Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Morinju jāiztiek bez Keina un Sona, "Leipzig" un "Atalanta" debitēs Čempionu līgas 1/8 finālā

Agris Suveizda

Morinju jāiztiek bez Keina un Sona, "Leipzig" un "Atalanta" debitēs Čempionu līgas 1/8 finālā
Viens no "Atalanta" līderiem Josips Iličičs. Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināli turpināsies Lielbritānijas un Itālijas lielpilsētās. "Tottenham" galvaspilsētā Londonā uzņems Vācijas "Leizpig", savukārt Bergamo "Atalanta" turpinās Čempionu līgas mačus aizvadīt Milānā, šoreiz cīnoties pret "Valencia". Abu spēļu sākums paredzēts plkst. 22:00 pēc Latvijas laika.

Vismaz līdz aprīlim nespēlēs "Tottenham" uzbrukuma līderis Harijs Keins, taču nupat Žuzē Morinju galvassāpes uzbrukumā kļuva vēl stiprākas – vismaz pusotru mēnesi nespēlēs arī Hinmins Sons. Zem jautājuma zīmes ir arī Erika Lamelas došanās laukumā. "Situācija izvēles iespēju ziņā nevarētu būt vēl sliktāka," sacīja Žuzē Morinju, kurš pie jaunā kluba stūres ir nostrādājis precīzi 20 spēles. Neskatoties uz kadru problēmām priekšējā līnijā, krietni vairāk grūtību šosezon bijis aizsardzībā - to nemainīja arī treneru maiņa, Morinju vadībā tikai trijās spēlēs paliekot sausā un deviņās ielaižot vismaz divus vārtus.

Tikmēr "Leipzig" nevarēs palīdzēt ilgstoši savainotie Villijs Orbāns, kuram novembrī tika veikta operācija, un Kevins Kampls, kurš dažādu traumu dēļ nav spēlējis gandrīz visu sezonu, bet diskvalifikācijas dēļ šovakar nespēlēs franču aizsargs Dajo Upamekano. "Šī nav kluba svarīgākā spēle," spiedienu pirms Leipcigas debijas astotdaļfinālā centās mazināt Juliāns Nāgelsmans. "Leipzig" aizvadītajā nedēļas nogalē sakāva Brēmenes "Werder" (3:0), pārtraucot četru neuzvarētu spēļu sēriju, bet viesos sešu maču laikā uzvarējusi tikai vienreiz. "Tottenham" mājās ir četru uzvaru sērija.

Grupu turnīrā "Leipzig" uzvarēja līdzvērtīgākajā apakšgrupā, ar 11 punktiem apsteidzot Lionas "Olympique" (0:2, 2:2), Lisabonas "Benfica" (2:2, 2:1) un Sanktpēterburgas "Zenit" (2:1, 2:0). Tikmēr "Tottenham" ar 10 punktiem ieņēma otro vietu, divreiz kapitulējot Minhenes "Bayern" (2:7, 1:3), kas uzvarēja visās sešās spēlēs, un apsteidzot Pirejas "Olympiacos" (4:2, 2:2) un Belgradas "Crvena zvezda" (5:0, 4:0). Premjerlīgā "Tottenham" ieņem piekto vietu, par 10 punktiem atpaliekot no trijnieka un par 36 punktiem – no līderes "Liverpool". Savukārt "Leipzig" nesen zaudēja Bundeslīgas līderes godu un tagad par punktu atpaliek no Minhenes "Bayern".

Jau savā debijas sezonā Čempionu līgas astotdaļfinālu sasniegusi Bergamo "Atalanta", kas briesmīgi aizvadīja pirmo apli, kapitulējot Zagrebā (0:4) un Mančestrā (1:5) un mājās zaudējot Doneckas "Shakhtar" (1:2), taču piektajā kārtā beidzot izcīnīja pirmo uzvaru un pēdējā kārtā ar 3:0 Ukrainā izrāva otro vietu. Arī šajā A sērijas sezonā "Atalanta" atrodas Čempionu līgas zonā, par deviņiem punktiem atpaliekot no trijnieka, taču pārsvaru pār "Roma" nupat palielinot līdz sešiem punktiem (2:1).

Pretī stāsies "Valencia", kas uzvarēja sarežģītā grupā un izbraukumā izcīnīja septiņus no deviņiem punktiem, taču tagad sešās izbraukuma spēlēs ir uzvarējusi vienīgi trešās līgas klubu un dažādu iemeslu dēļ palikusi bez lēruma spēlētāju – Gabriels ir diskvalificēts, savainoti ir Rodrigo, Esekjels Garajs, Fransiss Koklēns un daudzi citi, bet zem jautājuma zīmes ir Kevins gamero, Deniss Čeriševs un arī pamatvārtsargs Jaspers Sillesens. Grupā "Valencia" tika pie 11 punktiem un apsteidza Londonas "Chelsea" (2:2, 1:0), Amsterdamas "Ajax" (0:3, 1:0) un "Lille" (4:1, 1:1). Spānijas čempionātā "Valencia" atrodas tikai septītajā vietā, taču no bronzas pozīcijas arī atpaliek tikai par četriem punktiem.

UEFA Čempionu līga, 1/8 fināli, 1. spēle

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Atletico – Liverpool1:0 (1:0)Sauls 4'
Borussia D – PSG2:1 (0:0)Holanns 69'77' – Neimārs 75'
Tottenham - Leipzigšovakar
Atalanta – Valenciašovakar
Napoli - Barcelona25.02.
Chelsea – Bayern25.02.
Real Madrid – Man. City26.02.
Lyon - Juventus26.02.

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

     [+] [-]

, 2020-02-19 14:32, pirms 4 gadiem
Kuru spēli iesakāt skatīties?

     [+] [-]

, 2020-02-19 15:25, pirms 4 gadiem
Grūti spriest, ko labāk skatīties.... No vienas puses bez līderiem, iespéjams, atsitīsies. Bet Verners var3tu ßo to sasist, tik pat labi arī ne.

Domàju skatīties Atalantu, tiem uzbrukums darbojas.

     [+] [-]

, 2020-02-19 16:10, pirms 4 gadiem
Jāskatas abas spēles, jāuzmanas tik no Viasat komentētājiem.
Redzēs kā ies Tottenham, jauns treneris. Bez Sona, kurš ir pat lielāks zaudējums, kā Keins.
Leipzig ar grūti noprognozēt, pēdējās spēles nebija daudzsološas.

     [+] [-]

, 2020-02-19 16:29, pirms 4 gadiem
A kà abas, domà reizé? Vai arī otru atkartojumà?

     [+] [-]

, 2020-02-19 16:38, pirms 4 gadiem
Rādis vispirms Atalanta-Valencia un 00.00 Tottenham- Leipzig

Vispār nesaprotu, kā UEFA vēl nav sadalījusi atseviški spēles, lai var normāli arī tirgot katru maču, tā jau tik maz PO maču. Augstākais līmenis tak.

     [+] [-]

, 2020-02-19 17:24, pirms 4 gadiem
haris rakstīja: Rādis vispirms Atalanta-Valencia un 00.00 Tottenham- Leipzig

Vispār nesaprotu, kā UEFA vēl nav sadalījusi atseviški spēles, lai var normāli arī tirgot katru maču, tā jau tik maz PO maču. Augstākais līmenis tak.
pamulkis esi?? varbut katram macham atsevisku dienu??? normali sadalits divi machi diena

  +1 [+] [-]

, 2020-02-19 17:58, pirms 4 gadiem
Pajolis esi ? Viena no spēlēm varēja būt agrā un sākties jau 20:00

     [+] [-]

, 2020-02-19 20:56, pirms 4 gadiem
Witcher rakstīja: Pajolis esi ? Viena no spēlēm varēja būt agrā un sākties jau 20:00
Būtu labs variants, lai redzētu abas tiešraidē. Līdzīgi kā PK uz izslēgšanas spēlēm.