Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

''Skonto'' bez variantiem zaudē Horvātijā

Krišs Upenieks

''Skonto'' bez variantiem zaudē Horvātijā
Foto: Duje Bonačičs, hrsport.net

Šovakar Horvātijas pilsētā Splitā 22 tūkstošu skatītāju klātbūtnē Eiropas līgas kvalifikācijas 2. kārtas pirmo maču aizvadīja ''Skonto'' futbolisti, tiekoties ar vietējo ''Hajduk''. Visā spēlē horvāti izskatījās krietni meistarīgāki, izcīnot arī loģisku uzvaru ar 2:0. Pēc šāda zaudējuma izredzes tikt nākamajā kārtā mūsējiem ir diezgan minimālas - pēc nedēļas Rīgā jāpaveic brīnums.

Kā jau tas bija gaidāms, horvāti spēli iesāka ļoti aktīvi, uzreiz pārņemot bumbas kontroli savā rīcībā un ātri vien liekot iesaistīties mačā arī Māliņam. ‘’Skonto’’ futbolistiem pirmajās minūtēs iespēju priekšējā līnijā nebija. Lai arī ar bumbu horvāti spēlēja ļoti daudz un mūsējie īsti uzbrukt necentās, ļoti bīstamu momentu pie Māliņa vārtiem nebija. 20. minūtē rīdzinieki pirmo reizi lika nopūsties Splitas līdzjutējiem – pēc Siņeļņikova izpildītā stūra sitiena labi izleca un ar galvu sita Savčenkovs, tomēr bumba lidoja mazliet virs vārtu pārliktņa – mazliet zemāk un, visticamāk, mājinieku vārtsargs nebūtu paspējis noreaģēt.

Ilgāku laiku spēle ritēja bez īpašiem momentiem, ‘’Hajduk’’ mūsu soda laukumā variantu nebija, un aizsardzībā rīdzinieki darbojās ļoti labi. Vienā no epizodēm labajā malā teicami nospēlēja Rioss, tiekot vaļā no aizsarga, sekoja piespēle gar vārtiem, bet tur neviens no ‘’skontiešiem’’ līdz bumbai netika. 34. minūtē rezultāts tika atklāts – pēc teicamas Andrijaševiča piespēles viens pret Māliņu izgāja Vukušičs, kurš meistarīgi pameta bumbu garām vārtsargam. Maksimenko vēl centās izsist bumbu no vārtu līnijas, tomēr nepaspēja – 0:1. Arī puslaika beigas aizritēja ‘’Hajduk’’ zīmē, taču noturēties viesi spēja, saglabājot intrigu. Pēc 45 minūtēm horvāti vadībā ar 1:0.

Otrā puslaika sākumā vēl vienu momentu noorganizēja Andrijaševičs, šoreiz uzbrukuma smailē izvirzot Sušiču, kurš gan uzsita virsū Māliņam. Drīz vien laukumā Blanka vietā Pahars sūtīja 17 gadus veco Šabalu. Horvāti tikmēr turpināja veidot bīstamus uzbrukumus, kuri gan sākumā noslēdzās viesiem veiksmīgi. 58. minūtē ‘’Hajduk’’ savu pārsvaru dubultoja – pēc teicamas saspēles otro bumbu rīdzinieku vārtos ieraidīja Trebotičs (2:0). Pavisam drīz Vukušičs vēlreiz apspēlēja Māliņu, bet , par laimi, līnijtiesnesis fiksēja aizmuguri.

Pēc aktīvā sākuma spēle nomierinājās, un horvāti, lai arī ar bumbu spēlēja daudz, vairs tik aktīvi neuzbruka. ‘’Hajduk’’ kopumā rādīja skaistu un baudāmu futbolu, ik pa laikam aizkombinējoties līdz kādam labam momentam. Rīdzinieki uzbrukumā izskatījās ļoti vāji. 81. minūtē bīstami pa vārtiem uzsita Labuks, bet vietā bija vārtsargs. Mača beigas mājinieki aizvadīja mierīgi, bet ''Skonto'' pēdējās minūtēs aktivizējās un vēl tika pie vienas iespējas, kad bīstami no labas pozīcijas sita mūsu jaunais uzbrucējs Šabala. Kopumā ļoti pārliecinoša ''Hajduk'' uzvara ar 2:0.

Pēc nedēļas Rīgā, lai tiktu nākamajā kārtā, Mariana Pahara vadītajiem vīriem būs jāpaveic diezgan liels brīnums, bet kvalitatīvs futbols noteikti būs vērojams arī mūsu zemē.

Hajduk – Skonto 2:0 (1:0)

Vārti: Vukušičs 34’, Trebotičs 58’
Brīdinājumi: Vrjaševičs, Jonjičs, Radoševičs, Vukušičs, Trebotičs – Maksimenko, Siņeļņikovs
Hajduk: Blaževičs, Vršajevičs, Jozinovičs, Maloča, Jonjičs, Andrijaševičs (Stojanovičs 88’), Radoševičs, Caktašs, Trebotičs (Kukočs 78’), Sušičs (Ozobičs 66’), Vukušičs
Skonto: Māliņš, Savčenkovs, Ibragimovs (Rode 72’), Giorgijevskis, Amirhanovs, Maksimenko, Fertovs, Rioss, Siņeļņikovs, Blanks (Šabala 49’), Labuks

1 2 51 komentārs
Slēpts komentārs: neitrals23
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-07-19 23:27, pirms 12 gadiem
PAVAAAJI...
Skatijos machu-pashvaki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2012-07-19 23:28, pirms 12 gadiem
Nu, neteiktu gan, ka bez variantiem. Otrajā puslaikā "Hajduk" spēlētāji krietni vien sapelnīja dzeltenās kartītes, kas, kā zināms, parasti ir pretinieka aktivitātes nopelns. Mača beigās izgājienā reāli varēja būt vārti un tad jau "Skonto" būtu gana labā situācijā pirms atbildes mača.
Anyway, uz spēli Rīgā ir jābūt stadionā. Vieni ātri gūti "Skonto" vārti - tas būtu pavisam ideāli mačam Rīgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-07-19 23:32, pirms 12 gadiem
Loti vaji,aizsargiem melna diena ipasi Maksimenko. Hajduk no 70 minutes nespeleja un pirmais moment bija tikai 81min. Labuks uzsita un otrs moments Sabalalam.LM vienigie kaut ko paradija,paldies viniem.

  +7 [+] [-]

, 2012-07-19 23:32, pirms 12 gadiem
Nepiekritīšu raksta autoram, lai nu kā, bet tomēr beigās šis izgājiems 1pret1 varēja arī mūsu ceības padarīt krietni labākas, žēl, ka sitiens bija tik neveiksmīgs, bet ja Rīgā varēsim spēli uzturēt kā pēdējās minūtēs, tad uz pagarinājumu varam cerēt!!!

  +3 [+] [-]

, 2012-07-19 23:33, pirms 12 gadiem
simex rakstīja: bez Treimaņa Skonto ir bezspēcīgs!
Ko var mainīt viens cilvēks, komadai ir jābūt pašai par sevi, ar viņu vai bez...

  +5 [+] [-]

, 2012-07-19 23:34, pirms 12 gadiem
T.H.G. rakstīja: Nu neteiksim, ka bez variantiem, beigās tomēr diezgan spieda uz horvātu vārtiem !
Šabalam derētu patrenēties iesist vārtos no 5m attāluma, nevis uzsist virsū vārtusargam.
LV klubi eiropā ir vienkārši NOŽĒLOJAMI !!!
Nu cik var smirdēt? Priecājies un lēkā par saviem vefeļiem, venteļiem, baroneļiem un nelien, kur diskutē par sporta karali. Salīdzināt futbolu ar kaut kādiem lēkātājiem var tikai aprobežots primāts.

  +2 [+] [-]

, 2012-07-19 23:36, pirms 12 gadiem
neitrals23 rakstīja: Skonto pedejas 3 speles eiropas kausos 0 guto vartu......apbrinojama stabilitate
diemzel uz eiropas fona musu cempis ir suds............, vienigi Metalurgs kaut ko spej
paskaties ko metalurgs izdarijis pedejos gados eirokausos un tad runa par spejam! uzvareja pirmaja karta amatierus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-19 23:38, pirms 12 gadiem
vanagz rakstīja: Nepiekritīšu raksta autoram, lai nu kā, bet tomēr beigās šis izgājiems 1pret1 varēja arī mūsu ceības padarīt krietni labākas, žēl, ka sitiens bija tik neveiksmīgs, bet ja Rīgā varēsim spēli uzturēt kā pēdējās minūtēs, tad uz pagarinājumu varam cerēt!!!
Tikai ar labām pēdējām minūtēm nevar uzvarēt. Domājams, ka arī horvāti beigās nomierinājās, bet lielāko spēles daļu pārliecinoši visu kontrolēja. Žēl, ka Savčenkovs netrāpīja sākumā, tas vēl varēja pamainīt kaut ko. Protams, būtu iesituši beigās, divu spēļu summā būtu iespējas, bet tagad būs ļoti grūti...

     [+] [-]

, 2012-07-19 23:39, pirms 12 gadiem
bergs21 rakstīja: paskaties ko metalurgs izdarijis pedejos gados eirokausos un tad runa par spejam! uzvareja pirmaja karta amatierus
Nu gudrīt. Neizšķirts pret Red Bull ir nespēja. Labāk paglaudi ādiņu

  +3 [+] [-]

, 2012-07-19 23:39, pirms 12 gadiem
Absolūti nepiekrītu par to "bez variantiem". Horvāti, protams, ir meistarīgi un pieredzējušāki, bet "Skonto" savām iespējām spēlēja ļoti simpātiski. Neredzēju visu maču, bet tie nogriežņi, kurus noskatījos, man patika. Pavisam mazliet vairāk veiksmes un precizitātes, varēja būt 1:2.

  -4 [+] [-]

, 2012-07-19 23:39, pirms 12 gadiem
kapec skonto spelea lv izlases forma?

  +3 [+] [-]

, 2012-07-19 23:42, pirms 12 gadiem
Vienus vārtus jau nu vajadzēja iesist, bija visas iespējas un tad rezultāts izbraukumā principā būtu apmierinošs. Divu spēļu summā izredzes ir niecīgas, bet vismaz samizot tos Hajduk Skonto stadionā gan derētu!

  -1 [+] [-]

, 2012-07-19 23:44, pirms 12 gadiem
es tak saku vajag superklubu

  +1 [+] [-]

, 2012-07-19 23:45, pirms 12 gadiem
Labi izskatījās Hulio Rioss, arī piespēli labu padeva tajā bīstamajā momentā pie pretinieku vārtiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-07-19 23:48, pirms 12 gadiem
Mr.Shit rakstīja: Nu gudrīt. Neizšķirts pret Red Bull ir nespēja. Labāk paglaudi ādiņu
ja kad jau viss bija izskirts pirmaja spele, bet labi labi, te jau visi baigie speci
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-19 23:54, pirms 12 gadiem
brexels rakstīja: jaa,Hulio vienigais bija limeni,un bija paraks par parejiem komandas biedriem!! vienigais psihoja pie 0:2 un centas rezultatu uzlabot!!
Nu nu, Pahars 90.minūtē arī lieliski nodemonstrēja, ka māk pieturēt bumbu.

  +4 [+] [-]

, 2012-07-19 23:55, pirms 12 gadiem
elvels rakstīja: Slimniek, ko Tu tur šļupsti. Nav šis normāls rezultāts. Nevaino basketu, viņi vismaz katru gadu tiek eiropas kausos un bieži vien no grupas ārā arī tiek.. Barons ir kausu uzvarējis.. Domā ar galvu..
Latvijas klubu futbolā lielākais panākums ir kad Ventiņi tika tjā grupu turnīrā, kur laikam 1 niču izrāva.. Un EČ.. BRAVO..
Tā kā nenoniecini basi, jo tam Futbols ne tuvu nav ielicis.
Un tagad salīdzini konkurenci futbolā un basketbolā. Futbolā, lai pamatoti cerētu EL grupu turnīrā, jābūt diezgan solīdam budžetam - lielākam nekā ir Dinamo. Protams, tikt var arī ar mazāku, bet tad ir jāsakrīt visādiem apstākļiem un uz to nevar cerēt pamatoti.

     [+] [-]

, 2012-07-20 00:00, pirms 12 gadiem
Bij viens VARIANTS 91.Minute

  +1 [+] [-]

, 2012-07-20 00:04, pirms 12 gadiem
T.H.G. rakstīja: Mr. SHIT, basketbolistiem, atšķirībā no karaļiem Virslīgā ir arī sasniegumi uz Eiropas skatuves. Paskatoties futbolu vien nākas secināt - LV bez basketa nekas cits nav izturams.
Vispār jau ja salīdzina basi un futeni, kopš neatkarības atgūšanas, tad futenē panākumi 5x lielāki, kā basī - EČ 2004 un Uefa grupu turnīrs FKV...
Un arī izmaksas ir nesalīdzināmas, tik cik futenē maksā viens kaut cik labs uzbrucējs, par to pašu naudu var savākt 12 afroamerikāņus un tāds VEFs varēs iet gulēt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-07-20 00:32, pirms 12 gadiem
Skonto vsp pedejos gados spele loti svaki Eiro kausos!
augstakas komandas ka pa Latvijas limeni nevar uzvaret!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 51 komentārs