Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

"Astana" treneris: "Zubs mums dod 30% pret "Legia"? Ar tādu spēli dodu tikai 5%!"

"Astana" treneris: "Zubs mums dod 30% pret "Legia"? Ar tādu spēli dodu tikai 5%!"
Stanimirs Stoilovs
Foto: AP/Scanpix

Otrdien Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas atbildes spēlē Latvijas čempionvienība Jūrmalas "Spartaks" radīja negaidītu intrigu, tomēr nespēja izcīnīt nepieciešamo uzvaru, viesos ar "Astana" nospēlējot neizšķirti 1:1. Jūrmalas komanda izpelnījās lielus komplimentus no pretiniekiem, bet vienlaikus "Astana" treneris bija dusmīgs par savu padoto sniegumu.

"Spartaka" trenera Zuba pēcspēles preses konference

Mareks Zubs: "Žēl, mēs bijām tuvu tam, lai tiktu tālāk. Nekādu šaubu - "Astana" bija labāka. Taču no otras puses, kā es arī iepriekš paredzēju, otrā spēle bija krietni interesantāka nekā pirmā. Žēl, ka mēs ielaidām vārtus. Ceru, ka mūsu komanda jums patika un viedoklis par latviešu komandām jums tagad būs citāds. Novēlu kazahu klubam veiksmi Čempionu līgas nākamajā kārtā."

Apsolījāt komandai prēmijas? Vismaz, redzot, kā jūsu futbolisti gūlās bumbas ceļā, radās tieši tāds priekšstats...
Zubs: "Nekādu prēmiju. Mūsu futbolistu bonuss ir iespēja spēlēt pret šādu komandu tādā stadionā. Tā bija svarīga spēle, noderīga pieredze."

Sanāk, jūs apspēlējāt Stoilovu un labi bijāt iepazinis pretinieku?
Zubs: "Latvijā mēs neparādījām savu potenciālu. Tas ir normāli - pretinieks bija jāiepazīst. Vairumam mūsu spēlētāju nebija viegli, jo viņiem tā bija pirmā spēle Čempionu līgā. Šodien mēs izstājāmies, bet "Astana" soļo tālāk."

Šo dienu varam saukt par vēsturisku "Spartaka" vēsturē?
Zubs: "Piekrītu."

Jūsu komanda spēlēja rupji, taču noteikumu robežās. Tāds bija uzstādījums?
Zubs: "Iespējams, tas ir svarīgākais - lai agresija nepārtaptu kļūdās."

Kā vērtējat "Astana" izredzes pret "Legia"?
Zubs: "30%. Laikam būs smieklīgi, bet pirmais, kas man ienāca prātā - Polijā ir tikai čempionāta sākums un pirmajos mačos neviens nezina, kas notiks. "Legia" savu pirmo spēli zaudēja [viesos 1:3 pret Zabžes "Gornik", kas pēc viena gada pārtraukuma atgriezusies spēcīgāko sabiedrībā - aut.]. "Legia" vēl plāno pastiprināties. Grūti ir tādā ziņā, ka nav zināms, kas pret "Legia" ir jāpanāk. Mājās "Astana" jāieliek pamatu un jāiegūst labs rezultāts."

Kazahu žurnālista saruna pēc spēles ar "Spartaka" vārtu guvēju Vardanjanu

Edgar, kā vērtējat spēli? Izveidojāt daudz momentu un sapratāt, ka varat tikt tālāk?
Protams, noticējām sev, sevišķi pēc gūtajiem vārtiem - gājām uz priekšu, bija vēl momenti. Pirmo puslaiku nospēlējām aptuveni tāpat kā Jūrmalā - pretinieks bija vairāk ar bumbu, pretiniekam bija iniciatīva. Otrajā puslaikā, arī līdzīgi kā Jūrmalā, izgājām un sākām veidot labus momentus, kaut gan arī pirmā puslaika sākumā mums bija labi uzbrukumi. Ja nospēlētu nedaudz, nedaudz aukstasinīgāk, varbūt spēle izveidotos citādi.

Šķita, ka otrā puslaika beigās spēlējāt vairāk uzbrukumā.
Man arī tā šķiet. Pretiniekiem beigās bija pāris pretuzbrukumi, jo mēs visi jau bijām aizskrējuši uz priekšu.

Kā vērtējat "Astana" šīs dienas sniegumu?
Tāpat kā pirmajā spēlē, "Astana" bija individuāli spēcīgi spēlētāji gan vidējā līnijā, gan uzbrukumā. Tas pats Tvumasi atkal vārtus guva. Novēlu pretiniekiem veiksmi tālākās cīņās.

Esat sarūgtināti, ka tik maz pietrūka?
Protams, bijām tuvu. Gribējās tikt tālāk, pacīnīties. Diemžēl sanāca šādi.

Vai jūs kaut kā ietekmēja tas, ka tuvākajā laikā komandu pametīs treneris?
Neietekmēja, mēs visi esam profesionāļi. Treneris strādā pēdējās dienas, bet mēs turpinām spēlēt - drīz būs cits treneris. Viss ir normāli.

Kā jums patika stadions un atmosfēra?
Šai stadionā jau biju spēlējis ar U-21 izlasi. Arī toreiz bija tikpat tautas. Super, vairāk tādu spēļu, ir ļoti forši! Kaut gan visi juta līdzi pretiniekiem un kliedza "Astana", arī mums tas deva papildus spēkus.

"Astana" trenera Stoilova pēcspēles preses konference

Stanimirs Stoilovs, "Astana" galvenais treneris: "Pirmkārt, esmu apmierināts, ka esam iekļuvuši nākamajā kārtā. Tomēr šodien spēle bija sarežģīta un man ir pretenzijas pret savu komandu. Mums ir jāspēlē daudz labāk. Labi, ka tikām tālāk. Vienmēr saku, ka Eirokausos nav vieglu pretinieku un nav vieglu spēļu - tas ir Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrs. Domāju, mēs ne tikai nedaudz nenovērtējām pretinieku, bet arī neparādījām savu spēju maksimumu, kas Čempionu līgā jādara vienmēr - šķiet, mūsu futbolisti domāja, ka joprojām spēlē Kazahstānas čempionātā un var viegli uzveikt jebkuru komandu. Varbūt tas bija tādēļ, ka uzvarējām pirmo spēli. Taču paši redzējāt, ka Eiropā vienmēr ir jāspēlē atbildīgi un ļoti augstā līmenī.

Tagad ir jāizanalizē savas kļūdas un jāpaceļ savs līmenis. Jā, bija epizodes, kurās bija jāgūst vārti, taču momentu realizācija ir problēma jau sešu mēnešu garumā. Uzbrūkošās grupas futbolistiem ievērojami jāpaceļ savs līmenis, ja vēlamies Eirokausos tikt pēc iespējas tālāk - ja būs kā pēdējās divās nedēļās, kad slikti veicam pēdējās piespēles un slikti realizējam momentus, tad nekas neizdosies. Spēlētājiem ir jāpamostas."

"Astana" slikti spēlēja vai "Spartaks" labi izskatījās?
Stoilovs: "Gan "Astana" nespēlēja maksimālajā līmenī, kas būtu Čempionu līgai atbilstošs, gan "Spartaks" labi nospēlēja."

Bija pāris epizodes, kad varēja piespriest 11 metru soda sitienu.
Stoilovs: "Klau, nesāksim tagad vērtēt Eiropas tiesnešus! Mums bija pietiekami daudz momentu, kuri labāk jāizspēlē un labāk jānoslēdz. Tas, ka nespējam atdotu labu pēdējo piespēli un izdarīt labu sitienu, nav tiesneša problēma. Mums bija četri, pieci, seši 100% momenti, bet guvām tikai vienus vārtus. Uzbrucējiem nepārtraukti jāceļ līmenis, bet mēs nevaram iziet no sapņa - futbols nav sapnis, futbols tas ir darbs."

Redzam, ka jūs esat neapmierināts, arī mēs, žurnālisti, esam neapmierināti. Vai nedēļas laikā "Astana" pagūs kļūt tāda, kādu esam pieraduši redzēt?
Stoilovs: "Centīsimies. Mēģināsim veikt visas korekcijas. Futbolisti spēlēja bez pārliecības, bet Čempionu līgā tā ir nepieciešama - gan bumbu pieņemot, gan to apstrādājot. Mums bija lielas problēmas - arī vidējā līnijā, bijām lēni, bet abi balsta pussargi bija nepārliecinoši. Nevar laukumā tikai vienkārši atrasties, vai vienkārši sisties. Gan mēs, treneri, gan futbolisti centīsimies pacelt līmeni - ja nepagūsim, tad neko nepadarīt, tāds attiecīgi būs mūsu līmenis."

Vai Mužikovs uzbrucēju trio nav lieks?
Stoilovs: "Ko nozīmē lieks?"

Neiederas, nespēj sadarboties ar pārējiem diviem uzbrucējiem Tvumasi un Kabanangu.
Stoilovs: "Bija arī spēlētāji, kuri nospēlēja normāli. Arī Tvumasi un Kabanangam jāspēlē labāk. Tā, kā Kabananga spēlējis pēdējās divas trīs spēles, arī es varu nospēlēt - godīgi..."

Vārtsargs Mokins Kazahstānas čempionātā spēlē labi un pārliecinoši, bet Čempionu līgā izskatās satraucies. Varbūt viņš nav Čempionu līgas futbolists?
Stoilovs: "[Rāda izbrīnu par jautājumu - aut.] Visu, ko viņš varēja izvilkt, viņš šodien izvilka. Viņš šodien bija labākais futbolists laukumā! Nepieļāva nevienu kļūdu. Kur bija Mokina kļūdas? Vai arī jums vienkārši viņš nepatīk un gribat nogalināt viņu? Mokinam nebija kļūdu! Ja kāda bija, pasakiet - varbūt esmu muļķis."

"Spartaka" treneris Zubs sacīja, ka "Astana" pret "Legia" [Zuba tautieši - aut.] ir 30% izredžu. Piekrītat?
Stoilovs: "Par daudz procentu [smiekli zālē]. Balstoties uz šodien parādīto sniegumu, mums nav vairāk par 5% izredžu."

Kuru varat izcelt "Spartaka" sastāvā?
Stoilovs: "Godīgi sakot, man šodien patika "Spartaka" sniegums - viņi spēlēja organizēti, vēlme bija liela, viņi spēlēja bez spiediena, atbrīvoti. Negribu izcelt vienu vai divus spēlētājus. Vairāk skatos uz savu komandu."

Vai pārtraukumā jums bija saruna ar savu komandu?
Stoilovs: "Uzstādījums ir pirms spēles. Otrā puslaika sākumā bija divi momenti, bet atkal tos nerealizējām. Labi, ka pēc tam guvām vārtus, bet vēlāk ielaidām un pretiniekam arī pie 1:1 bija šādas tādas situācijas pie mūsu vārtiem - tikām galā. Arī aizsardzībā jāspēlē labāk - Eiropā ir nopietni pretinieki un tāda komanda kā "Legia" mūs ātri nogalinās, ja spēlēsim aizsardzībā šādi."

Vai pirms spēles ar "Legia" Kazahstānas čempionātā pret "Tobol" kādu no pamatsastāva atpūtināsiet?
Stoilovs: "Nē, spēlēs visi spēcīgākie - četras dienas ir pietiekami, lai atjaunotos. Pirms Čempionu līgas spēlējām tikai reizi nedēļā sestdienā - esmu jau noguris no nepārtrauktiem treniņiem, gribu futbolu ik pēc trim dienām! Neviens neatpūtīsies, visi strādās. Jo vairāk spēļu, jo vairāk ceļas līmenis. Visu nedēļu trenēties un spēlēt tikai reizi nedēļā - uzskatu, tas nav futbola ritms."

Portālā sports.kz atrodamas vairākas intervijas arī ar "Astana" futbolistiem. Visi kā viens slavē "Spartaka" lielisko sniegumu, tiek atzīts, ka "Spartaks" spēja uzspiest un tiek teikts paldies Dievam par iekļūšanu nākamajā kārtā. "Astana" ģenerālmenedžeris izcēla, ka "Spartaka" futbolisti pēc spēles par parādīto sniegumu saņēma "aplausu porciju" no mājinieku līdzjutējiem.

Kazahstānas mediji ziņo, ka šodien "Astana" mājas stadionā pārspēts sezonas (gada) apmeklētības rekords - maču ar Jūrmalas "Spartaku" klātienē apmeklēja 20 500 skatītāji. Vienlaikus tā ir otra apmeklētākā Latvijas klubu spēle Eirokausos kopš 2009. gada.

Lielākā izbraukuma spēļu apmeklētība, sākot no 2009. gada

GadsTurnīrsKārtaSpēleRezSkatītāji
2011.Eiropas līga3QCrvena Zvezda - Ventspils7:039 628
2017.Čempionu līga2QAstana - Spartaks1:120 500
2011.Čempionu līga2QWisla K - Skonto2:019 300
2009.Eiropas līgag.t.Sporting - Ventspils1:118 103
2009.Eiropas līgag.t.Heerenveen - Ventspils5:018 000
2016.Eiropas līga3QBeitar - Jelgava3:016 175
2014.Eiropas līga1QAberdeen – Daugava R5:015 184
2009.Eiropas līgag.t.Hertha - Ventspils1:113 454
2012.Eiropas līga2QHajduk - Skonto2:013 450
2012.Eiropas līga2QLegia - Metalurgs5:112 300
2013.Eiropas līga3QMaccabi H - Ventspils3:010 800
2016.Eiropas līga2QAberdeen – Ventspils3:010 672

Stoilova pēcspēles preses konference

Izmantotie resursi:
Спортивный портал Казахстана, Футбол в...


, 2017-07-19 00:38, pirms 7 gadiem
Daudz komplimentu Spartaka virzienā. Labi, lai tā būtu, tikai lai tie dod spēlētājiem pārliecību par savām spējām, bet nesagroza galvas! Jo augt vēl un augt meistarībā!
, 2017-07-19 00:50, pirms 7 gadiem
denebs rakstīja: Daudz komplimentu Spartaka virzienā. Labi, lai tā būtu, tikai lai tie dod spēlētājiem pārliecību par savām spējām, bet nesagroza galvas! Jo augt vēl un augt meistarībā!
Komplimentus izsaka vienmer aiz cienas!
, 2017-07-19 01:35, pirms 7 gadiem
Te normali treneris pasaka par spelu ritmu. Musejiem ka tik atcelt speles, lai ne eirokausu komandas torchi ar speli reizi menesi. Tikmer profi nedelju trenejas un pagruzh amatieriem
, 2017-07-19 02:41, pirms 7 gadiem
Maikl30 rakstīja: Komplimentus izsaka vienmer aiz cienas!
Ciena vienmēr par sasniegumiem!
, 2017-07-19 02:58, pirms 7 gadiem
Kāpēc tikai no 2009. gada? Slinkums meklēt? Man gan nebija slinkums. (mači, kur virs 10K skatītāju)

1995. Kausu ieguvēju kauss, Feyenoord - DAG Liepāja 6-0, 13 000;
1997. Čempionu līga, Barcelona - Skonto 3-2, 55 000;
1998. Čempionu līga, Inter - Skonto 4-0, 16 000;
1999. Čempionu līga, Chelsea - Skonto 2-0, 22 043;
1999. UEFA kauss, Lech Poznan - Liepājas Metalurgs 3-1, 21 000;
2001. Intertoto kauss, Heerenven - Liepājas Metalurgs 6-1, 12 300;
2004. UEFA kauss, Schalke 04 - Liepājas Metalurgs 5-1, 50 304;
2006. Čempionu līga, Dynamo Kyiv - Liepājas Metalurgs 4-0, 10 000;
2006. UEFA kauss, Newcastle - FK Ventspils 0-0, 30 498;
2007. Čempionu līga, Red Bull Salzburg - FK Ventspils 4-0, 11 200;

(statistika var nebūt 100% pilnīga, kaut ko varu būt izlaidis)
, 2017-07-19 08:08, pirms 7 gadiem
Vakar Spartaks tiešām parādīja labu sniegumu.Pie vārtu gūšanas momentiem dažiem spēlētājiem pietrūka individuālās meistarības un arī vārtus paši sev atvedām.Citādi viss bija ok.Redzēs,kurš kļūs par jūrmalnieku jauno treneri un vai spēs saglabāt komandu.Ja,jā,tad izskatās,ka Spartaks būs Rigas FC galvenais konkurents cīņā par titulu.
Kurzemes komandas šobrīd vairāk pārsteidz negatīvā nozīmē.
, 2017-07-19 08:54, pirms 7 gadiem
Maikl30 rakstīja: Komplimentus izsaka vienmer aiz cienas!
Zinot kāds sūda gabals, čīkstulis, mūžam ar visu neapmierināts esi, citus aizskarošs utt.Tev neviens komplimentu pat aiz cieņas neizteiktu!
, 2017-07-19 11:15, pirms 7 gadiem
Neonz rakstīja: Kāpēc tikai no 2009. gada? Slinkums meklēt? Man gan nebija slinkums. (mači, kur virs 10K skatītāju)
Dati ir no Soccerway?
, 2017-07-21 23:50, pirms 7 gadiem
1 rakstīja: Dati ir no Soccerway?
Precīzus avotus katrai spēlei nepiefiksēju. Lielās spēles daudz maz atceros joprojām, nedaudz pašpikoju Vikipēdijā un tad caur gūgli meklēju to apmeklējumu katrai spēlei individuāli.
"Barcelona" futboliste Karolīna Hansena uzbrukumā Bergenas "Brann" vārtiem. Foti: Joma Garcia/Zumapress.com/Scanpix
1

Lielklubi "Barcelona" un PSG dominē un sasniedz Sieviešu ČL pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas titula aizstāvēšanu sekmīgi turpina "Barcelona", kura ceturtdaļfinālā divreiz uzveica Bergenas "Brann".
Lionas "Olympique" futbolistes. Foto: PanoramiC/Imago Images/Scanpix

Lionas "Olympique" 13. reizi sasniedz Sieviešu Čempionu līgas pusfinālu

UEFA Sieviešu Čempionu līgas astoņkārtējā uzvarētāja Lionas "Olympique" ceturtdaļfinālā vēlreiz pārspēja Lisabonas "Benfica", 13. reizi no kopumā 22 turnīriem tiekot finālčetriniekā. Savukārt piekto reizi kopš 2018. gada pusfinālā cīnīsies 2021. gada fināliste Londonas "Chelsea".
Mirklis no Bergenas "Brann" un "Barcelona" spēles. Foto: Paul S. Amundsen/NTB/AFP/Scanpix
1

Skandināvijas klubi ČL ceturtdaļfinālā parāda zobus grandiem PSG un "Barcelona"

UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadītas visas četras ceturtdaļfināla pirmās spēles, Parīzes "Saint-Germain" un "Barcelona" ar 2:1 izcīnot panākumus attiecīgi Zviedrijā un Norvēģijā.