Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Dobrecovs: "Man ir prieks par to, kā nospēlējām pret Zalcburgu"

Agris Suveizda

Dobrecovs: "Man ir prieks par to, kā nospēlējām pret Zalcburgu"
Viktors Dobrecovs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas čempionvienība "Liepāja" arī otrajā spēlē atzina "Salzburg" pārākumu (0:2 spēlē, 0:3 summā) un debijas sezonā izstājāss UEFA Čempionu līgas otrajā kvalifikācijas kārtā. Neskatoties uz neveiksmi, liepājnieku galvenais treneris Viktors Dobrecovs bija priecīgs par parādīto sniegumu.

"Liepājas" galvenais treneris Viktors Dobrecovs: "Kas attiecas tieši uz šo spēli, nedaudz pamainījām zīmējumu un uzdevumu. Vienu uzbrucēju [Romānu Mickeviču] samainījām pret Kristapu Grebi, kuram bija jāspēlē pret viņu centra aizsargu, 36. numuru [Martinu Hinteregeru, Austrijas izlases spēlētāju]. Tāpēc, ka viņš Austrijā mums sagādāja lielas problēmas, izdarot garu piespēli pa zemi. Šodien pirmos vārtus viņi tā izspēlēja ar īsu piespēli, bet Zalcburgā bija kādi 12-14 momenti, kurus viņš tā iesāka.

Principā panācām to, ko gribējām – lai viņš neiesāktu uzbrukumus. Un Zalcburga līdz ar to sāka spēlēt drusku citādi. Varu pateikties un jau pateicos čaļiem par pašatdevi un pašu spēli. Mēs centāmies un mēģinājām kaut ko izveidot, bet…Neteikšu, ka Čempionu līgā var būt vāji pretinieki, bet tomēr sapratām, kas ir "Salzburg", un vēl tagad to saprotam. Man ir prieks par to, kā pret viņiem nospēlējām, un domāju, ka turpmāk tikai iegūsim no visas šīs pieredzes."

- Par Kristapu jau daļēji atbildēji, tomēr kāpēc tarāntipa uzbrucēja lomai izvēlējies viņu, nevis Edgaru [Gauraču]?
- Ja skatās uz mūsu trim centra aizsargiem, arī viņus samainījām vietām. Kaspars [Gorkšs] izbraukumā spēlēja pa vidu, Kļava spēlēja pa kreisi, bet Ivanovs – pa labi. Šoreiz Ivanovs bija vidū, kreisajā malā bija Gorkšs, bet Kļava – pa labi. Tādēļ, lai viņi no aizsardzības uzbrukumā varētu iziet ar ērto kāju. Ja pretinieki mums neļautu tikt caur vidu – ko viņi arī izdarīja -, mēs meklētu garo piespēli, lai Kristaps varētu pacīnīties. Divcīņas laikam ir viņa darbs, ko viņš labi prot. Un mēs, treneri, domājām, ka Zalcburga tam varbūt nebūs gatava, jo viņi domās, ka mēs atkal sāksim ar diviem mazajiem uzbrucējiem.

- Cik lielā mērā piepildījās tava prognoze par bumbas kontroli un momentiņiem?
- Par to, ka mēs bumbu kontrolēsim ilgāk [nekā Zalcburgā]? Ne visai piepildījās, jo ar savu sniegumu izbraukumā piespiedām pretiniekus uztvert mūs nopietni. Un viņi to arī izdarīja. Varbūt tādēļ tā bumbas kontrole mums nesanāca drusku vairāk, kā biju teicis. Te laikam arī tā atbilde – ar pirmās spēles sniegumu vienkārši piespiedām mūs uztvert nopietni.

- Skaidrs, ka Zalcburgas klase komentārus neprasa, bet, tīri taktiskā ziņā analizējot ielaistos vārtus, tie netika ielaisti no +/- vienas zonas?
- Atbildēšu citādi. Cerējām uz kaut ko citu, bet diemžēl mājās mums nepalīdzēja pat štangas – no tām bumba lidoja nevis ārā no vārtiem, bet gan iekšā. Tātad viņi bija vairāk pelnījuši uzvarēt. Kas attiecas uz pirmajiem ielaistajiem vārtiem – mēs kļūdījāmies, bet pretinieks mūs piespieda kļūdīties. Man liekas, ka Kamešs deva Krišam [Kārkliņam], un piespēle sanāca drusku par vāju – mūs apzaga. Tad viņi izdarīja to, ko viņiem patīk darīt – mainīties trijstūriem. Beriša vienmēr raujas iekšā, tad viņi izdarīja vairākas kustības un arī guva vārtus. Bet otrajos vārtos, cik sapratu no Doroševa teiktā, bija neliels rikošets.

- Pēc kara visi vienmēr ir gudri. Tagad runājot pēc kara, vai šajos divos mačos būtu kaut kas shēmas, spēlētāju izvēles vai citā ziņā, ko mainītu, ja būtu tāda iespēja?
- Nē, nē, neko nemainītu. Paturpināšu [iepriekšējo domu] – vai cerēju uz kaut kādu labāku iznākumu? Domāju, ja mēs pirmo puslaiku noslēgtu ar 0:0, tad varbūt kaut kāds stariņš – standarti – varētu būt. Bet vēlreiz saku – Zalcburga par mums ir pārāka divas reizes. Un neko nemainītu, spēlētu tāpat un ar tiem pašiem cilvēkiem, kurus izliku sākumsastāvā.

- Teicāt, ka "Liepāja" Čempionu līgā nav pati sliktākā komanda. Tad jautājums, vai Zalcburgu uzskatāt par vienu no stiprākajām, un vai tā ir pelnījusi tālu tikt? [vienīgais austriešu jautājums]
- Zalcburga ir pelnījusi, jo tā ir savas valsts čempione. Tas ir viens. Otrs – ar finansēm tā var izvēlēties spēlētājus, kādus grib. Taču viņiem – tās ir tikai manas domas – ir viena problēma, kāpēc viņi nevar tikt grupu turnīrā. Tāpēc, ka viņi savā vietējā Austrijas čempionātā ir pieraduši, runājot žargonā, braukt visiem pāri, bet Čempionu līgā diemžēl pretī nāk komandas, kuras neļaut sev braukt pāri.

- Kurš spēlētājs šajos divos mačos uz šā fona izskatījās vislabāk? Varbūt ir kāds patīkams pārsteigums?
- Nekādā gadījumā nevēlos un man pat nav konkrēti kāda, kuru varētu izcelt. Vēlreiz varu pateikt – kamēr šo laiku esmu strādājis klubā, spēlējam kopā kā komanda, kā ģimene, kā viena mašīna. Tāpēc nevaru nevienu izcelt. Katrs palīdzēja – kāds kļūdījās, bet otrs blakus uzreiz mēģināja situāciju labot. Tāpēc izceltu pašu komandu.

- Ja tev būtu iespēja, kuram no Zalcburgas spēlētājiem nekavējoties piedāvātu līgumu?
- Vienu? (Domā) Varētu paņemt vairākus (smejas). Grūti tagad izvēlēties, jo tur ir vairāki [labi spēlētāji] un katrs ar saviem plusiem. Spāņa [Soriano] spēle ar korpusu – tā ir vienkārši…Berišam man liekas, ka ir četras sirdis – kā viņš kustās, kādu apjomu veic, ar kādu enerģiju un spēku to dara. Katrai atsevišķai spēlei izvēlētos kādu citu.

- Cik punktu Zalcburga zaudētu Virslīgas sezonā?
- Domāju, ka punktus Zalcburga zaudētu. Visas spēles viņi noteikti neuzvarētu.

- Pret Liepāju zaudētu visus punktus.
- Analizējot vēl vairāk, domāju, ka jā. Spēlējot Latvijas čempionātā un vēl gada laikā savstarpēji spēlējot septiņas reizes, "Ventspili" vairs nav ko analizēt. Atliek paskatīties standartsituācijas, kas mainās, vai ko tamlīdzīgu. Ja ar pretiniekiem spēlē pirmoreiz, tad par viņiem nezini neko. Taču, analizējot un galvā tik daudz izstudējot, tālāk tas viss mums, kā jau teicu, nāks tikai par labu. Šīs divas spēles mums būs liela mācība.

- Runājot par auta metieniem. Horvātu Kluku jau ņēmi ar domu, ka viņš metīs autus, vai to, ka viņš var to darīt, saprati treniņos?
- Mēs jau zinājām, ka tā ir viena no viņa stiprajām pusēm. Domāju, ka pēc kādas Latvijas čempionāta spēles varēs paskatīties, kā visi jutīsies – kā tad, kad Ošs meta "Jelgavā". Iedomājos, kas viņus gaida. Domāju, ka Latvijas čempionāta spēlē mums būs kādi 12 auti. Mums vairāk nevajag stūra sitienus – tiešām. Jo no stūra var būt aizmugure, bet no auta aizmugures nebūs nekādi. Tā ka pērciet trepes un kāpiet augšā! (smiekli telpā)

- Vai nevajadzēja komandā ņemt Ošu?
- Ošs tāpat neatbrauks, jo, cik esmu lasījis un dzirdējis, viņš ir "Jelgavas" patriots. Atradās vēl viens Ošs, bet no citas valsts.

- Autus nošpikoji no "Jelgavas" vai Islandes?
- Horvāts atbrauca vēl pirms Islandes [spēlēm "Euro 2016" finālturnīrā]. Nē, protams, ka tāds ierocis ir jāizmanto. Ne tikai tad, kad viņš met. Ja pagājušajā gadā mūsu vidējais augums bija metrs un 68 centimetri un septiņi cilvēki bija manā augumā, tad tagad autus varam mest, cik gribam. Mums ir Ivanovs, Kļava, Brtans, Gorkšs, Grebis, Gauračs. Afanasjevs - kaut gan viņš šodien varēja gūt vārtus pēc tā visa, kas notika [soda laukumā].

- Runājot par garajiem, jautājums, kāda bija doma Kriša [Kārkliņa] izvēlei pār Ņikitu [Bērenfeldu]?
- Bumbas apstrāde, bumbas pārvalde Krišam ir daudz spēcīgāka nekā Ņikitam. Kaut gan šodien, manuprāt, viņš nospēlēja vājāk nekā pirmo spēli. Taču viņš spēlēja drošāk nekā Ņikita, tāpēc viņam tika dota priekšrocība spēlēt starta sastāvā.

- Kad atgriezīsies Strumija?
- Domāju, ka nākamajā čempionāta spēlē [svētdien pret Jūrmalas "Spartaku"].

Slēpts komentārs: All-In-One*
Slēpts komentārs: bebitis
Slēpts komentārs: H.E.N.R.Y.
Slēpts komentārs: H.E.N.R.Y.
Slēpts komentārs: Rai4a
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Saimonss

 +11 [+] [-]

, 2016-07-20 01:20, pirms 8 gadiem
cilveeki,juus gadiijumaa neesat paarkarsushi saulee vai paaraak Euro iespaidaa,saskatiijushies augstaakaas raudzes futbolu,taa tomeer ir Liepaaja pret taada liimenja pretinieku,ko juus gribeejaat,tajaa komandaa viens vai divi dzeki kopaa maksaa cik mums vissa komanda,Liepaaja cieniijami izskatiijaas,nekaadas sagraaves,ko daudzi jau prognozeeja pirmajaa speelee,prieksh pirmaa gada shaadaa turniiraa pat ljoti labi

  +4 [+] [-]

, 2016-07-20 01:48, pirms 8 gadiem
Malači liepājnieki ! Apsveicu komandu un trenerus ar cienīgu spēli pret ļoti cienīgu pretinieku!Jūs visi esat baigie malači! Mēs vienmēr un visur par jums! Prieks skatīties uz zolīdiem džekiem! ...un neņemat galvā pāris neadekvātu indivīdu komentārus,ko tu apbižotiem padarīsi !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-07-20 06:52, pirms 8 gadiem
Kam tādi lohi?

  +4 [+] [-]

, 2016-07-20 07:43, pirms 8 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: man ir tikai viens jautājums .. kā var uzlaist laukumā Grebi ? un likt viņam pret kādu spēlēt??
smieklīgi.. kad jums pārstāsies slimība savējos fīrēt, turklāt tādus, kuri nejēdz futbolu spēlēt, tad arī ko varēs panākt.
Grebja vietā varēja laist jebkuru no puikām jaunajiem. Bet uzlaiž to čali
kurš nekad nav spēlējis futbolu normāli.
ko jūs tur muh'ļijat, hvz. laikam Liepājā pa blatam arī mana ome tiktu uzspēlēt
Patiešām

  -3 [+] [-]

, 2016-07-20 07:53, pirms 8 gadiem
pilnīgas nulles!neko nevar iesist nevienu pašu golu!

  +3 [+] [-]

, 2016-07-20 08:38, pirms 8 gadiem
Ko tur komentēt, ja treneris pēc bezcerīga zaudējuma priecājas kā par uzvaru......Puišeļu spēli pļaviņā interesantāk drusku pavērot. Nesaprotu, tos kuri grib redzēt futbola spēlēšanu , nevis bumbas dauzīšanu, baro ar mīnusiem....Nevis cīnītāji, bet senākās profesijas pārstāvji. Ieņem ērtu pozu un ļaujas.....

  +3 [+] [-]

, 2016-07-20 09:22, pirms 8 gadiem
Trenera eksperimenti ar sastāvu izskatījas vnk stulbi. Un tas ko viņš mēģina attaisnot izklausās žēlīgi.

  -1 [+] [-]

, 2016-07-20 10:10, pirms 8 gadiem
Zalcburga priekš Liepājas kosmoss. Bet piemēram FC Liverpool priekš Zalcburgas arī kosmoss. Un Liverpool priekš Barselona arī kosmoss. Sūdīgs mums tas futbols un domāšana.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-20 10:31, pirms 8 gadiem
Ja Liepāja tiktu tālāk,tā jau būtu Pasaules mēroga sensācija,mūsu klubiem daudz ko ir jāiemācās lai varētu konkurēt šādā līmenī un viss vēl ir priekšā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-20 20:41, pirms 8 gadiem
Viktor, varbūt uz Latvijas komandu iepriekšējo spēļu fona arī nav slikti, bet padomā, ja būtu polis, vai baltkrievs, vai austrietis, vai patiktu spēle, kur viena komanda uzbrūk, bet otra var veikt augstākais 2-4 piespēles, bet visbiežāk vienu tālu uz priekšu pretiniekiem, aizsargājas kā basketbolā?
Tas ir antifutbols, par kuru ārzemēs taisnīgi svilpj. Nebaidaties zaudēt, baidieties spēlēt antifutbolu, tad nāks arī skatītāji....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-07-21 02:04, pirms 8 gadiem
Ko jūs te tā cenšaties n.o.d.i.r.s.t,baigie spečuki atradušies! Tik vien kā kaut ko stulbu uzrakstīt iemācījušies!
!00 punktus dodu,ka Dobrecovs šo jūsu marazmu nelasa! Tā kā velti cenšaties! Gudri cilvēki paši izvērtē,bez jūsu stulbiem komentāriem! Vienīgi var saprast,ka aizvainotie draugi vai radi sarosījušies.
Un tur tam Jānim,kurš diži pārdzīvo,ka Liepāja nezaudēja ar 0:6,varu izteikt tikai līdzjūtību! Ieteiktu tev nolaisties uz grēcīgās zemes! Kur ir rakstīts kā jāspēlē komandai? Katra komanda un tās vadība izvēlās savu taktiku kā spēlēt!!!....a ko tu brauc ar savu kazu,kur tevi nelūdz?????

  -1 [+] [-]

, 2016-07-21 19:20, pirms 8 gadiem
Life rakstīja: Ko jūs te tā cenšaties n.o.d.i.r.s.t,baigie spečuki atradušies! Tik vien kā kaut ko stulbu uzrakstīt iemācījušies!
!00 punktus dodu,ka Dobrecovs šo jūsu marazmu nelasa! Tā kā velti cenšaties! Gudri cilvēki paši izvērtē,bez jūsu stulbiem komentāriem! Vienīgi var saprast,ka aizvainotie draugi vai radi sarosījušies.
Un tur tam Jānim,kurš diži pārdzīvo,ka Liepāja nezaudēja ar 0:6,varu izteikt tikai līdzjūtību! Ieteiktu tev nolaisties uz grēcīgās zemes! Kur ir rakstīts kā jāspēlē komandai? Katra komanda un tās vadība izvēlās savu taktiku kā spēlēt!!!....a ko tu brauc ar savu kazu,kur tevi nelūdz?????
Man ir pilnìgi vienalga vai Dobrecovs lasa vai nè. Mès te apmainàmies ar viedokļiem un ne tev mùs màcìt ko te rakstìt. Nu ja vienìgi tu neesi pats Dobrecovs.

     [+] [-]

, 2016-07-22 01:50, pirms 8 gadiem
Es neesmu gan Dobrecovs !!!
Bet kāpēc tad tu tikai drīksti apmainīties viedokļiem,bet citi nē??? Kā tu domā kāda mārrutka pēc es šeit rakstu? Laikam jau : APMAINOS AR SAVU VIEDOKLI!!! Un ne jau tu mani mācīsi ko man rakstīt! Kā tev šāda atbilde tavā rupjā stilā?!