Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Zagrebas "Dinamo" prezidents atkal aizturēts par korupcijas skandālu

Agris Suveizda

Zagrebas "Dinamo" prezidents atkal aizturēts par korupcijas skandālu
Zdravko Mamičs
Foto: AP/Scanpix

Horvātijas titulētākais futbola klubs Zagrebas "Dinamo" savā mājaslapā apstiprinājis, ka šorīt aizturēts kluba prezidents Zdravko Mamičs, taču plašākus komentārus nesniedza.

Aizdomās par izvairīšanos no nodokļiem, dalību korupcijas skandālā un komisijas maksu piesavināšanos no spēlētāju transfēriem aizturētas sešas personas, starp kurām ir gan Zagrebas "Dinamo" prezidents Zdravko Mamičs, gan, kā lēš horvātu mediji, arī viņa dēls, kurš arī strādā "Dinamo".

Mamiču ģimene jau iepriekš tika turēta aizdomās par saistību ar organizēto noziedzību un krāpnieciskām nodarbēm. Horvātijas varas iestādes lēš, ka kopš 2008. gada Mamiču ģimene no kluba naudas piesavinājusies līdz pat 16 miljoniem eiro un 1,7 miljonus eiro nav samaksājusi nodokļos.

Zdravko Mamičs un cits viņa ģimenes loceklis – brālis Zorans Mamičs, kurš ir arī kluba galvenais treneris – jau šovasar pabija apcietinājumā. Viņi tādējādi izlaida jaunās sezonas sākumu un derbiju pret Splitas "Hajduk" sagaidīja aiz restēm, taču laicīgi atgriezās brīvībā, lai 15. jūnijā Zagrebā apmeklētu UEFA Čempionu līgas 2. kārtas pirmo spēli pret Luksemburgas "Esch".

Čempionu līgas grupu turnīru "Dinamo" sāka ar negaidītu uzvaru savā laukumā pār Londonas "Arsenal" (2:1), bet pēc tam zaudēja Minhenes "Bayern" (0:5) un Pirejas "Olympiakos" (0:1, 1:2). Zaudējums pret grieķiem savā laukumā bija pirmais kopš 2014. gada novembra, kad ar 1:5 tika kapitulēts "Salzburg" priekšā. Pēc tam "Dinamo" nebija zaudējusi 26 mājas spēlēs pēc kārtas (22-4-0, vārti 69:16).

Horvātijas čempionātā pēdējo desmit sezonu čempione "Dinamo" ar 30 punktiem 16 mačos ieņem otro vietu, par četriem punktiem atpaliekot no "Rijeka" un tikai par punktu apsteidzot "Hajduk".

Izmantotie resursi:
Dinamo Zagreb’s Zdravko Mamic arrested over...
gnkdinamo.hr

  -1 [+] [-]

, 2015-11-18 17:49, pirms 8 gadiem
Mamičs atkal aizmirsis samaksāt vajadzīgajiem cilvēkiem.