, cik viņš.

  +8 [+] [-]

, 2019-07-19 10:09, pirms 5 gadiem
Šie izteikumi liecina par spelētāju līmeni(un ne tikai futbola),noskatījos visu speli un esmu pārliecināts ,ka Liepāja apspēlēja Minsku ,vienos vārtos, gan taktiski,(Starkova nopelns),gan fiziski,gan emocionāli !!!
Domāju,kad čaļi apskatīsies spēles ierakstu,paliks neērti par saviem izteikumiem.

  +5 [+] [-]

, 2019-07-19 10:52, pirms 5 gadiem
Minskas "Dinamo" futbolists: "Mums Liepāju vajadzēja apspēlēt uz vienas kājas, bet diemžēl mēs esam sūdīgi futbolisti, un Liepāja bija labāki"

  -3 [+] [-]

, 2019-07-19 12:08, pirms 5 gadiem
Minskieši nebija saskārušies ar Petroviča autobusiem.

  +4 [+] [-]

, 2019-07-19 12:16, pirms 5 gadiem
Pirms 15 gadiem Liepājnieki būtu apspēlējuši šo minsku ar 4 vai 5 golu starpību..ar Katasonovu,Dobrecovu,Karlesonu,Verpakovski un Ediju Daņilovu priekšgalā!!
Bet šī komanda arī ir ļoti laba mums!!!

Tā viņu krievu vienmēr īdēšana un sevis celšana pēc zāģa ir konkrēta memmes dēliņu pazīme!!!

Malači Liepāja!Tagad uz sakārtoto Eiropas daļu rietumiem!

GG LIEPĀJA!!!

  +2 [+] [-]

, 2019-07-19 12:17, pirms 5 gadiem
Tieši tāpēc, ka ar šādu noskaņu Minskieši bija gatavojušies, ka uzvarēs uz vienas kājas, tāpēc arī aptirsās un sanāca vien čiks.

  +3 [+] [-]

, 2019-07-19 13:14, pirms 5 gadiem
Belaris ar 1 kāju aizgāja uz Bolderāju, bet vajadzēja uz stadionu

  -1 [+] [-]

, 2019-07-19 13:21, pirms 5 gadiem
es zinu labāk rakstīja: taa besi visi sitie pajobaki kuri pec speles saka, pagajusogad butu apspelejusi, vajadzeja uz vienas kajas, ko tad neapspelejat? pajobaki
Latviski es teiktu "papiseļi" vai "padrāži"