Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

PSG uzvar tiesā UEFA un nepieļauj izmeklēšanas atsākšanos

Rolands Eliņš

PSG uzvar tiesā UEFA un nepieļauj izmeklēšanas atsākšanos
Edisons Kavani (no labās) un Neimārs priecājas par vārtu guvumu Francijas čempionāta spēlē. Foto: Reuters/Scanpix

Francijas futbola klubs Parīzes „Saint Germain” ir saņēmis labvēlīgu lēmumu Sporta arbitrāžas tiesā (CAS). CAS apmierināja Parīzes kluba apelāciju un norādīja, ka UEFA ir nokavējusi noteikto termiņu, lai atsāktu izmeklēšanu par PSG iespējamajiem finanšu pārkāpumiem 2017./18. gada sezonā.

UEFA sākotnēji Parīzes kluba darījumus izmeklēja līdz pagājušā gada jūnijam, kad slēdza savu disciplinārlietu bez PSG pārkāpumu konstatēšanas. UEFA pārbaudīja, kā PSG iekļāvies finansiālā „Fair Play” nolikumā, jo pirms 2017./18. gada sezonas Parīzes klubs izcēlās ar iespaidīgu aktivitāti spēlētāju tirgū, iegūstot gan Neimāru, gan Kilianu Mbapē. Šie abi darījumi kopā transfēra summā vien PSG izmaksāja ap 400 miljoniem eiro. Mbapē gan sākumā tika vispirms izīrēts, kas ļāva PSG transfēra summas izdevumus norakstīt jau nākamajā sezonā.

UEFA Finanšu kontroles nodaļa oktobrī bija atvērusi lietu no jauna, atsākot izmeklēšanu, taču PSG pret to protestēja CAS, norādot, ka UEFA pašas noteiktais termiņš lietas atsākšanai jau ir beidzies. UEFA noteikumi paredz, ka tas jāizdara desmit dienu laikā. Sporta arbitrāžas tiesa šajā ziņā nostājās Parīzes kluba pusē, atzīstot, ka noteikumi pārkāpti un UEFA šobrīd nevar atsākt izmeklēšanu.

Parīzes „Saint-Germain” šī ir liela juridiskā uzvara, kas praksē nozīmē to, ka līdz sezonas beigām UEFA tai nevar piespriest nekādu sodu par finansiālā „Fair Play” pārkāpumiem. Tiesa, Parīzei šis jautājums kļūs aktuāls reizē ar visiem pārējiem klubiem sezonas izskaņā, kad UEFA sāks jaunas pārbaudes, kas paredzētas reglamentā.

UEFA finansiālā "Fair play" noteikumi paredz, ka par to pārkāpšanu klubs var pat tikt diskvalificēts no Eirokausiem.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...

  +2 [+] [-]

, 2019-03-20 12:35, pirms 5 gadiem
UEFA parādīja, ka ir nejēgas kvadrātā - vispirms nejēdzot pienācīgi veikt izmeklēšanu, pēc tam nokavējot termiņu, lai uzsāktu atkārtotu izmeklēšanu.