Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Lyon" un "Besiktas" nosacīti diskvalificētas no Eirokausiem

Rolands Eliņš

"Lyon" un "Besiktas" nosacīti diskvalificētas no Eirokausiem
Nekārtības tribīnēs Lionas un "Besiktas" spēlē
Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

UEFA oficiāli paziņojusi, ka Francijas klubs "Lyon" un Turcijas komanda "Besiktas" uz diviem gadiem nosacīti diskvalificētas no dalības Eirokausos par līdzjutēju izraisītām nekārtībām un izskriešanu laukumā.

"Lyon" un "Besiktas" pirmajā spēlē Eiropas līgas ceturtdaļfinālā, kas notika Francijā, ar 2:1 uzvarēja mājinieki, taču uzvaru viņi varēja sākt svinēt krietni vēlāk nekā paredzēts. Spēles sākums aizkavējās par 45 minūtēm, jo līdzjutēji masveidā iebruka stadionā, izskrienot arī laukumā. Francijas mediji ziņoja, ka arī iepriekš pilsētas centrā bijušas novērotas "Besiktas" līdzjutēju izraisītas nekārtības, bet asumi tribīnēs radušies pēc "Besiktas" fanu mestajām petardēm "Lyon" līdzjutēju virzienā.

Rītvakar Turcijā paredzēta atbildes spēle, pirms kuras UEFA devusi skaidru signālu Disciplinārlietu komisijas lēmuma veidā. Abas komandas nosacīti diskvalificētas uz diviem gadiem no Eirokausiem, kas nozīmē, ka nākamo nekārtību gadījumā šis sods stāsies spēkā. Tāpat abām komandām piespriests naudas sods simt tūkstošu eiro apjomā.

UEFA paziņojumā vēstīts, ka "Lyon" apsūdzēta līdzjutēju nekārtībās, pirotehnikas izmantošanā, bloķētās kāpnēs stadionā, neapmierinošā spēles organizācijā un līdzjutēju izskriešanās laukumā pēc otro vārtu guvuma. Savukārt "Besiktas" sodīta par līdzjutēju nekārtībām, pirotehniku un priekšmetu izmešanu laukumā.

Izmantotie resursi:
Europa League: Lyon and Besiktas given...

  +3 [+] [-]

, 2017-04-19 22:38, pirms 7 gadiem
Komandu diskvalificēšana ir pārāk bargs sods. Ne jau komandas vainojamas pie tā, ka līdzjutēji ir pajoliņi... drīzāk bija jāpiespriež naudas sods un pāris spēles pie tukšām tribīnēm...

  +2 [+] [-]

, 2017-04-20 00:03, pirms 7 gadiem
Petrovic, dažas spēles pie tukšām tribīnēm var sadragāt kluba budžetu,kas ir diezgan bargs sods njemot vērā ka viena spēle ienes ap 5milj eiro (ar nosacijumu ka stadiona ir pilns)

     [+] [-]

, 2017-04-20 00:28, pirms 7 gadiem
..šis gan ir bēdīgi, ja jefiņi no tribīnēm visu sačakarēs :/

     [+] [-]

, 2017-04-20 01:25, pirms 7 gadiem
Jāatrod iespēja, kā mežoņus stadionos neielaist!

  -1 [+] [-]

, 2017-04-20 02:14, pirms 7 gadiem
signijs rakstīja: Petrovic, dažas spēles pie tukšām tribīnēm var sadragāt kluba budžetu,kas ir diezgan bargs sods njemot vērā ka viena spēle ienes ap 5milj eiro (ar nosacijumu ka stadiona ir pilns)
Un cik daudz ienes 2 gadi bez nevienas Eirokausu spēles? Tas, protams, bija retorisks jautājums... Jebkurā gadījumā tad jau labāk ir aizvadīt kaut vai visas nākamās sezonas spēles bez faniem, nekā neaizvadīt vispār, jo kaut kāda kapeika no TV līgumiem, uzvarām utt. tāpat atlec.

     [+] [-]

, 2017-04-20 08:18, pirms 7 gadiem
Sods ir adekvāts ja klubs nespēj nodrošināt kārtību tad par to ir jāatbild...Varbūt laika gaitā nāks pie prāta...

  +1 [+] [-]

, 2017-04-20 12:47, pirms 7 gadiem
nu turkus vajadzēja patriekt, lai ņemas savā Āzijā !