Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Artjoms Jeļisejevs

"Monaco" vēlreiz rezultatīvi uzvar un iesoļo pusfinālā

"Monaco" vēlreiz rezultatīvi uzvar un iesoļo pusfinālā
18 gadus vecais franču talants Kilians Mbapē ar vārtu guvumu mača sākumā ievadīja "Monaco" uzvaru pār "Borussia"
Foto: PanoramiC/Scanpix

UEFA Čempionu līgas pusfinālā iekļuva Francijas čempionāta līdervienība "Monaco", kas trešdien arī ceturtdaļfināla atbildes spēlē uzvarēja Vācijas klubu Dortmundes "Borussia". "Monaco" guva divus vārtus jau mača sākumā, uzvarot ar 3:1, bet divu spēļu summā svinēja panākumu ar 6:3.

Ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Dortmundē abas komandas tradicionāli demonstrēja uzbrūkošu futbolu, taču “Borussia” futbolistiem mača gaitā nācās atspēlēties, beigu beigās zaudējot ar 2:3. Daudzi speciālisti uzskata, ka mača iznākumu iespaidoja sprādziens, kurā cieta “Borussia” spēlētājs Marks Bartra. Lai nu kā, bet atbildes spēlē dortmundiešiem, lai iekļūtu nākamajā kārtā, vajadzēja gūt vismaz divus vārtus.

“Borussia” nācās iztikt bez jau pieminētā Bartras, kā arī Mario Geces un Andrē Širles. Pārējie pamatspēki vācu klubam bija ierindā. Tajā skaitā arī nesen no savainojumiem atlabušie Sebastjans Rode un Gonsalo Kastro. Taču dažādu iemeslu dēļ ne visi Dortmundes kluba spēlētāji bija gatavi pavadīt laukumā visas 90 minūtes. Bundeslīgas pēdējā mačā dortmundieši savā laukumā ar 3:1 pieveica Frankfurtes “Eintracht” un kopvērtējumā ieņem ceturto pozīciju.

“Monaco”, kas saglabā vadību Francijas čempionātā, par trim punktiem apsteidzot Parīzes “St.Germain”, bija jāiztiek bez Žirbila Sidibes, kuram veikta apendicīta operācija, kā arī bez diskvalificētā Fabinju. Toties pamatsastāvā pēc mēneša ilgas pauzes atgriezies Radamels Falkao un pārējie futbolisti biia kaujas gatavībā. Pēdējā Francijas čempionāta spēlē pirms atbildes dueļa ar “Borussia”, “Monaco” savā laukumā ar 2:1 pieveica “Dijon”, bet pēdējo reizi valsts čempionāta ietvaros klubs neveiksmi cieta pagājušā gada decembrī (kopš tā laika 13 uzvaras un divi neizšķirti).

Auksta duša viesus gaidīja jau pašā mača ievadā. Spēles trešajā minūtē Kilians Mbapē ar sitienu no distances raidīja bumbu “Borussia” vārtu apakšējā stūrī, izvirzot “Monaco” vadībā (1:0) un padarot dortmundiešu izredzes uz panākumu divu spēļu summā vēl niecīgākas. 18 gadus vecais Mbapē kļuvis par visu laiku jaunāko spēlētāju, kurš guva vārtus abos UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla mačos.

“Borussia”, tiekot gala ar pirmo šoku, mēģināja uzbrukt un brīžiem viņiem tas veiksmīgi izdevās. Spēles desmitajā minūtē viesi kā pēc notīm izspēlēja lielisku kombināciju un no aptuveni desmit metru attāluma pa vārtiem sita Roiss, taču bumbu pārliecinoši tvēra “Monaco” vārtsargs Daniels Subašičs. “Monaco” futbolisti savā manierē arī aktīvi spēlēja uzbrukumā un drīz vien Falkao pēc centrējuma bīstami sita, bet vārtu guvums šoreiz izpalika. Sekoja viesu atbilde un pēc Nuri Sahina izpildītā soda sitiena tikai vārtu stabs glāba “Monaco” no rezultāta izlīdzināšanas. Savukārt 17. minūtē “Monaco” dubultoja savu pārsvaru. Lieliska kombinācija “Borussia” soda laukuma tuvumā noslēdzās ar Tomā Lemāra izcilu centrējumu soda laukumā, kur Falkao ar galvu raidīja bumbu precīzi vārtu stūrī, panākot 2:0, praktiski laupot intrigu divu spēļu summā, jo Dortmundes klubam jau vajadzēja gūt trīs vārtus.

Pirmā puslaika turpinājumā “Borussia” krietni vairāk kontrolēja bumbu (62 procenti par labu vācu klubam), centās uzbrukt, taču “Monaco” pārliecinoši darbojās aizsardzībā, neaizmirstot arī par pretuzbrukumiem. Pirmajā puslaikā rezultāts tā arī nemainījās, kas pilnībā apmierināja laukuma saimniekus.

Arī otrā puslaika sākums izrādījās rezultatīvs. Šoreiz spēles 48. minūtē uzgavilēja “Borussia” līdzjutēji. Osmans Dembels veica reidu gar labo malu un piespēlēja soda laukumā, kur Roiss ar sitienu vārtu augšējā stūrī panāca 2:1. “Borussia” turpināja kontrolēt bumbu un aktīvi uzbrukt. Vācu vienība centās rādīt briesmas “Monaco” vārtiem ar piespēlēm un centrējumiem soda laukumā un tas brīžiem izdevās. Pēc Roisa centrējuma briesmas soda laukumā tikai ar grūtībām likvidēja mājinieku aizsargi un arī pēc Rafaela Gerrero izpildītā stūra sitiena viesi bija tuvu izlīdzinājumam.

Aizraujoties ar uzbrukumiem “Borussia” futbolisti mača 65. minūtē izlaida “Monaco” prettriecienu.Falkao saņēma labu piespēli, soda laukumā tika gala ar diviem aizsargiem un no izcilas pozīcijas sita nedaudz pāri vārtiem. “Borussia” futbolisti turpināja spiedienu, taču desmit minūtes pirms pamatlaika beigām iestājās kulminācija. Pēc rupjas kļūdas laukuma vidū “Monaco” futbolisti aizskrēja pretuzbrukumā, Lemārs lieliski piespēlēja uz soda laukuma pretējo malu Valēram Žermēnam, kurš guva trešos vārtus, panākot 3:1.

Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās un “Monaco” pārliecinoši uzvarēja divu spēļu summā ar 6:3, iesoļojot UEFA Čempionu līgas pusfinālā. "Monaco" kļuva par pirmo klubu, kuram UEFA Čempionu līgas turnīru izslēgšanas stadiu spēlēs izdevās gūt vismaz trīs vārtus četrās spēlēs pēc kārtas. Pirms "Borussia" sakaušanas, "Monaco" uzvarēja Mančestras "City" (3:5, 3:1).

UEFA Čempionu līga, ceturtdaļfināli

SpēleRez./LaiksVārtu guvējiSummā
Leicester – Atletico1:1 (0:1)Vārdijs 61' – Nigess 26'1:2
Real – Bayern4:2 (0:0)Ronaldu 76' 105' 110' Asensio 112' – Levandovskis 53' (11m) Ramoss 77' (s.v.)6:3
Monaco – Borussia3:1 (2:0)Mbape 3' Falkao 17' Žermēns 81' – Roiss 48'6:3
Barcelona – Juventus0:00:3

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2017-04-19 23:46, pirms 7 gadiem
Patiik, kaa Monaco speele, ceru vismaz uz finalu ar shaadu sniegumu arii turpmaak
, 2017-04-19 23:53, pirms 7 gadiem
Turpinu priecāties par to, ka Falkao atkal spēlē rezultatīvi šosezon
, 2017-04-20 00:27, pirms 7 gadiem
..pirmais BVB puslaiks bija nekāds, bet otrajā jau bija smuki uzbrukumi, tomēr nekā. tagad ceru uz Monaco finālā (vislabāk pret Juventus)
, 2017-04-20 00:37, pirms 7 gadiem
Monaco ir ljoti talantiiga, aatra un produktiiva komanda. Buus interesanti paveerot, kaa vinjiem klaasies pusfinaala, kur jau buus jaatiekas ar galvas tiesu paaraaku komandu. Ja dabuun Atleetus, tad finaals nav nereaals, bet ja Real vai Juvi, tad jau buus gruutaak, manaa skatiijumaa!
, 2017-04-20 00:40, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Turpinu priecāties par to, ka Falkao atkal spēlē rezultatīvi šosezon
Tas gan, bet man lielaaks prieks par jauno 18gadiigo Monaco talantu Mbabeeeee. Tas ir monstruaals jauneklis. Taapat kaa Rashfords nu MU. Shie divi buus naakamaas superzvaigznes Eiropas futbolaa, pat to neshaubos.
, 2017-04-20 00:41, pirms 7 gadiem
Un kas to zin, varbuut jau Mbabeeee ar Rashfordu next season speelee jau kopaa, proti, MU! Buutu drauudiigs duo!
, 2017-04-20 01:16, pirms 7 gadiem
djimanti rakstīja: Monaco ir ljoti talantiiga, aatra un produktiiva komanda. Buus interesanti paveerot, kaa vinjiem klaasies pusfinaala, kur jau buus jaatiekas ar galvas tiesu paaraaku komandu. Ja dabuun Atleetus, tad finaals nav nereaals, bet ja Real vai Juvi, tad jau buus gruutaak, manaa skatiijumaa!
Komandas, kuras šosezon Monaco ir izsituši ČL:

Fenerbahce,
Villareal,
Bayer,
Tottanham,
CSKA (M),
Man City,
Dortmunde

Iespaidīgi, ne? Turklāt Monaco ČL sezonu sāka no 3.kvalfikācijas kārtas Būtu jāpaskatās, kad pēdējo reizi kāds klubs no kvalifikācijas būtu ticis līdz ČL 1/2 finālm
, 2017-04-20 07:55, pirms 7 gadiem
djimanti rakstīja: Tas gan, bet man lielaaks prieks par jauno 18gadiigo Monaco talantu Mbabeeeee. Tas ir monstruaals jauneklis. Taapat kaa Rashfords nu MU. Shie divi buus naakamaas superzvaigznes Eiropas futbolaa, pat to neshaubos.
Salīdzināt Mbapē ar Rašfordu ir tas pats, kas salīdzināt metamo ar pirkstu...
, 2017-04-20 09:09, pirms 7 gadiem
Artjoms rakstu laikam pa šmigai skribelējis, tās kļūdas...
, 2017-04-20 09:25, pirms 7 gadiem
FinnHarp rakstīja: Salīdzināt Mbapē ar Rašfordu ir tas pats, kas salīdzināt metamo ar pirkstu...
izraadas, ka ar abiem var bernus taisit, cits rodas dabiskaa celjaa, cits ar pirkstu taisits. Tatad starpiba nav
, 2017-04-20 10:25, pirms 7 gadiem
FinnHarp rakstīja: Salīdzināt Mbapē ar Rašfordu ir tas pats, kas salīdzināt metamo ar pirkstu...
Kāpēc tā domā?

Es gan domāju, ka šie spēlētāji ir diezgan līdzīgi - jauni, ātri, perspektīvi.
, 2017-04-20 12:46, pirms 7 gadiem
keksss rakstīja: Kāpēc tā domā?

Es gan domāju, ka šie spēlētāji ir diezgan līdzīgi - jauni, ātri, perspektīvi.
Ja domā, ka viņi ir līdzīga līmeņa uzbrucēji, tad vismaz vienu no viņiem neesi redzējis darbībā.
, 2017-04-20 13:40, pirms 7 gadiem
djimanti rakstīja: Monaco ir ljoti talantiiga, aatra un produktiiva komanda. Buus interesanti paveerot, kaa vinjiem klaasies pusfinaala, kur jau buus jaatiekas ar galvas tiesu paaraaku komandu. Ja dabuun Atleetus, tad finaals nav nereaals, bet ja Real vai Juvi, tad jau buus gruutaak, manaa skatiijumaa!
Tu pats saprati ko uzrakstīji?ja dabūn atlētus tad fināls nereāls a ja juve vai real tad būs grūtāk! :0 vnk paskaidro to man kā tos vārdus salikt kopā ja tie tad nereāls a ja vēl tie tad būs grūtāk,tipa vēl nereālāk vai kā tavu nesaprotamo domu ir jāsaprot?
, 2017-04-20 16:58, pirms 7 gadiem
lagoss rakstīja: Tu pats saprati ko uzrakstīji?ja dabūn atlētus tad fināls nereāls a ja juve vai real tad būs grūtāk! :0 vnk paskaidro to man kā tos vārdus salikt kopā ja tie tad nereāls a ja vēl tie tad būs grūtāk,tipa vēl nereālāk vai kā tavu nesaprotamo domu ir jāsaprot?
viņs rakstīja nav nereāli, nevis tikai nereāli, pats nemaz nesaprati ko izlasīji
, 2017-04-21 01:25, pirms 7 gadiem
Quo vadis? rakstīja: Ja domā, ka viņi ir līdzīga līmeņa uzbrucēji, tad vismaz vienu no viņiem neesi redzējis darbībā.
Rashfordu vēroju kopš viņa pirmās spēles MU sastāvā un šis puika ir monstrs un nākotnes superstārs.
Mbapē esmu redzējis pārlis spēles un viņa sniegums + statistika liecina par ko līdzīgu - milzīgs potenciāls.

Tādēļ arī joprojām nesaprotu, kāpēc abus jaunos futbolistus nevar salīdzināt?
Iespējams par Mbapē daudz ko nezinu, tāpēc droši vari apgaismot mani.
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.